Advanced search
1 file | 5.77 MB

Methodology to evaluate the influence of electrical steel properties on the design of wind turbine generators

Damian Kowal (UGent)
(2013)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
De hernieuwbare energiesector wint de voorbije jaren meer en meer aan belangstelling. Een belangrijke component van deze sector is windenergie. De windenergiemarkt heeft zich de laatste jaren heel snel ontwikkeld. De windturbines en het nominale vermogen van de bijhorende windgeneratoren bij zowel onshore als offshore toepassingen zijn beduidend groter geworden. Er werden in het verleden verscheidene windturbineconcepten ontwikkeld. Typische elektrische machines in die toepassing zijn inductiegeneratoren, elektrisch bekrachtigde synchrone generatoren en synchrone generatoren met permanente magneten. Als men de huidige status van de windenergiemarkt bekijkt, komt men snel tot de vaststelling dat dit laatste type generatoren heel wat belangstelling geniet bij de fabrikanten van windturbines voor grote vermogens. Ook in de wetenschappelijke wereld gaat dit type generatoren niet onopgemerkt voorbij. Het voorgestelde doctoraatswerk richt zich op de ontwikkeling van nieuwe methoden voor elektromagnetische en thermische analyse van dit type generatoren met het oog op de maximalisatie van de jaaropbrengst van elektriciteit door een windturbine. Een belangrijk deel hierbij is de studie van de invloed van de gebruikte materialen in de elektrische generator.
Keywords
finite element, analytical model, electrical steel, wind energy, permanent magnet synchronous generator, electromagnetic, thermal

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.77 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Kowal, Damian. 2013. “Methodology to Evaluate the Influence of Electrical Steel Properties on the Design of Wind Turbine Generators”. Ghent, Belgium: Department of Electrical energy, systems and automation.
APA
Kowal, D. (2013). Methodology to evaluate the influence of electrical steel properties on the design of wind turbine generators. Department of Electrical energy, systems and automation, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Kowal D. Methodology to evaluate the influence of electrical steel properties on the design of wind turbine generators. [Ghent, Belgium]: Department of Electrical energy, systems and automation; 2013.
MLA
Kowal, Damian. “Methodology to Evaluate the Influence of Electrical Steel Properties on the Design of Wind Turbine Generators.” 2013 : n. pag. Print.
@phdthesis{4129233,
 abstract   = {De hernieuwbare energiesector wint de voorbije jaren meer en meer aan belangstelling. Een belangrijke component van deze sector is windenergie. De windenergiemarkt heeft zich de laatste jaren heel snel ontwikkeld. De windturbines en het nominale vermogen van de bijhorende windgeneratoren bij zowel onshore als offshore toepassingen zijn beduidend groter geworden. Er werden in het verleden verscheidene windturbineconcepten ontwikkeld. Typische elektrische machines in die toepassing zijn inductiegeneratoren, elektrisch bekrachtigde synchrone generatoren en synchrone generatoren met permanente magneten. Als men de huidige status van de windenergiemarkt bekijkt, komt men snel tot de vaststelling dat dit laatste type generatoren heel wat belangstelling geniet bij de fabrikanten van windturbines voor grote vermogens. Ook in de wetenschappelijke wereld gaat dit type generatoren niet onopgemerkt voorbij. Het voorgestelde doctoraatswerk richt zich op de ontwikkeling van nieuwe methoden voor elektromagnetische en thermische analyse van dit type generatoren met het oog op de maximalisatie van de jaaropbrengst van elektriciteit door een windturbine. Een belangrijk deel hierbij is de studie van de invloed van de gebruikte materialen in de elektrische generator.},
 author    = {Kowal, Damian},
 isbn     = {9789085786207},
 language   = {eng},
 pages    = {262},
 publisher  = {Department of Electrical energy, systems and automation},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Methodology to evaluate the influence of electrical steel properties on the design of wind turbine generators},
 year     = {2013},
}