Advanced search
1 file | 52.73 MB Add to list

Duurzame mobiliteit, méér dan duurzame motorvoertuigen: mobiliteit in Transitie

Johan De Mol (UGent)
Author
Organization
Abstract
Zuiniger voertuigen op niet-klassieke brandstof zijn slechts één puzzelstukje van een duurzaam mobiliteitsbeleid. Hoe kunnen grote en kleine besturen breder kijken en CO2-uitstoot verminderen door hun lokaal mobiliteitsbeleid? STOP-principe vormt de basis om grote CO2-winst te halen maar vooral voor het dichterbij brengen van duurzame mobiliteit. het e-voertuig in de mobiliteit blijft de openbare ruimte bezetten maar vormt een vooruitgang op het vlak van emissies en lawaaihinder. Daarbij vormt een elektrische auto een middel om de multimodaliteit duurzamer te maken. De nieuwe auto, fiets, ..., zal gedeeld worden waardoor niet alleen efficiënter het vervoermiddel wordt gebruikt maar vooral de impact op de publieke ruimte kan teruggedrongen worden. Duurzamere mobiliteit zal minstens twee kenmerken vertonen: co-modaliteit en gedeelde mobiliteit. In het laatste geval ligt de nadruk niet op het bezit dan wel op het gebruik. Bij het gebruik zijn de nabijheid, comfort, informatie en beschikbaarheid (tijd en ruimte), de sleutelwoorden.
Keywords
Duurzame mobiliteit, STOP-principe, co-modaliteit, elektrische voertuigen, shares mobility

Downloads

 • presentatie versie DEF.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 52.73 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Mol, Johan. “Duurzame Mobiliteit, Méér Dan Duurzame Motorvoertuigen: Mobiliteit in Transitie.” Energiedag Voor Lokale Besturen, Abstracts, VVSG, 2013.
APA
De Mol, J. (2013). Duurzame mobiliteit, méér dan duurzame motorvoertuigen: mobiliteit in Transitie. Energiedag Voor Lokale Besturen, Abstracts. Presented at the Energiedag voor Lokale Besturen, Gent.
Chicago author-date
De Mol, Johan. 2013. “Duurzame Mobiliteit, Méér Dan Duurzame Motorvoertuigen: Mobiliteit in Transitie.” In Energiedag Voor Lokale Besturen, Abstracts. Brussel: VVSG.
Chicago author-date (all authors)
De Mol, Johan. 2013. “Duurzame Mobiliteit, Méér Dan Duurzame Motorvoertuigen: Mobiliteit in Transitie.” In Energiedag Voor Lokale Besturen, Abstracts. Brussel: VVSG.
Vancouver
1.
De Mol J. Duurzame mobiliteit, méér dan duurzame motorvoertuigen: mobiliteit in Transitie. In: Energiedag voor Lokale Besturen, Abstracts. Brussel: VVSG; 2013.
IEEE
[1]
J. De Mol, “Duurzame mobiliteit, méér dan duurzame motorvoertuigen: mobiliteit in Transitie,” in Energiedag voor Lokale Besturen, Abstracts, Gent, 2013.
@inproceedings{3199532,
 abstract   = {{Zuiniger voertuigen op niet-klassieke brandstof zijn slechts één puzzelstukje van een duurzaam mobiliteitsbeleid. Hoe kunnen grote en kleine besturen breder kijken en CO2-uitstoot verminderen door hun lokaal mobiliteitsbeleid? STOP-principe vormt de basis om grote CO2-winst te halen maar vooral voor het dichterbij brengen van duurzame mobiliteit. het e-voertuig in de mobiliteit blijft de openbare ruimte bezetten maar vormt een vooruitgang op het vlak van emissies en lawaaihinder. Daarbij vormt een elektrische auto een middel om de multimodaliteit duurzamer te maken. De nieuwe auto, fiets, ..., zal gedeeld worden waardoor niet alleen efficiënter het vervoermiddel wordt gebruikt maar vooral de impact op de publieke ruimte kan teruggedrongen worden. Duurzamere mobiliteit zal minstens twee kenmerken vertonen: co-modaliteit en gedeelde mobiliteit. In het laatste geval ligt de nadruk niet op het bezit dan wel op het gebruik. Bij het gebruik zijn de nabijheid, comfort, informatie en beschikbaarheid (tijd en ruimte), de sleutelwoorden.}},
 author    = {{De Mol, Johan}},
 booktitle  = {{Energiedag voor Lokale Besturen, Abstracts}},
 keywords   = {{Duurzame mobiliteit,STOP-principe,co-modaliteit,elektrische voertuigen,shares mobility}},
 language   = {{dut}},
 location   = {{Gent}},
 pages    = {{73}},
 publisher  = {{VVSG}},
 title    = {{Duurzame mobiliteit, méér dan duurzame motorvoertuigen: mobiliteit in Transitie}},
 year     = {{2013}},
}