Advanced search
1 file | 1.96 MB

Zijn de Gentse wegen klaar voor de bakfiets? : onderzoek UGent naar gevolgen van opkomst van fietsvarianten voor infrastructuur

Ward Ronse (UGent) , Sven Vlassenroot (UGent) , Veronique Van Acker (UGent) , Johan De Mol (UGent) , Sidharta Gautama (UGent) and Dirk Lauwers (UGent)
Author
Organization
Abstract
In Vlaanderen en Brussel is er een enorm potentieel aan extra fietsverplaatsingen want zelfs voor korte verplaatsingen stappen veel mensen nog in de auto. Maar in steeds meer steden krijgen fietsers en het openbaar vervoer meer ruimte dan de auto. In de geleidelijke modal shift die bezig is, kunnen fietsvarianten als de bakfiets of de ligfiets een belangrijke rol spelen. Maar het fietsnetwerk en de fietsinfrastructuur is vaak (nog) niet aangepast aan dit nieuwe type voertuigen, zo blijkt uit een onderzoek van UGent.
Keywords
infrastructuur, Gent, ligfiets, Fiets, bakfiets, ontwerp fietsinfrastructuur

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.96 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Ronse, Ward, Sven Vlassenroot, Veronique Van Acker, Johan De Mol, Sidharta Gautama, and Dirk Lauwers. 2012. “Zijn De Gentse Wegen Klaar Voor De Bakfiets? : Onderzoek UGent Naar Gevolgen Van Opkomst Van Fietsvarianten Voor Infrastructuur.” Verkeersspecialist (mechelen) (191): 26–29.
APA
Ronse, W., Vlassenroot, S., Van Acker, V., De Mol, J., Gautama, S., & Lauwers, D. (2012). Zijn de Gentse wegen klaar voor de bakfiets? : onderzoek UGent naar gevolgen van opkomst van fietsvarianten voor infrastructuur. VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), (191), 26–29.
Vancouver
1.
Ronse W, Vlassenroot S, Van Acker V, De Mol J, Gautama S, Lauwers D. Zijn de Gentse wegen klaar voor de bakfiets? : onderzoek UGent naar gevolgen van opkomst van fietsvarianten voor infrastructuur. VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN). 2012;(191):26–9.
MLA
Ronse, Ward, Sven Vlassenroot, Veronique Van Acker, et al. “Zijn De Gentse Wegen Klaar Voor De Bakfiets? : Onderzoek UGent Naar Gevolgen Van Opkomst Van Fietsvarianten Voor Infrastructuur.” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN) 191 (2012): 26–29. Print.
@article{3061389,
 abstract   = {In Vlaanderen en Brussel is er een enorm potentieel aan extra fietsverplaatsingen want zelfs voor korte verplaatsingen stappen veel mensen nog in de auto. Maar in steeds meer steden krijgen fietsers en het openbaar vervoer meer ruimte dan de auto. In de geleidelijke modal shift die bezig is, kunnen fietsvarianten als de bakfiets of de ligfiets een belangrijke rol spelen. Maar het fietsnetwerk en de fietsinfrastructuur is vaak (nog) niet aangepast aan dit nieuwe type voertuigen, zo blijkt uit een onderzoek van UGent.},
 author    = {Ronse, Ward and Vlassenroot, Sven and Van Acker, Veronique and De Mol, Johan and Gautama, Sidharta and Lauwers, Dirk},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN)},
 language   = {dut},
 number    = {191},
 pages    = {26--29},
 title    = {Zijn de Gentse wegen klaar voor de bakfiets? : onderzoek UGent naar gevolgen van opkomst van fietsvarianten voor infrastructuur},
 year     = {2012},
}