Advanced search
1 file | 533.22 KB

ISA geeft het goede voorbeeld in Gent: maatschappelijke voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project

Johan De Mol (UGent) and Sven Vlassenroot (UGent)
(2004) VERKEERSSPECIALIST. 113. p.15-18
Author
Organization
Abstract
Dit artikel is het derde in de reeks over het ISA-project in Gent, dat in januari van ditjaar werd afgerond. Het geeft een antwoord op de vraag waarom er in dit project doelbewust bestuurders met een maatschappelijke voorbeeldfunctie betrokken werden Vooreerst zorgden zij met hun bekendheid voor heel wat media-aandacht, die op haar beurt het project bekendmaakte bij een breed publiek. Daarnaast konden zij tijdens demonstratieritten zelf achter het stuur van een ISA-wagen plaatsnemen en zo lijfelijk kennismaken met de techniek. Enkele decision makers lieten ISA zelfs in hun eigen wagen inbouwen en reden er een heel jaar mee rond Op die manier gaven zij niet alleen het goede voorbeeld aan de gewone burger en vergootten ze het draagvlak Ze konden ook met kennis van zaken over ISA spreken met hun collega's en zo het pad effenen voor een consensus in het beleid inzake intelligente snelheidsbegrenzers.
Keywords
ISA, draagvlak, maatschappelijke voorbeeldfunctie

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 533.22 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. 2004. “ISA Geeft Het Goede Voorbeeld in Gent: Maatschappelijke Voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project.” Verkeersspecialist 113: 15–18.
APA
De Mol, Johan, & Vlassenroot, S. (2004). ISA geeft het goede voorbeeld in Gent: maatschappelijke voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project. VERKEERSSPECIALIST, 113, 15–18.
Vancouver
1.
De Mol J, Vlassenroot S. ISA geeft het goede voorbeeld in Gent: maatschappelijke voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project. VERKEERSSPECIALIST. 2004;113:15–8.
MLA
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. “ISA Geeft Het Goede Voorbeeld in Gent: Maatschappelijke Voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project.” VERKEERSSPECIALIST 113 (2004): 15–18. Print.
@article{297974,
 abstract   = {Dit artikel is het derde in de reeks over het ISA-project in Gent, dat in januari van ditjaar werd afgerond. Het geeft een antwoord op de vraag waarom er in dit project doelbewust bestuurders met een maatschappelijke voorbeeldfunctie betrokken werden Vooreerst zorgden zij met hun bekendheid voor heel wat media-aandacht, die op haar beurt het project bekendmaakte bij een breed publiek. Daarnaast konden zij tijdens demonstratieritten
zelf achter het stuur van een ISA-wagen plaatsnemen en zo lijfelijk kennismaken met de techniek. Enkele decision makers lieten ISA zelfs in hun eigen wagen inbouwen en reden er een heel jaar mee rond Op die manier gaven zij niet alleen het goede voorbeeld aan de gewone burger en vergootten ze het draagvlak Ze konden ook met kennis van zaken over ISA spreken met hun collega's en zo het pad effenen voor een consensus in het beleid inzake intelligente snelheidsbegrenzers.},
 author    = {De Mol, Johan and Vlassenroot, Sven},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST},
 language   = {dut},
 pages    = {15--18},
 title    = {ISA geeft het goede voorbeeld in Gent: maatschappelijke voorbeeldfuncties in Gentse ISA-project},
 volume    = {113},
 year     = {2004},
}