Advanced search
1 file | 541.12 KB

Kiesrechtgeschillen: het contentieux betreffende de verkiezingen van de provincie-, gemeente- en districtsraden van 14 oktober 2012 en de daaropvolgende verkiezingen van de ocmw-raden

Ludo Veny (UGent) , Ivo Carlens (UGent) , Pieter Goes (UGent) and Brecht Warnez (UGent)
Author
Organization
Abstract
Inhoud: Inleiding. Afdeling I: “Pre-electorale” geschillen: § 1. Geschillen over het kiesrecht bij het Grondwettelijk Hof; § 2. Verkiezingspropaganda, aanplakborden, vrijheid van meningsuiting,…voor de Raad van State; § 3. Vervallenverklaring en niet-goedkeuring van de geloofsbrieven. Afdeling II: Bevoegdheid van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen en de Raad van State. Afdeling III: Procedurele aspecten bij de rechtspleging in eerste aanleg en in hoger beroep: § 1. Ontvankelijkheid ratione temporis; § 2. Ontvankelijkheid ratione personae; § 3. Ontvankelijkheid ratione materiae; § 4. Andere procedurele aspecten. Afdeling IV: Ongeldigverklaring van de verkiezingen: § 1. Onregelmatigheden die de zetelverdeling tussen de lijsten kunnen beïnvloeden; § 2. Verboden of gereglementeerde propagandamiddelen; § 3. Het gebruik van kiezerslijsten; § 4 De kiesverrichtingen; § 5. Het afsluiten van de kiesverrichtingen en de stemopneming. Afdeling V: Schorsing en vervallenverklaring van mandaat. Afdeling VI: Contentieux betreffende de verkiezingen van de raden voor maatschappelijk welzijn: § 1. Verkiezing van de raad voor maatschappelijk welzijn. Afdeling VII: Besluit.
Keywords
bestuursrecht, Publiekrecht, recht lokale besturen, verkiezingscontentieux

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 541.12 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Veny, Ludo, Ivo Carlens, Pieter Goes, and Brecht Warnez. 2013. “Kiesrechtgeschillen: Het Contentieux Betreffende De Verkiezingen Van De Provincie-, Gemeente- En Districtsraden Van 14 Oktober 2012 En De Daaropvolgende Verkiezingen Van De Ocmw-raden.” Tijdschrift Voor Gemeenterecht 3: 172–200.
APA
Veny, Ludo, Carlens, I., Goes, P., & Warnez, B. (2013). Kiesrechtgeschillen: het contentieux betreffende de verkiezingen van de provincie-, gemeente- en districtsraden van 14 oktober 2012 en de daaropvolgende verkiezingen van de ocmw-raden. TIJDSCHRIFT VOOR GEMEENTERECHT, 3, 172–200.
Vancouver
1.
Veny L, Carlens I, Goes P, Warnez B. Kiesrechtgeschillen: het contentieux betreffende de verkiezingen van de provincie-, gemeente- en districtsraden van 14 oktober 2012 en de daaropvolgende verkiezingen van de ocmw-raden. TIJDSCHRIFT VOOR GEMEENTERECHT. 2013;3:172–200.
MLA
Veny, Ludo, Ivo Carlens, Pieter Goes, et al. “Kiesrechtgeschillen: Het Contentieux Betreffende De Verkiezingen Van De Provincie-, Gemeente- En Districtsraden Van 14 Oktober 2012 En De Daaropvolgende Verkiezingen Van De Ocmw-raden.” TIJDSCHRIFT VOOR GEMEENTERECHT 3 (2013): 172–200. Print.
@article{3224692,
 abstract   = {Inhoud: Inleiding. Afdeling I: {\textquotedblleft}Pre-electorale{\textquotedblright} geschillen: {\textsection} 1. Geschillen over het kiesrecht bij het Grondwettelijk Hof; {\textsection} 2. Verkiezingspropaganda, aanplakborden, vrijheid van meningsuiting,{\textellipsis}voor de Raad van State; {\textsection} 3. Vervallenverklaring en niet-goedkeuring van de geloofsbrieven. Afdeling II: Bevoegdheid van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen en de Raad van State. Afdeling III: Procedurele aspecten bij de rechtspleging in eerste aanleg en in hoger beroep: {\textsection} 1. Ontvankelijkheid ratione temporis; {\textsection} 2. Ontvankelijkheid ratione personae; {\textsection} 3. Ontvankelijkheid ratione materiae; {\textsection} 4. Andere procedurele aspecten. Afdeling IV: Ongeldigverklaring van de verkiezingen: {\textsection} 1. Onregelmatigheden die de zetelverdeling tussen de lijsten kunnen be{\"i}nvloeden; {\textsection} 2. Verboden of gereglementeerde propagandamiddelen; {\textsection} 3. Het gebruik van kiezerslijsten; {\textsection} 4 De kiesverrichtingen; {\textsection} 5. Het afsluiten van de kiesverrichtingen en de stemopneming. Afdeling V: Schorsing en vervallenverklaring van mandaat. Afdeling VI: Contentieux betreffende de verkiezingen van de raden voor maatschappelijk welzijn: {\textsection} 1. Verkiezing van de raad voor maatschappelijk welzijn. Afdeling VII: Besluit.},
 author    = {Veny, Ludo and Carlens, Ivo and Goes, Pieter and Warnez, Brecht},
 issn     = {0775-3217},
 journal   = {TIJDSCHRIFT VOOR GEMEENTERECHT},
 language   = {dut},
 pages    = {172--200},
 title    = {Kiesrechtgeschillen: het contentieux betreffende de verkiezingen van de provincie-, gemeente- en districtsraden van 14 oktober 2012 en de daaropvolgende verkiezingen van de ocmw-raden},
 volume    = {3},
 year     = {2013},
}