Advanced search
1 file | 257.95 KB Add to list

De samenleving in beweging: België op weg naar duurzame ontwikkeling?

(2012)
Editor
(UGent) and Nadine Gouzée
Organization
Abstract
Beweegt de Belgische samenleving twintig jaar na de Aardetop (1992) in de richting van duurzame ontwikkeling? Of bevinden we ons op een hellend vlak? Twee redacteurs, beide van de ‘Rio-generatie’ en afkomstig uit twee gemeenschappen van dit land, gingen de uitdaging aan om in het eerste deel van De samenleving in beweging die vraag te onderzoeken. Zij stelden diezelfde vraag ook aan sleutelfiguren uit de maatschappij. Vrouwen, jeugd, allochtonen, ngo’s, lokale overheden, werknemers, werkgevers, wetenschappers, boeren…: coauteurs die deze groepen vertegenwoordigen of goed kennen hebben het in het tweede deel over deze evolutie, over hun ervaringen en hun verwachtingen. In het derde deel vragen experten zich af of wij de huidige ontwikkeling terdege met indicatoren opvolgen en hoe de jeugd via educatie wordt voorbereid op de toekomst die hen wacht. De vaststellingen in De samenleving in beweging zijn soms verrassend maar ze covergeren minstens op één punt: de uitdagingen zijn enorm en moeten dringend worden aangepakt. De titel van het laatste deel spreekt dan ook boekdelen: ‘Oproep tot dringende actie om de transitie te versnellen!’
Keywords
samenleving, maatschappelijke groepen, transitie, duurzaamheid, duurzame ontwikkeling

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 257.95 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Mazijn, Bernard, and Nadine Gouzée, eds. “De Samenleving in Beweging: België Op Weg Naar Duurzame Ontwikkeling?” 2012 : n. pag. Print.
APA
Mazijn, Bernard, & Gouzée, N. (Eds.). (2012). De samenleving in beweging: België op weg naar duurzame ontwikkeling? Brussels, Belgium: ASP Editions.
Chicago author-date
Mazijn, Bernard, and Nadine Gouzée, eds. 2012. “De Samenleving in Beweging: België Op Weg Naar Duurzame Ontwikkeling?” Brussels, Belgium: ASP Editions.
Chicago author-date (all authors)
Mazijn, Bernard, and Nadine Gouzée, eds. 2012. “De Samenleving in Beweging: België Op Weg Naar Duurzame Ontwikkeling?” Brussels, Belgium: ASP Editions.
Vancouver
1.
Mazijn B, Gouzée N, editors. De samenleving in beweging: België op weg naar duurzame ontwikkeling? Brussels, Belgium: ASP Editions; 2012.
IEEE
[1]
B. Mazijn and N. Gouzée, Eds., “De samenleving in beweging: België op weg naar duurzame ontwikkeling?” ASP Editions, Brussels, Belgium, 2012.
@book{3077195,
 abstract   = {Beweegt de Belgische samenleving twintig jaar na de Aardetop (1992) in de richting van duurzame ontwikkeling? Of bevinden we ons op een hellend vlak? Twee redacteurs, beide van de ‘Rio-generatie’ en afkomstig uit twee gemeenschappen van dit land, gingen de uitdaging aan om in het eerste deel van De samenleving in beweging die vraag te onderzoeken. Zij stelden diezelfde vraag ook aan sleutelfiguren uit de maatschappij. Vrouwen, jeugd, allochtonen, ngo’s, lokale overheden, werknemers, werkgevers, wetenschappers, boeren…: coauteurs die deze groepen vertegenwoordigen of goed kennen hebben het in het tweede deel over deze evolutie, over hun ervaringen en hun verwachtingen. In het derde deel vragen experten zich af of wij de huidige ontwikkeling terdege met indicatoren opvolgen en hoe de jeugd via educatie wordt voorbereid op de toekomst die hen wacht. De vaststellingen in De samenleving in beweging zijn soms verrassend maar ze covergeren minstens op één punt: de uitdagingen zijn enorm en moeten dringend worden aangepakt. De titel van het laatste deel spreekt dan ook boekdelen: ‘Oproep tot dringende actie om de transitie te versnellen!’},
 editor    = {Mazijn, Bernard and Gouzée, Nadine},
 isbn     = {9789057181689},
 keywords   = {samenleving,maatschappelijke groepen,transitie,duurzaamheid,duurzame ontwikkeling},
 language   = {dut},
 pages    = {208},
 publisher  = {ASP Editions},
 title    = {De samenleving in beweging: België op weg naar duurzame ontwikkeling?},
 year     = {2012},
}