Advanced search
1 file | 9.65 MB Add to list

Design of LCOS microdisplay backplanes for projection applications

(2006)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
De evolutie van licht emitterende diodes (LED) heeft ervoor gezorgd dat het op dit moment interessant wordt om deze componenten als lichtbron te gebruiken in projectiesystemen. LED’s hebben belangrijke voordelen vergeleken met klassieke booglampen. Ze zijn compact, ze hebben een veel grotere levensduur en ogenblikkelijke schakeltijden, ze werken op lage spanningen, etc. LED’s zijn smalbandig en kunnen een groterekleurenbereik realiseren. Ze hebben momenteel echter een beperkte helderheid. Naast de lichtbron is het type van de lichtklep ook bepalend voor de kwaliteit van een projectiesysteem. Er bestaan verschillende lichtkleptechnologieën waaronder die van de reflectieve LCOS-panelen. Deze lichtkleppen kunnen zeer hoge resoluties hebben en wordenvaak gebruikt in kwalitatieve, professionele projectiesystemen. LED’s zijn echter totaal verschillend van booglampen. Ze hebben een andere vorm, package, stralingspatroon, aansturing, fysische en thermische eigenschappen, etc. Hoewel er een twintigtal optische architecturen bekend zijn voor reflectieve beeldschermen (met een booglamp als lichtbron), zijn ze niet geschikt voor LED-projectoren en moeten nieuwe optische architecturen en een elektronische aansturing ontwikkeld worden. In dit doctoraat werd er hieromtrent onderzoek gedaan. Er werd uiteindelijk een driekleurenprojector (R, G, B) met een efficiënt LED-belichtingssysteem gebouwd met twee LCOS-lichtkleppen. Deze LEDprojector heeft superieure eigenschappen (zeer lange levensduur, beeldkwaliteit, etc.) en een matige lichtopbrengst.
Keywords
microdisplays, liquid crystal on silicon (LCOS), projection, Integrated circuit design, stitching

Downloads

 • docvdsteen.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 9.65 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van den Steen, Jean. “Design of LCOS Microdisplay Backplanes for Projection Applications.” 2006 : n. pag. Print.
APA
Van den Steen, Jean. (2006). Design of LCOS microdisplay backplanes for projection applications. Ghent University. Faculty of Engineering, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Van den Steen, Jean. 2006. “Design of LCOS Microdisplay Backplanes for Projection Applications”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering.
Chicago author-date (all authors)
Van den Steen, Jean. 2006. “Design of LCOS Microdisplay Backplanes for Projection Applications”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering.
Vancouver
1.
Van den Steen J. Design of LCOS microdisplay backplanes for projection applications. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering; 2006.
IEEE
[1]
J. Van den Steen, “Design of LCOS microdisplay backplanes for projection applications,” Ghent University. Faculty of Engineering, Ghent, Belgium, 2006.
@phdthesis{3235653,
 abstract   = {{De evolutie van licht emitterende diodes (LED) heeft ervoor gezorgd dat het op dit moment interessant wordt om deze componenten als lichtbron te gebruiken in projectiesystemen. LED’s hebben belangrijke voordelen vergeleken met klassieke booglampen. Ze zijn compact, ze hebben een veel grotere levensduur en ogenblikkelijke schakeltijden, ze werken op lage spanningen, etc. LED’s zijn smalbandig en kunnen een groterekleurenbereik realiseren. Ze hebben momenteel echter een beperkte helderheid. Naast de lichtbron is het type van de lichtklep ook bepalend voor de kwaliteit van een projectiesysteem. Er bestaan verschillende lichtkleptechnologieën waaronder die van de reflectieve LCOS-panelen. Deze lichtkleppen kunnen zeer hoge resoluties hebben en wordenvaak gebruikt in kwalitatieve, professionele projectiesystemen. LED’s zijn echter totaal verschillend van booglampen. Ze hebben een andere vorm, package, stralingspatroon, aansturing, fysische en thermische eigenschappen, etc. Hoewel er een twintigtal optische architecturen bekend zijn voor reflectieve beeldschermen (met een booglamp als lichtbron), zijn ze niet geschikt voor LED-projectoren en moeten nieuwe optische architecturen en een elektronische aansturing ontwikkeld worden. In dit doctoraat werd er hieromtrent onderzoek gedaan. Er werd uiteindelijk een driekleurenprojector (R, G, B) met een efficiënt LED-belichtingssysteem gebouwd met twee LCOS-lichtkleppen. Deze LEDprojector heeft superieure eigenschappen (zeer lange levensduur, beeldkwaliteit, etc.) en een matige lichtopbrengst.}},
 author    = {{Van den Steen, Jean}},
 isbn     = {{9789085780625}},
 keywords   = {{microdisplays,liquid crystal on silicon (LCOS),projection,Integrated circuit design,stitching}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{248 [in multiple pagination]}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Design of LCOS microdisplay backplanes for projection applications}},
 url     = {{http://www.cmst.be/publi/docvdsteen/docvdsteen.pdf}},
 year     = {{2006}},
}