Advanced search
1 file | 1.84 MB

ISA-gebruikers kunnen niet meer zonder: Gentse demoproject wijst op grote aanvaarding van ISA

Sven Vlassenroot (UGent) and Johan De Mol (UGent)
(2004) VERKEERSSPECIALIST. 112. p.12-16
Author
Organization
Abstract
Dit tweede artikel in de reeks die de resultaten van het Gentse ISA-project bespreekt. behandelt de aanvaarding van het systeem door de testbestuurders. Vóór, tijdens en na de testperiode werden zij daarover bevraagd. Het onderzoek hanteerde vier indicaties om na te gaan in hoeverre ISA aanvaard wordt. Allereerst werd er aan de proefpersonen gevraagd of zij ISA beschouwen als een middel tot het verminderen van verkeerson-gevallen en of zij vinden dat !SA de verkeersveiligheid verhoogt. Ten tweede werd hun gevraagd of zij het systeem nuttig vinden en er tevreden over zijn. Als derde indicatie gold het vrijwillig gebruik van het systeem: stelden de bestuurders ISA in werking buiten de actieve zone? Ten slotte werd aan de bestuurders gevraagd of en in welke omstandigheden ze het systeem wensten te behouden. Uit de bevraging blijkt een hoge aanvaarding van het ISA-systeem. Bovendien blijkt die acceptatie ook heel tastbaar uit het feit dat driekwart van de privé-bestuurders ervoor koos om het systeem na de test in de wagen te behouden.
Keywords
gebruikers, acceptatie, Gent, ISA

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.84 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vlassenroot, Sven, and Johan De Mol. 2004. “ISA-gebruikers Kunnen Niet Meer Zonder: Gentse Demoproject Wijst Op Grote Aanvaarding Van ISA.” Verkeersspecialist 112: 12–16.
APA
Vlassenroot, S., & De Mol, J. (2004). ISA-gebruikers kunnen niet meer zonder: Gentse demoproject wijst op grote aanvaarding van ISA. VERKEERSSPECIALIST, 112, 12–16.
Vancouver
1.
Vlassenroot S, De Mol J. ISA-gebruikers kunnen niet meer zonder: Gentse demoproject wijst op grote aanvaarding van ISA. VERKEERSSPECIALIST. 2004;112:12–6.
MLA
Vlassenroot, Sven, and Johan De Mol. “ISA-gebruikers Kunnen Niet Meer Zonder: Gentse Demoproject Wijst Op Grote Aanvaarding Van ISA.” VERKEERSSPECIALIST 112 (2004): 12–16. Print.
@article{296967,
 abstract   = {Dit tweede artikel in de reeks die de resultaten van het Gentse ISA-project bespreekt. behandelt de aanvaarding van het systeem door de testbestuurders. V{\'o}{\'o}r, tijdens en na de testperiode werden zij daarover bevraagd. Het onderzoek hanteerde vier indicaties om na te gaan in hoeverre ISA aanvaard wordt. Allereerst werd er aan de proefpersonen gevraagd of zij ISA beschouwen als een middel tot het verminderen van verkeerson-gevallen en of zij vinden dat !SA de verkeersveiligheid verhoogt. Ten tweede werd hun gevraagd of zij het systeem nuttig vinden en er tevreden over zijn. Als derde indicatie gold het vrijwillig gebruik van het systeem: stelden de bestuurders ISA in werking buiten de actieve zone? Ten slotte werd aan de bestuurders gevraagd of en in welke omstandigheden ze het systeem wensten
te behouden. Uit de bevraging blijkt een hoge aanvaarding van het ISA-systeem. Bovendien blijkt die acceptatie ook heel tastbaar
uit het feit dat driekwart van de priv{\'e}-bestuurders ervoor koos om het systeem na de test in de wagen te behouden.},
 author    = {Vlassenroot, Sven and De Mol, Johan},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST},
 language   = {dut},
 pages    = {12--16},
 title    = {ISA-gebruikers kunnen niet meer zonder: Gentse demoproject wijst op grote aanvaarding van ISA},
 volume    = {112},
 year     = {2004},
}