Advanced search
1 file | 3.60 MB Add to list

Handboek openbare financiën

(2013)
Author
Organization
Abstract
Dit boek geeft een overzicht van de deelgebieden en aspecten van de openbare financiën. Hoewel het boek een economisch uitgangspunt heeft, vereisen de openbare financiën een multidisciplinaire aanpak met ook de nodige aandacht voor juridische en politieke aspecten. Het boek start met een theoretisch kader waarin de verschillende theorieën over en aspecten van de rol en functie van de overheid in de economie worden toegelicht. Vervolgens wordt concreet ingegaan op de institutionele aspecten van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden in ons land en dat binnen de context van de Europese begrotingsregels. Een volgend deel bespreekt de theoretische kanten van de onderdelen van de begroting, zoals de belastingen, de uitgaven, het saldo en de schuld, evenals de budgettaire verhoudingen binnen een federatie. een laatste deel is gewijd aan de sociale zekerheid.
Keywords
belastingen, overheidsuitgaven, Openbare financiën, begroting, openbare schuld.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.60 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Naert, Frank, Herman Matthijs, Wim Marneffe, et al. Handboek Openbare Financiën. 5th ed. Antwerpen: Intersentia, 2013. Print.
APA
Naert, F., Matthijs, H., Marneffe, W., & Vereeck, L. (2013). Handboek openbare financiën (5th ed.). Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date
Naert, Frank, Herman Matthijs, Wim Marneffe, and Lode Vereeck. 2013. Handboek Openbare Financiën. 5th ed. Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Naert, Frank, Herman Matthijs, Wim Marneffe, and Lode Vereeck. 2013. Handboek Openbare Financiën. 5th ed. Antwerpen: Intersentia.
Vancouver
1.
Naert F, Matthijs H, Marneffe W, Vereeck L. Handboek openbare financiën. 5th ed. Antwerpen: Intersentia; 2013.
IEEE
[1]
F. Naert, H. Matthijs, W. Marneffe, and L. Vereeck, Handboek openbare financiën, 5th ed. Antwerpen: Intersentia, 2013.
@book{4159352,
 abstract   = {Dit boek geeft een overzicht van de deelgebieden en aspecten van de openbare financiën. Hoewel het boek een economisch uitgangspunt heeft, vereisen de openbare financiën een multidisciplinaire aanpak met ook de nodige aandacht voor juridische en politieke aspecten. Het boek start met een theoretisch kader waarin de verschillende theorieën over en aspecten van de rol en functie van de overheid in de economie worden toegelicht. Vervolgens wordt concreet ingegaan op de institutionele aspecten van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden in ons land en dat binnen de context van de Europese begrotingsregels. Een volgend deel bespreekt de theoretische kanten van de onderdelen van de begroting, zoals de belastingen, de uitgaven, het saldo en de schuld, evenals de budgettaire verhoudingen binnen een federatie. een laatste deel is gewijd aan de sociale zekerheid.},
 author    = {Naert, Frank and Matthijs, Herman and Marneffe, Wim and Vereeck, Lode},
 isbn     = {9789400003873},
 keywords   = {belastingen,overheidsuitgaven,Openbare financiën,begroting,openbare schuld.},
 language   = {dut},
 pages    = {408},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Handboek openbare financiën},
 year     = {2013},
}