Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Wat gebeurt er in een Brede School?

Lia Blaton UGent, Josiane Vranken, Jean Weustenraad and Eline Schmidt (2012) SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING.
abstract
De term Brede School is meer en meer gekend, iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen. Maar tegelijkertijd is het voor sommigen een vaag concept, mede omdat Brede Scholen ook zeer verschillend in opzet en werking zijn. In dit artikel bekijken we twee Brede Scholen: de ene groeide vanuit een school, de andere is een Brede School die vertrekt vanuit een wijk en gecoördineerd wordt door Samenlevingsopbouw. Door deze twee verhalen openen we de blik op het concept Brede School en geven we een inzicht in wat er door dit samenwerkingsverband allemaal in beweging wordt gezet om maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen en jongeren te bereiken.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
voorbeeld, brede leer- en leefomgeving, praktijk, Brede School
journal title
SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING
Sch. -begel., Sch. samenlev.
issue
november
pages
12 pages
ISSN
1783-7391
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A4
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
3063387
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-3063387
date created
2012-11-30 14:00:21
date last changed
2016-12-19 15:43:04
@article{3063387,
 abstract   = {De term Brede School is meer en meer gekend, iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen. Maar tegelijkertijd is het voor sommigen een vaag concept, mede omdat Brede Scholen ook zeer verschillend in opzet en werking zijn. In dit artikel bekijken we twee Brede Scholen: de ene groeide vanuit een school, de andere is een Brede School die vertrekt vanuit een wijk en geco{\"o}rdineerd wordt door Samenlevingsopbouw. Door deze twee verhalen openen we de blik op het concept Brede School en geven we een inzicht in wat er door dit samenwerkingsverband allemaal in beweging wordt gezet om maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen en jongeren te bereiken.},
 author    = {Blaton, Lia and Vranken, Josiane and Weustenraad, Jean and Schmidt, Eline},
 issn     = {1783-7391},
 journal   = {SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING},
 keyword   = {voorbeeld,brede leer- en leefomgeving,praktijk,Brede School},
 language   = {dut},
 number    = {november},
 pages    = {12},
 title    = {Wat gebeurt er in een Brede School?},
 year     = {2012},
}

Chicago
Blaton, Lia, Josiane Vranken, Jean Weustenraad, and Eline Schmidt. 2012. “Wat Gebeurt Er in Een Brede School?” Schoolleiding En -begeleiding : School En Samenleving (november).
APA
Blaton, L., Vranken, J., Weustenraad, J., & Schmidt, E. (2012). Wat gebeurt er in een Brede School? SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, (november).
Vancouver
1.
Blaton L, Vranken J, Weustenraad J, Schmidt E. Wat gebeurt er in een Brede School? SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING. 2012;(november).
MLA
Blaton, Lia, Josiane Vranken, Jean Weustenraad, et al. “Wat Gebeurt Er in Een Brede School?” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING november (2012): n. pag. Print.