Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar

Lia Blaton UGent (2013) SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING.
abstract
Samenwerking leidt tot meer samenwerking. In dit artikel reizen we naar Varde Kommune, een gemeente in Denemarken. Campus Varde, een campus met verschillende scholen en opleidingen, werd gerealiseerd door een samenwerking tussen scholen, stadsdiensten, overheden en bedrijven. Dit artikel biedt inspiratie voor elkeen die vanuit een nieuwbouw of verbouwing kansen ziet tot samenwerking tussen verschillende organisaties. We schetsen de aanleiding voor dit project en de wijze waarop het tot stand is gekomen. Campus Varde toont dat samenwerking leidt tot zeer interessante kruisbestuivingen tussen de verschillende partners. Tot slot bekijken we ook enkele aspecten van het Deense onderwijssysteem die interessant zijn voor onze onderwijssituatie.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
brede school, bedrijfswereld, lokale beleid, samenwerking, onderwijs
journal title
SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING
Sch. -begel., Sch. samenlev.
issue
februari
pages
14 pages
ISSN
1783-7391
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A4
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
3119779
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-3119779
date created
2013-02-04 15:30:50
date last changed
2016-12-19 15:43:28
@article{3119779,
 abstract   = {Samenwerking leidt tot meer samenwerking. In dit artikel reizen we naar Varde Kommune, een gemeente in Denemarken. Campus Varde, een campus met verschillende scholen en opleidingen, werd gerealiseerd door een samenwerking tussen scholen, stadsdiensten, overheden en bedrijven. Dit artikel biedt inspiratie voor elkeen die vanuit een nieuwbouw of verbouwing kansen ziet tot samenwerking tussen verschillende organisaties. We schetsen de aanleiding voor dit project en de wijze waarop het tot stand is gekomen. Campus Varde toont dat samenwerking leidt tot zeer interessante kruisbestuivingen tussen de verschillende partners. Tot slot bekijken we ook enkele aspecten van het Deense onderwijssysteem die interessant zijn voor onze onderwijssituatie.},
 author    = {Blaton, Lia},
 issn     = {1783-7391},
 journal   = {SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING},
 keyword   = {brede school,bedrijfswereld,lokale beleid,samenwerking,onderwijs},
 language   = {dut},
 number    = {februari},
 pages    = {14},
 title    = {Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar},
 year     = {2013},
}

Chicago
Blaton, Lia. 2013. “Campus Varde (Denemarken): Scholen, Het Lokale Beleid En Bedrijven Slaan De Handen in Elkaar.” Schoolleiding En -begeleiding : School En Samenleving (februari).
APA
Blaton, L. (2013). Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar. SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, (februari).
Vancouver
1.
Blaton L. Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar. SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING. 2013;(februari).
MLA
Blaton, Lia. “Campus Varde (Denemarken): Scholen, Het Lokale Beleid En Bedrijven Slaan De Handen in Elkaar.” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING februari (2013): n. pag. Print.