Advanced search
1 file | 508.46 KB Add to list
Author
Organization
Abstract
De term Brede School is meer en meer gekend, iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen. Maar tegelijkertijd is het voor sommigen een vaag concept, mede omdat Brede Scholen ook zeer verschillend in opzet en werking zijn. In dit artikel bekijken we twee Brede Scholen: de ene groeide vanuit een school, de andere is een Brede School die vertrekt vanuit een wijk en gecoördineerd wordt door Samenlevingsopbouw. Door deze twee verhalen openen we de blik op het concept Brede School en geven we een inzicht in wat er door dit samenwerkingsverband allemaal in beweging wordt gezet om maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen en jongeren te bereiken.
Keywords
voorbeeld, brede leer- en leefomgeving, praktijk, Brede School

Downloads

 • Wat gebeurt er in een Brede School.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 508.46 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Blaton, Lia, et al. “Wat Gebeurt Er in Een Brede School?” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. november, 2012.
APA
Blaton, L., Vranken, J., Weustenraad, J., & Schmidt, E. (2012). Wat gebeurt er in een Brede School? SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, (november).
Chicago author-date
Blaton, Lia, Josiane Vranken, Jean Weustenraad, and Eline Schmidt. 2012. “Wat Gebeurt Er in Een Brede School?” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. november.
Chicago author-date (all authors)
Blaton, Lia, Josiane Vranken, Jean Weustenraad, and Eline Schmidt. 2012. “Wat Gebeurt Er in Een Brede School?” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING (november).
Vancouver
1.
Blaton L, Vranken J, Weustenraad J, Schmidt E. Wat gebeurt er in een Brede School? SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING. 2012;(november).
IEEE
[1]
L. Blaton, J. Vranken, J. Weustenraad, and E. Schmidt, “Wat gebeurt er in een Brede School?,” SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING, no. november, 2012.
@article{3063387,
 abstract   = {{De term Brede School is meer en meer gekend, iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen. Maar tegelijkertijd is het voor sommigen een vaag concept, mede omdat Brede Scholen ook zeer verschillend in opzet en werking zijn. In dit artikel bekijken we twee Brede Scholen: de ene groeide vanuit een school, de andere is een Brede School die vertrekt vanuit een wijk en gecoördineerd wordt door Samenlevingsopbouw. Door deze twee verhalen openen we de blik op het concept Brede School en geven we een inzicht in wat er door dit samenwerkingsverband allemaal in beweging wordt gezet om maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen en jongeren te bereiken.}},
 author    = {{Blaton, Lia and Vranken, Josiane and Weustenraad, Jean and Schmidt, Eline}},
 issn     = {{1783-7391}},
 journal   = {{SCHOOLLEIDING EN -BEGELEIDING : SCHOOL EN SAMENLEVING}},
 keywords   = {{voorbeeld,brede leer- en leefomgeving,praktijk,Brede School}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{november}},
 pages    = {{12}},
 title    = {{Wat gebeurt er in een Brede School?}},
 year     = {{2012}},
}