Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium

Imca Sampers UGent (2012)
abstract
Een kwantitatief risicobeoordelingsmodel betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen van distributie tot bij de consument in België werd ontwikkeld. Tijdens het doctoraal onderzoek werden hiervoor kwantitatieve gegevens specifiek voor België verzameld: aanwezigheid en tellingen van Campylobacter in pluimveevleesbereidingen, overleving van Campylobacter bij lage en hoge temperaturen welke o.a. het effect van koude keten (koelen, diepvriezen) en bereiding ((onder)verhitting) beschrijft, consumptiegegevens en hygiënepraktijken bij de consument. Vervolgens werden risicobeperkende strategieën in de laatste stap van de risicobeoordeling van riek tot vork geëvalueerd. Variabiliteit in Campylobacter besmetting binnen en tussen de slachthuizen en pluimveevleesverwerkende bedrijven werd waargenomen. Met behulp van een statistisch onderbouwd monsternameplan in parallel met observaties rond goede werkpraktijken werden processtappen die mogelijks leiden tot de spreiding van Campylobacter in kaart gebracht. Met de kennis voorhanden werden aanbevelingen gepostuleerd en eveneens perspectieven voor verder onderzoek.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and UGent
organization
alternative title
Kwantitatieve risicoanalyse betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen in België
year
type
dissertation (monograph)
subject
keyword
poultry, consumer behaviour, Risk assessment, Inactivation, Campylobacter
pages
XXV, 220 pages
publisher
Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Kortrijk: HoWest (Raadszaal)
defense date
2012-09-14 16:30
ISBN
9789059895454
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
additional info
dissertation consists of copyrighted material
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
2986107
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2986107
date created
2012-09-12 21:57:46
date last changed
2012-09-14 09:12:42
@phdthesis{2986107,
  abstract     = {Een kwantitatief risicobeoordelingsmodel betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen van distributie tot bij de consument in Belgi{\"e} werd ontwikkeld. Tijdens het doctoraal onderzoek werden hiervoor kwantitatieve gegevens specifiek voor Belgi{\"e} verzameld: aanwezigheid en tellingen van Campylobacter in pluimveevleesbereidingen, overleving van Campylobacter bij lage en hoge temperaturen welke o.a. het effect van koude keten (koelen, diepvriezen) en bereiding ((onder)verhitting) beschrijft, consumptiegegevens en hygi{\"e}nepraktijken bij de consument. Vervolgens werden risicobeperkende strategie{\"e}n in de laatste stap van de risicobeoordeling van riek tot vork ge{\"e}valueerd. Variabiliteit in Campylobacter besmetting binnen en tussen de slachthuizen en pluimveevleesverwerkende bedrijven werd waargenomen. Met behulp van een statistisch onderbouwd monsternameplan in parallel met observaties rond goede werkpraktijken werden processtappen die mogelijks leiden tot de spreiding van Campylobacter in kaart gebracht. Met de kennis voorhanden werden aanbevelingen gepostuleerd en eveneens perspectieven voor verder onderzoek.},
  author       = {Sampers, Imca},
  isbn         = {9789059895454},
  keyword      = {poultry,consumer behaviour,Risk assessment,Inactivation,Campylobacter},
  language     = {eng},
  pages        = {XXV, 220},
  publisher    = {Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering},
  school       = {Ghent University},
  title        = {Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium},
  year         = {2012},
}

Chicago
Sampers, Imca. 2012. “Quantitative Risk Assessment of Campylobacter Spp. in Poultry Based Meat Preparations in Belgium”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
APA
Sampers, I. (2012). Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Sampers I. Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering; 2012.
MLA
Sampers, Imca. “Quantitative Risk Assessment of Campylobacter Spp. in Poultry Based Meat Preparations in Belgium.” 2012 : n. pag. Print.