Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Therapie effect van Constraint Induced Aphasia Therapy bij kinderen met SLI: een exploratief onderzoek

Annelies Aerts, Liesbeth Vinck, Ineke Wilssens, Peggy Wackenier and Peter Mariën UGent (2012) LOGOPEDIE (HERENTALS). 25(5). p.29-39
abstract
Vanwege de gekende positieve invloed van intensieve taaltherapie op het taalherstel bij volwassenen met verworven vasculaire afasie werden de effecten van een intensieve therapie bij kinderen met “Specific Language Impairment” (SLI) nagegaan. Het doel van deze studie was de effectiviteit van “Constraint Induced Aphasia Therapy” (CIAT) te onderzoeken in een populatie van kinderen met SLI. Tien patiënten werden behandeld met CIAT in groepen van drie tot vier kinderen, drie uur per dag gedurende vijf opeenvolgende dagen. De proefpersonen werden vóór en na de behandeling getest aan de hand van een uitgebreide, gestandaardiseerde taaltest- batterij. De onderzoeksresultaten tonen aan dat alle proefpersonen linguïstisch verbeterden, in het bijzonder op het vlak van de expressieve taalvaardigheid en de morfosyntactische vaardigheden. Bovendien werden een aantal significante verbanden gevonden tussen de leeftijd en de effecten van CIAT: hoe ouder de proefpersonen waren, hoe beter ze vooruitgingen op de morfosyntactische vaardigheden.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
specific language impairment, CIAT
journal title
LOGOPEDIE (HERENTALS)
Logopedie (Herentals)
volume
25
issue
5
pages
29 - 39
ISSN
1370-706X
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A2
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
3050677
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-3050677
date created
2012-11-10 23:04:57
date last changed
2016-12-19 15:46:01
@article{3050677,
 abstract   = {Vanwege de gekende positieve invloed van intensieve taaltherapie op het taalherstel bij volwassenen met verworven vasculaire afasie werden de effecten van een intensieve therapie bij kinderen met {\textquotedblleft}Specific Language Impairment{\textquotedblright} (SLI) nagegaan. Het doel van deze studie was de effectiviteit van {\textquotedblleft}Constraint Induced Aphasia Therapy{\textquotedblright} (CIAT) te onderzoeken in een populatie van kinderen met SLI. Tien pati{\"e}nten werden behandeld met CIAT in groepen van drie tot vier kinderen, drie uur per dag gedurende vijf opeenvolgende dagen. De proefpersonen werden v{\'o}{\'o}r en na de behandeling getest aan de hand van een uitgebreide, gestandaardiseerde taaltest- batterij. De onderzoeksresultaten tonen aan dat alle proefpersonen lingu{\"i}stisch verbeterden, in het bijzonder op het vlak van de expressieve taalvaardigheid en de morfosyntactische vaardigheden. Bovendien werden een aantal significante verbanden gevonden tussen de leeftijd en de effecten van CIAT: hoe ouder de proefpersonen waren, hoe beter ze vooruitgingen op de morfosyntactische vaardigheden.},
 author    = {Aerts, Annelies and Vinck, Liesbeth and Wilssens, Ineke and Wackenier, Peggy and Mari{\"e}n, Peter},
 issn     = {1370-706X},
 journal   = {LOGOPEDIE (HERENTALS)},
 keyword   = {specific language impairment,CIAT},
 language   = {dut},
 number    = {5},
 pages    = {29--39},
 title    = {Therapie effect van Constraint Induced Aphasia Therapy bij kinderen met SLI: een exploratief onderzoek},
 volume    = {25},
 year     = {2012},
}

Chicago
Aerts, Annelies, Liesbeth Vinck, Ineke Wilssens, Peggy Wackenier, and Peter Mariën. 2012. “Therapie Effect Van Constraint Induced Aphasia Therapy Bij Kinderen Met SLI: Een Exploratief Onderzoek.” Logopedie (herentals) 25 (5): 29–39.
APA
Aerts, Annelies, Vinck, L., Wilssens, I., Wackenier, P., & Mariën, P. (2012). Therapie effect van Constraint Induced Aphasia Therapy bij kinderen met SLI: een exploratief onderzoek. LOGOPEDIE (HERENTALS), 25(5), 29–39.
Vancouver
1.
Aerts A, Vinck L, Wilssens I, Wackenier P, Mariën P. Therapie effect van Constraint Induced Aphasia Therapy bij kinderen met SLI: een exploratief onderzoek. LOGOPEDIE (HERENTALS). 2012;25(5):29–39.
MLA
Aerts, Annelies, Liesbeth Vinck, Ineke Wilssens, et al. “Therapie Effect Van Constraint Induced Aphasia Therapy Bij Kinderen Met SLI: Een Exploratief Onderzoek.” LOGOPEDIE (HERENTALS) 25.5 (2012): 29–39. Print.