Advanced search
1 file | 305.66 KB Add to list

Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar

Lia Blaton (UGent)
Author
Organization
Abstract
Samenwerking leidt tot meer samenwerking. In dit artikel reizen we naar Varde Kommune, een gemeente in Denemarken. Campus Varde, een campus met verschillende scholen en opleidingen, werd gerealiseerd door een samenwerking tussen scholen, stadsdiensten, overheden en bedrijven. Dit artikel biedt inspiratie voor elkeen die vanuit een nieuwbouw of verbouwing kansen ziet tot samenwerking tussen verschillende organisaties. We schetsen de aanleiding voor dit project en de wijze waarop het tot stand is gekomen. Campus Varde toont dat samenwerking leidt tot zeer interessante kruisbestuivingen tussen de verschillende partners. Tot slot bekijken we ook enkele aspecten van het Deense onderwijssysteem die interessant zijn voor onze onderwijssituatie.
Keywords
brede school, bedrijfswereld, lokale beleid, samenwerking, onderwijs

Downloads

 • Artikel campus varde definitieve versie.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 305.66 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Blaton, Lia. “Campus Varde (Denemarken): Scholen, Het Lokale Beleid En Bedrijven Slaan de Handen in Elkaar.” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. februari, 2013.
APA
Blaton, L. (2013). Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar. SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, (februari).
Chicago author-date
Blaton, Lia. 2013. “Campus Varde (Denemarken): Scholen, Het Lokale Beleid En Bedrijven Slaan de Handen in Elkaar.” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. februari.
Chicago author-date (all authors)
Blaton, Lia. 2013. “Campus Varde (Denemarken): Scholen, Het Lokale Beleid En Bedrijven Slaan de Handen in Elkaar.” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING (februari).
Vancouver
1.
Blaton L. Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar. SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING. 2013;(februari).
IEEE
[1]
L. Blaton, “Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar,” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. februari, 2013.
@article{3119779,
 abstract   = {{Samenwerking leidt tot meer samenwerking. In dit artikel reizen we naar Varde Kommune, een gemeente in Denemarken. Campus Varde, een campus met verschillende scholen en opleidingen, werd gerealiseerd door een samenwerking tussen scholen, stadsdiensten, overheden en bedrijven. Dit artikel biedt inspiratie voor elkeen die vanuit een nieuwbouw of verbouwing kansen ziet tot samenwerking tussen verschillende organisaties. We schetsen de aanleiding voor dit project en de wijze waarop het tot stand is gekomen. Campus Varde toont dat samenwerking leidt tot zeer interessante kruisbestuivingen tussen de verschillende partners. Tot slot bekijken we ook enkele aspecten van het Deense onderwijssysteem die interessant zijn voor onze onderwijssituatie.}},
 author    = {{Blaton, Lia}},
 issn     = {{1783-7391}},
 journal   = {{SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING}},
 keywords   = {{brede school,bedrijfswereld,lokale beleid,samenwerking,onderwijs}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{februari}},
 pages    = {{14}},
 title    = {{Campus Varde (Denemarken): scholen, het lokale beleid en bedrijven slaan de handen in elkaar}},
 year     = {{2013}},
}