Advanced search
1 file | 186.64 KB

Een exoskelet voor fundamenteel onderzoek van de menselijke gang

Philippe Malcolm (UGent) , Samuel Galle (UGent) , Wim Derave (UGent) and Dirk De Clercq (UGent)
Author
Organization
Project
BOF10/DOC/288
Abstract
Verschillende groepen ontwikkelen momenteel actieve enkel-voet-exoskeletten voor gebruik bij klinische populaties maar ook als middel voor fundamenteel onderzoek over locomotie. In het labo voor bewegingsleer van de UGent hebben we sinds enkele jaren een dergelijk pneumatisch aangedreven enkel-voet-exoskelet met footswitchsturing. We geven hier een overzicht van enkele onderwerpen die hiermee bestudeerd werden namelijk: de motorische controle van de overgang van wandelen naar lopen, het effect van optimalisering van de actuatietiming op metabole kost en het verloop van gewenning bij langdurig wandelen met het exoskelet. Als conclusie stellen we dat het exoskelet een bruikbaar hulpmiddel is om hypothesen in verband met de menselijke gang op een nieuwe manier experimenteel te testen.
Keywords
Transition, Exoskeleton

Downloads

 • PosterDEF.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 186.64 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Malcolm, Philippe, Samuel Galle, Wim Derave, and Dirk De Clercq. 2011. “Een Exoskelet Voor Fundamenteel Onderzoek Van De Menselijke Gang.” In Vlaanderen Innoveert in Geavanceerde Assistieve Technologieën : Doet u Mee?, Posters.
APA
Malcolm, P., Galle, S., Derave, W., & De Clercq, D. (2011). Een exoskelet voor fundamenteel onderzoek van de menselijke gang. Vlaanderen innoveert in geavanceerde assistieve technologieën : doet u mee?, Posters. Presented at the Vlaanderen innoveert in geavanceerde assistieve technologieën : doet u mee?
Vancouver
1.
Malcolm P, Galle S, Derave W, De Clercq D. Een exoskelet voor fundamenteel onderzoek van de menselijke gang. Vlaanderen innoveert in geavanceerde assistieve technologieën : doet u mee?, Posters. 2011.
MLA
Malcolm, Philippe, Samuel Galle, Wim Derave, et al. “Een Exoskelet Voor Fundamenteel Onderzoek Van De Menselijke Gang.” Vlaanderen Innoveert in Geavanceerde Assistieve Technologieën : Doet u Mee?, Posters. 2011. Print.
@inproceedings{2975922,
 abstract   = {Verschillende groepen ontwikkelen momenteel actieve enkel-voet-exoskeletten voor gebruik bij klinische populaties maar ook als middel voor fundamenteel onderzoek over locomotie. In het labo voor bewegingsleer van de UGent hebben we sinds enkele jaren een dergelijk pneumatisch aangedreven enkel-voet-exoskelet met footswitchsturing. We geven hier een overzicht van enkele onderwerpen die hiermee bestudeerd werden namelijk: 
de motorische controle van de overgang van wandelen naar lopen, het effect van optimalisering van de actuatietiming op metabole kost en het verloop van gewenning bij langdurig wandelen met het exoskelet. Als conclusie stellen we dat het exoskelet een bruikbaar hulpmiddel is om hypothesen in verband met de menselijke gang op een nieuwe manier experimenteel te testen.},
 author    = {Malcolm, Philippe and Galle, Samuel and Derave, Wim and De Clercq, Dirk},
 booktitle  = {Vlaanderen innoveert in geavanceerde assistieve technologie{\"e}n : doet u mee?, Posters},
 language   = {dut},
 location   = {Leuven},
 title    = {Een exoskelet voor fundamenteel onderzoek van de menselijke gang},
 year     = {2011},
}