Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Survivability aspects of future optical backbone networks

Dimitri Staessens UGent (2012)
abstract
In huidige glasvezelnetwerken kan een enkele vezel een gigantische hoeveelheid data dragen, ruwweg het equivalent van 25 miljoen gelijktijdige telefoongesprekken. Hierdoor zullen netwerkstoringen, zoals breuken van een glasvezelkabel, de communicatie van een groot aantal eindgebruikers verstoren. Netwerkoperatoren kiezen er dan ook voor om hun netwerk zo te bouwen dat zulke grote storingen automatisch opgevangen worden. Dit proefschrift spitst zich toe op twee aspecten rond de overleefbaarheid in toekomstige optische netwerken. De eerste doelstelling die beoogd wordt is het tot stand brengen vanrobuuste dataverbindingen over meerdere netwerken. Door voldoende betrouwbare verbindingen tot stand te brengen over een infrastructuur die niet door een enkele entiteit wordt beheerd kan men bv. weredwijd Internettelevisie van hoge kwaliteit aanbieden. De bestudeerde oplossing heeft niet enkel tot doel om deze zeer betrouwbare verbinding te berekenen, maar ook om dit te bewerkstelligen met een minimum aan gebruikte netwerkcapaciteit. De tweede doelstelling was om een antwoord te formuleren om de vraag hoe het toepassen van optische schakelsystemen gebaseerd op herconfigureerbare optische multiplexers een impact heeft op de overleefbaarheid van een optisch netwerk. Bij lagere volumes hebben optisch geschakelde netwerken weinig voordeel van dergelijke gesofistikeerde methoden. Elektronisch geschakelde netwerken vertonen geen afhankelijkheid van het datavolume en hebben altijd baat bij optimalisatie.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and UGent
organization
alternative title
Overleefbaarheidsaspecten van toekomstige optische transportnetwerken
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
IBCN
pages
144 pages
publisher
Ghent University, Department of Information technology
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Jozef-Plateauzaal (Jozef-Plateaustraat 22)
defense date
2012-09-25 16:00
ISBN
9789085785385
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
3005564
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-3005564
date created
2012-10-03 16:12:57
date last changed
2017-01-16 10:40:35
@phdthesis{3005564,
 abstract   = {In huidige glasvezelnetwerken kan een enkele vezel een gigantische hoeveelheid data dragen, ruwweg het equivalent van 25 miljoen gelijktijdige telefoongesprekken. Hierdoor zullen netwerkstoringen, zoals breuken van een glasvezelkabel, de communicatie van een groot aantal eindgebruikers verstoren. Netwerkoperatoren kiezen er dan ook voor om hun netwerk zo te bouwen dat zulke grote storingen automatisch opgevangen worden. Dit proefschrift spitst zich toe op twee aspecten rond de overleefbaarheid in toekomstige optische netwerken. De eerste doelstelling die beoogd wordt is het tot stand brengen vanrobuuste dataverbindingen over meerdere netwerken. Door voldoende betrouwbare verbindingen tot stand te brengen over een infrastructuur die niet door een enkele entiteit wordt beheerd kan men bv. weredwijd Internettelevisie van hoge kwaliteit aanbieden. De bestudeerde oplossing heeft niet enkel tot doel om deze zeer betrouwbare verbinding te berekenen, maar ook om dit te bewerkstelligen met een minimum aan gebruikte netwerkcapaciteit. De tweede doelstelling was om een antwoord te formuleren om de vraag hoe het toepassen van optische schakelsystemen gebaseerd op herconfigureerbare optische multiplexers een impact heeft op de overleefbaarheid van een optisch netwerk. Bij lagere volumes hebben optisch geschakelde netwerken weinig voordeel van dergelijke gesofistikeerde methoden. Elektronisch geschakelde netwerken vertonen geen afhankelijkheid van het datavolume en hebben altijd baat bij optimalisatie.},
 author    = {Staessens, Dimitri},
 isbn     = {9789085785385},
 keyword   = {IBCN},
 language   = {eng},
 pages    = {144},
 publisher  = {Ghent University, Department of Information technology},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Survivability aspects of future optical backbone networks},
 year     = {2012},
}

Chicago
Staessens, Dimitri. 2012. “Survivability Aspects of Future Optical Backbone Networks”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Information technology.
APA
Staessens, D. (2012). Survivability aspects of future optical backbone networks. Ghent University, Department of Information technology, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Staessens D. Survivability aspects of future optical backbone networks. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Information technology; 2012.
MLA
Staessens, Dimitri. “Survivability Aspects of Future Optical Backbone Networks.” 2012 : n. pag. Print.