Advanced search
1 file | 3.64 MB

Strategie en organisatie van publieke organisaties

(2012)
Author
Organization
Abstract
“Strategie en organisatie van publieke organisaties” is een handboek dat leidinggevende ambtenaren (die we vandaag “publiekemanagers” noemen) en studenten die zich willen voorbereiden op een leidinggevende functie in publieke organisaties de begrippen, modellen en theorieën wil aanreiken die hen moeten in staat stellen om de strategische en organisatorische dimensies van hun organisatie op een succesvolle wijze gestalte te geven. Daarmee ondersteunt het boek de fundamentele en ingrijpende veranderingsprocessen die zichmomenteel op alle bestuursniveaus in publieke organisaties voltrekken. Het begrip “publieke organisatie” moet daarbij in zeer ruime zin worden begrepen: de “echte” overheid, maar evenzeer al die organisaties die vooral bedoeld zijn om “maatschappelijke waarde” tot stand te brengen en die niet in de eerste plaats op hun financiële winstgevendheid worden afgerekend.
Keywords
strategisch management, publieke organisaties, publiek management

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.64 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Desmidt, Sebastian, and Aimé Heene. 2012. Strategie En Organisatie Van Publieke Organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus.
APA
Desmidt, S., & Heene, A. (2012). Strategie en organisatie van publieke organisaties (4th ed.). Leuven: Lannoo Campus.
Vancouver
1.
Desmidt S, Heene A. Strategie en organisatie van publieke organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus; 2012.
MLA
Desmidt, Sebastian, and Aimé Heene. Strategie En Organisatie Van Publieke Organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus, 2012. Print.
@book{2963373,
 abstract   = {“Strategie en organisatie van publieke organisaties” is een handboek dat leidinggevende ambtenaren (die we vandaag “publiekemanagers” noemen) en studenten die zich willen voorbereiden op een leidinggevende functie in publieke organisaties de begrippen, modellen en theorieën wil aanreiken die hen moeten in staat stellen om de strategische en organisatorische dimensies van hun organisatie op een succesvolle wijze gestalte te geven. Daarmee ondersteunt het boek de fundamentele en ingrijpende veranderingsprocessen die zichmomenteel op alle bestuursniveaus in publieke organisaties voltrekken. Het begrip “publieke organisatie” moet daarbij in zeer ruime zin worden begrepen: de “echte” overheid, maar evenzeer al die organisaties die vooral bedoeld zijn om “maatschappelijke waarde” tot stand te brengen en die niet in de eerste plaats op hun financiële winstgevendheid worden afgerekend.},
 author    = {Desmidt, Sebastian and Heene, Aimé},
 isbn     = {9789020961133},
 keywords   = {strategisch management,publieke organisaties,publiek management},
 language   = {dut},
 pages    = {312},
 publisher  = {Lannoo Campus},
 title    = {Strategie en organisatie van publieke organisaties},
 year     = {2012},
}