Advanced search
1 file | 3.91 MB Add to list

Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium

Imca Sampers (UGent)
(2012)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Een kwantitatief risicobeoordelingsmodel betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen van distributie tot bij de consument in België werd ontwikkeld. Tijdens het doctoraal onderzoek werden hiervoor kwantitatieve gegevens specifiek voor België verzameld: aanwezigheid en tellingen van Campylobacter in pluimveevleesbereidingen, overleving van Campylobacter bij lage en hoge temperaturen welke o.a. het effect van koude keten (koelen, diepvriezen) en bereiding ((onder)verhitting) beschrijft, consumptiegegevens en hygiënepraktijken bij de consument. Vervolgens werden risicobeperkende strategieën in de laatste stap van de risicobeoordeling van riek tot vork geëvalueerd. Variabiliteit in Campylobacter besmetting binnen en tussen de slachthuizen en pluimveevleesverwerkende bedrijven werd waargenomen. Met behulp van een statistisch onderbouwd monsternameplan in parallel met observaties rond goede werkpraktijken werden processtappen die mogelijks leiden tot de spreiding van Campylobacter in kaart gebracht. Met de kennis voorhanden werden aanbevelingen gepostuleerd en eveneens perspectieven voor verder onderzoek.
Keywords
poultry, consumer behaviour, Risk assessment, Inactivation, Campylobacter

Downloads

  • (...).pdf
    • full text
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 3.91 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Sampers, Imca. Quantitative Risk Assessment of Campylobacter Spp. in Poultry Based Meat Preparations in Belgium. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, 2012.
APA
Sampers, I. (2012). Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Sampers, Imca. 2012. “Quantitative Risk Assessment of Campylobacter Spp. in Poultry Based Meat Preparations in Belgium.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Chicago author-date (all authors)
Sampers, Imca. 2012. “Quantitative Risk Assessment of Campylobacter Spp. in Poultry Based Meat Preparations in Belgium.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Vancouver
1.
Sampers I. Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering; 2012.
IEEE
[1]
I. Sampers, “Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium,” Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium, 2012.
@phdthesis{2986107,
  abstract     = {{Een kwantitatief risicobeoordelingsmodel betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen van distributie tot bij de consument in België werd ontwikkeld. Tijdens het doctoraal onderzoek werden hiervoor kwantitatieve gegevens specifiek voor België verzameld: aanwezigheid en tellingen van Campylobacter in pluimveevleesbereidingen, overleving van Campylobacter bij lage en hoge temperaturen welke o.a. het effect van koude keten (koelen, diepvriezen) en bereiding ((onder)verhitting) beschrijft, consumptiegegevens en hygiënepraktijken bij de consument. Vervolgens werden risicobeperkende strategieën in de laatste stap van de risicobeoordeling van riek tot vork geëvalueerd. Variabiliteit in Campylobacter besmetting binnen en tussen de slachthuizen en pluimveevleesverwerkende bedrijven werd waargenomen. Met behulp van een statistisch onderbouwd monsternameplan in parallel met observaties rond goede werkpraktijken werden processtappen die mogelijks leiden tot de spreiding van Campylobacter in kaart gebracht. Met de kennis voorhanden werden aanbevelingen gepostuleerd en eveneens perspectieven voor verder onderzoek.}},
  author       = {{Sampers, Imca}},
  isbn         = {{9789059895454}},
  keywords     = {{poultry,consumer behaviour,Risk assessment,Inactivation,Campylobacter}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XXV, 220}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium}},
  year         = {{2012}},
}