Advanced search
1 file | 3.30 MB Add to list

Is het statistische materiaal even onveilig als het verkeer? Onderzoek objectieve onveiligheid (deel 1)

Johan De Mol (UGent)
Author
Organization
Abstract
Zo goed als altijd staan er cijfers aan de basis van een beleid. Dat is niet anders wat betreft verkeer en de (on)veiligheid ervan. In België blijken die cijfers niet volledig en niet representatief te zijn: er kan dus geen kwaliteitsgarantie gegeven worden. Onder andere het BIVV en de mobiliteitscel zullen zich moeten afvragen in welke mate er nog sprake is van kwaliteitsvol beleidsadvies als men zich baseert op zulke statistische gegevens. Waar loopt het mis? Hoe kunnen de problemen aangepakt worden op korte en lange termijn?
Keywords
verkeersdoden, objectieve onveiligheid, zwaargewonde, geregistreerde en niet geregistreerde letselongevallen

Downloads

 • Is het statistisch materiaal even onveilig als het verkeer .pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.30 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Mol, Johan. “Is Het Statistische Materiaal Even Onveilig Als Het Verkeer? Onderzoek Objectieve Onveiligheid (Deel 1).” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), vol. 56, 1999, pp. 7–12.
APA
De Mol, J. (1999). Is het statistische materiaal even onveilig als het verkeer? Onderzoek objectieve onveiligheid (deel 1). VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), 56, 7–12.
Chicago author-date
De Mol, Johan. 1999. “Is Het Statistische Materiaal Even Onveilig Als Het Verkeer? Onderzoek Objectieve Onveiligheid (Deel 1).” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN) 56: 7–12.
Chicago author-date (all authors)
De Mol, Johan. 1999. “Is Het Statistische Materiaal Even Onveilig Als Het Verkeer? Onderzoek Objectieve Onveiligheid (Deel 1).” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN) 56: 7–12.
Vancouver
1.
De Mol J. Is het statistische materiaal even onveilig als het verkeer? Onderzoek objectieve onveiligheid (deel 1). VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN). 1999;56:7–12.
IEEE
[1]
J. De Mol, “Is het statistische materiaal even onveilig als het verkeer? Onderzoek objectieve onveiligheid (deel 1),” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), vol. 56, pp. 7–12, 1999.
@article{299574,
 abstract   = {{Zo goed als altijd staan er cijfers aan de basis van een beleid. Dat is niet anders wat betreft verkeer en de (on)veiligheid ervan. In België blijken die cijfers niet volledig en niet representatief te zijn: er kan dus geen kwaliteitsgarantie gegeven worden. Onder andere het BIVV en de mobiliteitscel zullen zich moeten afvragen in welke mate er nog sprake is van kwaliteitsvol beleidsadvies als men zich baseert op zulke statistische gegevens. Waar loopt het mis? Hoe kunnen de problemen aangepakt worden op korte en lange termijn?}},
 author    = {{De Mol, Johan}},
 issn     = {{1379-4922}},
 journal   = {{VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN)}},
 keywords   = {{verkeersdoden,objectieve onveiligheid,zwaargewonde,geregistreerde en niet geregistreerde letselongevallen}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{7--12}},
 title    = {{Is het statistische materiaal even onveilig als het verkeer? Onderzoek objectieve onveiligheid (deel 1)}},
 volume    = {{56}},
 year     = {{1999}},
}