Advanced search
1 file | 17.64 MB Add to list

Molecular dynamics simulations as a tool for understanding zeolite nanogrowth and liquid structure

(2013)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Moleculaire dynamica (MD) is een modelleringstechniek waar opeenvolgende microscopische configuraties van het moleculaire systeem worden gegeneerd met behulp van computationele modellen. Het resultaat van een MD simulatie is een traject dat specifieert hoe bepaalde microscopische variabelen variëren in de tijd. Centraal in deze thesis staat de extractie van macroscopische data uit de microscopische data. In het eerste luik worden zeolieten bestudeerd met de MD techniek. Zeolieten zijn nieuwe nanoporeuze materialen met allerlei praktische toepassingen. Deze materialen komen in de natuur voor, maar kunnen ook gesynthetiseerd worden om op maat gemaakte materialen te verkrijgen. Moleculaire modellering kan in belangrijke mate bijdragen om de groei van de materialen te begrijpen. In een tweede luik wordt de structuur van vloeistoffen bestudeerd. De structuur van vloeistoffen wordt in kaart gebracht door het opstellen van structuurfactoren en radiale distributiefuncties. Voor methanol werd vastgesteld dat de radiale distributiefunctie niet accuraat werd voorspeld en hiertoe werden adequate correctietermen vooropgesteld en geïmplementeerd in het MD model. Een analyse van structuurfactoren legde bepaalde zwakheden bloot in experimentele technieken. In dit doctoraatsproefschrift werden de verschillende methodes geanalyseerd en worden aanbevelingen gedaan om de structuur van vloeistoffen correct te beschrijven.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 17.64 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Houteghem, Marc. Molecular Dynamics Simulations as a Tool for Understanding Zeolite Nanogrowth and Liquid Structure. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2013.
APA
Van Houteghem, M. (2013). Molecular dynamics simulations as a tool for understanding zeolite nanogrowth and liquid structure. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Van Houteghem, Marc. 2013. “Molecular Dynamics Simulations as a Tool for Understanding Zeolite Nanogrowth and Liquid Structure.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Van Houteghem, Marc. 2013. “Molecular Dynamics Simulations as a Tool for Understanding Zeolite Nanogrowth and Liquid Structure.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Van Houteghem M. Molecular dynamics simulations as a tool for understanding zeolite nanogrowth and liquid structure. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2013.
IEEE
[1]
M. Van Houteghem, “Molecular dynamics simulations as a tool for understanding zeolite nanogrowth and liquid structure,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2013.
@phdthesis{4228273,
 abstract   = {{Moleculaire dynamica (MD) is een modelleringstechniek waar opeenvolgende microscopische configuraties van het moleculaire systeem worden gegeneerd met behulp van computationele modellen. Het resultaat van een MD simulatie is een traject dat specifieert hoe bepaalde microscopische variabelen variëren in de tijd. Centraal in deze thesis staat de extractie van macroscopische data uit de microscopische data. In het eerste luik worden zeolieten bestudeerd met de MD techniek. Zeolieten zijn nieuwe nanoporeuze materialen met allerlei praktische toepassingen. Deze materialen komen in de natuur voor, maar kunnen ook gesynthetiseerd worden om op maat gemaakte materialen te verkrijgen. Moleculaire modellering kan in belangrijke mate bijdragen om de groei van de materialen te begrijpen. In een tweede luik wordt de structuur van vloeistoffen bestudeerd. De structuur van vloeistoffen wordt in kaart gebracht door het opstellen van structuurfactoren en radiale distributiefuncties. Voor methanol werd vastgesteld dat de radiale distributiefunctie niet accuraat werd voorspeld en hiertoe werden adequate correctietermen vooropgesteld en geïmplementeerd in het MD model. Een analyse van structuurfactoren legde bepaalde zwakheden bloot in experimentele technieken. In dit doctoraatsproefschrift werden de verschillende methodes geanalyseerd en worden aanbevelingen gedaan om de structuur van vloeistoffen correct te beschrijven.}},
 author    = {{Van Houteghem, Marc}},
 isbn     = {{9789085786511}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XX, 152}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Molecular dynamics simulations as a tool for understanding zeolite nanogrowth and liquid structure}},
 year     = {{2013}},
}