Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Strategie en organisatie van publieke organisaties

Sebastian Desmidt and Aimé Heene UGent (2012)
abstract
“Strategie en organisatie van publieke organisaties” is een handboek dat leidinggevende ambtenaren (die we vandaag “publiekemanagers” noemen) en studenten die zich willen voorbereiden op een leidinggevende functie in publieke organisaties de begrippen, modellen en theorieën wil aanreiken die hen moeten in staat stellen om de strategische en organisatorische dimensies van hun organisatie op een succesvolle wijze gestalte te geven. Daarmee ondersteunt het boek de fundamentele en ingrijpende veranderingsprocessen die zichmomenteel op alle bestuursniveaus in publieke organisaties voltrekken. Het begrip “publieke organisatie” moet daarbij in zeer ruime zin worden begrepen: de “echte” overheid, maar evenzeer al die organisaties die vooral bedoeld zijn om “maatschappelijke waarde” tot stand te brengen en die niet in de eerste plaats op hun financiële winstgevendheid worden afgerekend.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
strategisch management, publieke organisaties, publiek management
edition
4
pages
312 pages
publisher
Lannoo Campus
place of publication
Leuven
ISBN
9789020961133
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
2963373
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2963373
date created
2012-07-18 10:48:47
date last changed
2017-01-02 09:55:19
@book{2963373,
 abstract   = {{\textquotedblleft}Strategie en organisatie van publieke organisaties{\textquotedblright} is een handboek dat leidinggevende ambtenaren (die we vandaag {\textquotedblleft}publiekemanagers{\textquotedblright} noemen) en studenten die zich willen voorbereiden op een leidinggevende functie in publieke organisaties de begrippen, modellen en theorie{\"e}n wil aanreiken die hen moeten in staat stellen om de strategische en organisatorische dimensies van hun organisatie op een succesvolle wijze gestalte te geven. Daarmee ondersteunt het boek de fundamentele en ingrijpende veranderingsprocessen die zichmomenteel op alle bestuursniveaus in publieke organisaties voltrekken. Het begrip {\textquotedblleft}publieke organisatie{\textquotedblright} moet daarbij in zeer ruime zin worden begrepen: de {\textquotedblleft}echte{\textquotedblright} overheid, maar evenzeer al die organisaties die vooral bedoeld zijn om {\textquotedblleft}maatschappelijke waarde{\textquotedblright} tot stand te brengen en die niet in de eerste plaats op hun financi{\"e}le winstgevendheid worden afgerekend.},
 author    = {Desmidt, Sebastian and Heene, Aim{\'e}},
 isbn     = {9789020961133},
 keyword   = {strategisch management,publieke organisaties,publiek management},
 language   = {dut},
 pages    = {312},
 publisher  = {Lannoo Campus},
 title    = {Strategie en organisatie van publieke organisaties},
 year     = {2012},
}

Chicago
Desmidt, Sebastian, and Aimé Heene. 2012. Strategie En Organisatie Van Publieke Organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus.
APA
Desmidt, S., & Heene, A. (2012). Strategie en organisatie van publieke organisaties (4th ed.). Leuven: Lannoo Campus.
Vancouver
1.
Desmidt S, Heene A. Strategie en organisatie van publieke organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus; 2012.
MLA
Desmidt, Sebastian, and Aimé Heene. Strategie En Organisatie Van Publieke Organisaties. 4th ed. Leuven: Lannoo Campus, 2012. Print.