Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Self organization in 3GPP long term evolution networks

Irina-Mihaela Balan UGent (2012)
abstract
Mobiele en breedbandige internettoegang is realiteit. De internetgeneratie vindt het immers normaal om overal breedbandige internettoegang te hebben. Vandaag zijn er al 5,9 miljard mobiele abonnees ( 87% van de wereldbevolking) en 20% daarvan hebben toegang tot een mobiele breedbandige internetverbinding. Dit wordt aangeboden door 3G (derde generatie) technologieën zoals HSPA (High Speed Packet Access) en 4G (vierde generatie) technologieën zoals LTE (Long Term Evolution). De vraag naar hoogkwalitatieve diensten stelt de mobiele netwerkoperatoren en de verkopers van telecommunicatieapparatuur voor nieuwe uitdagingen: zij moeten nieuwe oplossingen vinden om hun diensten steeds sneller en met een hogere kwaliteit aan te bieden. De nieuwe LTE-standaard brengt niet alleen hogere pieksnelheden en kleinere vertragingen. Het heeft daarnaast ook nieuwe functionaliteiten in petto die zeer aantrekkelijk zijn voor de mobiele netwerkoperator: de integratie van zelfregelende functies die kunnen ingezet worden bij de planning van het netwerk, het uitrollen van een netwerk en het controleren van allerhande netwerkmechanismen (o.a. handover, spreiding van de belasting over de cellen). Dit proefschrift optimaliseert enkele van deze zelfregelende functies waardoor de optimalisatie van een mobiel netwerk snel en automatisch kan gebeuren. Hierdoor verwacht men lagere kosten voor de mobiele operator en een hogere kwaliteit van de aangeboden diensten.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent
organization
alternative title
Zelforganisatie in 3GPP-netwerken op basis van Long Term Evolution
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
IBCN
pages
219 pages
publisher
Ghent University, Department of Information technology
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Jozef-Plateauzaal (Jozef-Plateaustraat 22)
defense date
2012-08-21 16:00
ISBN
9789085785286
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
3004947
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-3004947
date created
2012-10-03 10:40:43
date last changed
2017-01-16 10:40:35
@phdthesis{3004947,
 abstract   = {Mobiele en breedbandige internettoegang is realiteit. De internetgeneratie vindt het immers normaal om overal breedbandige internettoegang te hebben. Vandaag zijn er al 5,9 miljard mobiele abonnees ( 87\% van de wereldbevolking) en 20\% daarvan hebben toegang tot een mobiele breedbandige internetverbinding. Dit wordt aangeboden door 3G (derde generatie) technologie{\"e}n zoals HSPA (High Speed Packet Access) en 4G (vierde generatie) technologie{\"e}n zoals LTE (Long Term Evolution). De vraag naar hoogkwalitatieve diensten stelt de mobiele netwerkoperatoren en de verkopers van telecommunicatieapparatuur voor nieuwe uitdagingen: zij moeten nieuwe oplossingen vinden om hun diensten steeds sneller en met een hogere kwaliteit aan te bieden. De nieuwe LTE-standaard brengt niet alleen hogere pieksnelheden en kleinere vertragingen. Het heeft daarnaast ook nieuwe functionaliteiten in petto die zeer aantrekkelijk zijn voor de mobiele netwerkoperator: de integratie van zelfregelende functies die kunnen ingezet worden bij de planning van het netwerk, het uitrollen van een netwerk en het controleren van allerhande netwerkmechanismen (o.a. handover, spreiding van de belasting over de cellen). Dit proefschrift optimaliseert enkele van deze zelfregelende functies waardoor de optimalisatie van een mobiel netwerk snel en automatisch kan gebeuren. Hierdoor verwacht men lagere kosten voor de mobiele operator en een hogere kwaliteit van de aangeboden diensten.},
 author    = {Balan, Irina-Mihaela},
 isbn     = {9789085785286},
 keyword   = {IBCN},
 language   = {eng},
 pages    = {219},
 publisher  = {Ghent University, Department of Information technology},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Self organization in 3GPP long term evolution networks},
 year     = {2012},
}

Chicago
Balan, Irina-Mihaela. 2012. “Self Organization in 3GPP Long Term Evolution Networks”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Information technology.
APA
Balan, I.-M. (2012). Self organization in 3GPP long term evolution networks. Ghent University, Department of Information technology, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Balan I-M. Self organization in 3GPP long term evolution networks. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Information technology; 2012.
MLA
Balan, Irina-Mihaela. “Self Organization in 3GPP Long Term Evolution Networks.” 2012 : n. pag. Print.