Advanced search
1 file | 3.05 MB Add to list

De Belgische journalist in 2013: een zelfportret

(2013)
Author
Organization
Abstract
Wie zijn journalisten, hoe is hun werk georganiseerd en hoe staan ze tegenover een aantal recente verschuivingen in het medialandschap? Deze centrale vragen waren het vertrekpunt van een enquête naar het profiel van de journalistieke beroepsgroep die eind vorig jaar gelanceerd werd. Een team van onderzoekers van de Universiteit Gent en de Université Libre de Bruxelles, onder leiding van Prof. Karin Raeymaeckers en Prof. François Heinderyckx, sloegen de handen in elkaar om voor het eerst een beeld te vormen van ‘de Belgische journalist’. De taalgrens in België verdeelt het medialandschap in twee afzonderlijke markten met verschillende kenmerken. Het is daarom bijzonder interessant om na te gaan of en in welke mate dit weerspiegeld wordt in de journalistieke cultuur.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.05 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Raeymaeckers, Karin, et al. De Belgische Journalist in 2013: Een Zelfportret. Academia Press, 2013.
APA
Raeymaeckers, K., Heinderyckx, F., De Vuyst, S., Libert, M., De Maeyer, J., De Dobbelaer, R., … De Keyser, J. (2013). De Belgische journalist in 2013: een zelfportret. Gent: Academia Press.
Chicago author-date
Raeymaeckers, Karin, François Heinderyckx, Sara De Vuyst, Manon Libert, Juliette De Maeyer, Rebeca De Dobbelaer, Florence Le Cam, Annelore Deprez, and Jeroen De Keyser. 2013. De Belgische Journalist in 2013: Een Zelfportret. Gent: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
Raeymaeckers, Karin, François Heinderyckx, Sara De Vuyst, Manon Libert, Juliette De Maeyer, Rebeca De Dobbelaer, Florence Le Cam, Annelore Deprez, and Jeroen De Keyser. 2013. De Belgische Journalist in 2013: Een Zelfportret. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Raeymaeckers K, Heinderyckx F, De Vuyst S, Libert M, De Maeyer J, De Dobbelaer R, et al. De Belgische journalist in 2013: een zelfportret. Gent: Academia Press; 2013. 57 p.
IEEE
[1]
K. Raeymaeckers et al., De Belgische journalist in 2013: een zelfportret. Gent: Academia Press, 2013.
@book{4167680,
 abstract   = {{Wie zijn journalisten, hoe is hun werk georganiseerd en hoe staan ze tegenover een aantal recente verschuivingen in het medialandschap? Deze centrale vragen waren het vertrekpunt van een enquête naar het profiel van de journalistieke beroepsgroep die eind vorig jaar gelanceerd werd. Een team van onderzoekers van de Universiteit Gent en de Université Libre de Bruxelles, onder leiding van Prof. Karin Raeymaeckers en Prof. François Heinderyckx, sloegen de handen in elkaar om voor het eerst een beeld te vormen van ‘de Belgische journalist’. De taalgrens in België verdeelt het medialandschap in twee afzonderlijke markten met verschillende kenmerken. Het is daarom bijzonder interessant om na te gaan of en in welke mate dit weerspiegeld wordt in de journalistieke cultuur.}},
 author    = {{Raeymaeckers, Karin and Heinderyckx, François and De Vuyst, Sara and Libert, Manon and De Maeyer, Juliette and De Dobbelaer, Rebeca and Le Cam, Florence and Deprez, Annelore and De Keyser, Jeroen}},
 isbn     = {{9789038222523}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{57}},
 publisher  = {{Academia Press}},
 title    = {{De Belgische journalist in 2013: een zelfportret}},
 year     = {{2013}},
}