Advanced search
1 file | 1.44 MB

ISA heeft positieve invloed op perceptie snelheidsgedrag: grondhoudingen over snelheid van testrijders in Gentse ISA-project

Johan De Mol (UGent) and Sven Vlassenroot (UGent)
(2004) VERKEERSSPECIALIST. 112. p.7-11
Author
Organization
Abstract
Half januari 2004 eindigde een proefproject met ISA waarbij in Gent 62 bestuurders 16 maanden lang met het actieve gaspedaal in de auto rondreden. Dit eerste artikel uit een reeks van vier waarin de resultaten van het project worden toegelicht, analyseert de houding van de testrijders ten aanzien van snelheid. Naar die houding werd op drie verschillende tijdstippen gepolst aan de hand van enquêtes. De enquête werd ook gespiegeld aan een draagvlakonderzoek uit 2001 bij 2.500 Belgen. De algemene conclusie van dit deel van het Gentse ISA-onderzoek luidt dat ISA niet als een storende factor ervaren wordt, die de meningen over de gevaren van snelheid sterk wijzigt.
Keywords
Gent, ISA, demonstratieproject, gedrag, aanvaarding, houding

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.44 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. 2004. “ISA Heeft Positieve Invloed Op Perceptie Snelheidsgedrag: Grondhoudingen over Snelheid Van Testrijders in Gentse ISA-project.” Verkeersspecialist 112: 7–11.
APA
De Mol, Johan, & Vlassenroot, S. (2004). ISA heeft positieve invloed op perceptie snelheidsgedrag: grondhoudingen over snelheid van testrijders in Gentse ISA-project. VERKEERSSPECIALIST, 112, 7–11.
Vancouver
1.
De Mol J, Vlassenroot S. ISA heeft positieve invloed op perceptie snelheidsgedrag: grondhoudingen over snelheid van testrijders in Gentse ISA-project. VERKEERSSPECIALIST. 2004;112:7–11.
MLA
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. “ISA Heeft Positieve Invloed Op Perceptie Snelheidsgedrag: Grondhoudingen over Snelheid Van Testrijders in Gentse ISA-project.” VERKEERSSPECIALIST 112 (2004): 7–11. Print.
@article{296966,
 abstract   = {Half januari 2004 eindigde een proefproject met ISA waarbij in Gent 62 bestuurders 16 maanden lang met het actieve gaspedaal in de auto rondreden. Dit eerste artikel uit een reeks van vier waarin de resultaten van het project worden toegelicht, analyseert de houding van de testrijders ten aanzien van snelheid. Naar die houding werd op drie verschillende tijdstippen gepolst aan de hand van enqu{\^e}tes.
De enqu{\^e}te werd ook gespiegeld aan een draagvlakonderzoek uit 2001 bij 2.500 Belgen. De algemene conclusie van dit deel van het Gentse ISA-onderzoek luidt dat ISA niet als een storende factor ervaren wordt, die de meningen over de gevaren van snelheid sterk wijzigt.},
 author    = {De Mol, Johan and Vlassenroot, Sven},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST},
 language   = {dut},
 pages    = {7--11},
 title    = {ISA heeft positieve invloed op perceptie snelheidsgedrag: grondhoudingen over snelheid van testrijders in Gentse ISA-project},
 volume    = {112},
 year     = {2004},
}