Advanced search
1 file | 5.45 MB

Self organization in 3GPP long term evolution networks

(2012)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Mobiele en breedbandige internettoegang is realiteit. De internetgeneratie vindt het immers normaal om overal breedbandige internettoegang te hebben. Vandaag zijn er al 5,9 miljard mobiele abonnees ( 87% van de wereldbevolking) en 20% daarvan hebben toegang tot een mobiele breedbandige internetverbinding. Dit wordt aangeboden door 3G (derde generatie) technologieën zoals HSPA (High Speed Packet Access) en 4G (vierde generatie) technologieën zoals LTE (Long Term Evolution). De vraag naar hoogkwalitatieve diensten stelt de mobiele netwerkoperatoren en de verkopers van telecommunicatieapparatuur voor nieuwe uitdagingen: zij moeten nieuwe oplossingen vinden om hun diensten steeds sneller en met een hogere kwaliteit aan te bieden. De nieuwe LTE-standaard brengt niet alleen hogere pieksnelheden en kleinere vertragingen. Het heeft daarnaast ook nieuwe functionaliteiten in petto die zeer aantrekkelijk zijn voor de mobiele netwerkoperator: de integratie van zelfregelende functies die kunnen ingezet worden bij de planning van het netwerk, het uitrollen van een netwerk en het controleren van allerhande netwerkmechanismen (o.a. handover, spreiding van de belasting over de cellen). Dit proefschrift optimaliseert enkele van deze zelfregelende functies waardoor de optimalisatie van een mobiel netwerk snel en automatisch kan gebeuren. Hierdoor verwacht men lagere kosten voor de mobiele operator en een hogere kwaliteit van de aangeboden diensten.
Keywords
IBCN

Downloads

 • PhD Irina Balan final.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.45 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Balan, Irina-Mihaela. 2012. “Self Organization in 3GPP Long Term Evolution Networks”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Information technology.
APA
Balan, I.-M. (2012). Self organization in 3GPP long term evolution networks. Ghent University, Department of Information technology, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Balan I-M. Self organization in 3GPP long term evolution networks. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Information technology; 2012.
MLA
Balan, Irina-Mihaela. “Self Organization in 3GPP Long Term Evolution Networks.” 2012 : n. pag. Print.
@phdthesis{3004947,
 abstract   = {Mobiele en breedbandige internettoegang is realiteit. De internetgeneratie vindt het immers normaal om overal breedbandige internettoegang te hebben. Vandaag zijn er al 5,9 miljard mobiele abonnees ( 87% van de wereldbevolking) en 20% daarvan hebben toegang tot een mobiele breedbandige internetverbinding. Dit wordt aangeboden door 3G (derde generatie) technologieën zoals HSPA (High Speed Packet Access) en 4G (vierde generatie) technologieën zoals LTE (Long Term Evolution). De vraag naar hoogkwalitatieve diensten stelt de mobiele netwerkoperatoren en de verkopers van telecommunicatieapparatuur voor nieuwe uitdagingen: zij moeten nieuwe oplossingen vinden om hun diensten steeds sneller en met een hogere kwaliteit aan te bieden. De nieuwe LTE-standaard brengt niet alleen hogere pieksnelheden en kleinere vertragingen. Het heeft daarnaast ook nieuwe functionaliteiten in petto die zeer aantrekkelijk zijn voor de mobiele netwerkoperator: de integratie van zelfregelende functies die kunnen ingezet worden bij de planning van het netwerk, het uitrollen van een netwerk en het controleren van allerhande netwerkmechanismen (o.a. handover, spreiding van de belasting over de cellen). Dit proefschrift optimaliseert enkele van deze zelfregelende functies waardoor de optimalisatie van een mobiel netwerk snel en automatisch kan gebeuren. Hierdoor verwacht men lagere kosten voor de mobiele operator en een hogere kwaliteit van de aangeboden diensten.},
 author    = {Balan, Irina-Mihaela},
 isbn     = {9789085785286},
 keywords   = {IBCN},
 language   = {eng},
 pages    = {219},
 publisher  = {Ghent University, Department of Information technology},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Self organization in 3GPP long term evolution networks},
 year     = {2012},
}