Advanced search
Add to list

Dit is Belgische Klassieke Muziek: onderzoek naar de uitvoering van Belgische componisten door Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005

Martine Lejeune (UGent)
Author
Organization
Abstract
Onderzoek naar de uitvoering van muziek van Belgische componisten door met overheidsgeld gesubsidieerde Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005. Interessant is de vergelijking tussen de situatie in het zuidelijk en in het noordelijk deel van België. Daaruit blijkt dat het aandeel eigen muziek, uitgevoerd door gesubsidieerde ensembles, in de Waalse Gemeenschap, in die periode, beduidend hoger was dan in Vlaanderen.
Keywords
musical performance, history, music in Belgium, public funding, performance belgian music, belgian composers

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Lejeune, Martine. “Dit Is Belgische Klassieke Muziek: Onderzoek Naar de Uitvoering van Belgische Componisten Door Belgische Orkesten En Ensembles in de Periode 2000-2005.” Feestboek : De Rode Pomp, VZW De Verenigde Cultuurfabrieken, 2006, pp. 47–88.
APA
Lejeune, M. (2006). Dit is Belgische Klassieke Muziek: onderzoek naar de uitvoering van Belgische componisten door Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005. Gent: VZW De Verenigde Cultuurfabrieken.
Chicago author-date
Lejeune, Martine. 2006. “Dit Is Belgische Klassieke Muziek: Onderzoek Naar de Uitvoering van Belgische Componisten Door Belgische Orkesten En Ensembles in de Periode 2000-2005.” Feestboek : De Rode Pomp. Gent: VZW De Verenigde Cultuurfabrieken.
Chicago author-date (all authors)
Lejeune, Martine. 2006. “Dit Is Belgische Klassieke Muziek: Onderzoek Naar de Uitvoering van Belgische Componisten Door Belgische Orkesten En Ensembles in de Periode 2000-2005.” Feestboek : De Rode Pomp. Gent: VZW De Verenigde Cultuurfabrieken.
Vancouver
1.
Lejeune M. Dit is Belgische Klassieke Muziek: onderzoek naar de uitvoering van Belgische componisten door Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005. Feestboek : De Rode Pomp. Gent: VZW De Verenigde Cultuurfabrieken; 2006. p. 47–88.
IEEE
[1]
M. Lejeune, “Dit is Belgische Klassieke Muziek: onderzoek naar de uitvoering van Belgische componisten door Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005,” Feestboek : De Rode Pomp. VZW De Verenigde Cultuurfabrieken, Gent, pp. 47–88, 2006.
@misc{4161276,
 abstract   = {{Onderzoek naar de uitvoering van muziek van Belgische componisten door met overheidsgeld gesubsidieerde Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005. Interessant is de vergelijking tussen de situatie in het zuidelijk en in het noordelijk deel van België. Daaruit blijkt dat het aandeel eigen muziek, uitgevoerd door gesubsidieerde ensembles, in de Waalse Gemeenschap, in die periode, beduidend hoger was dan in Vlaanderen.}},
 author    = {{Lejeune, Martine}},
 keywords   = {{musical performance,history,music in Belgium,public funding,performance belgian music,belgian composers}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{47--88}},
 publisher  = {{VZW De Verenigde Cultuurfabrieken}},
 series    = {{Feestboek : De Rode Pomp}},
 title    = {{Dit is Belgische Klassieke Muziek: onderzoek naar de uitvoering van Belgische componisten door Belgische orkesten en ensembles in de periode 2000-2005}},
 year     = {{2006}},
}