Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Schuldeisersbescherming in het vennootschapsrecht: een onderzoek naar de effectiviteit van de Europese voorschriften inzake vennootschapskapitaal en van alternatieve beschermingstechnieken

Diederik Bruloot UGent (2012)
abstract
Het kapitaal van vennootschappen en de vele regels die daaraan worden vastgeknoopt, beschermen de aandeelhouders en de schuldeisers van vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Deze gedachte is niet alleen in het Belgische recht terug te vinden. De Tweede Europese richtlijn inzake vennootschapsrecht zorgt ervoor dat deze aanpak in de vennootschapswetten van alle Europese lidstaten is verankerd. Sinds enige tijd staat het principe van aandeelhouders- en schuldeisersbescherming op basis van de kapitaalfiguur echter onder een toenemende druk. Het brede “kapitaaldebat” dat hierdoor op gang kwam, vormde de aanleiding voor dit onderzoek. In eerste instantie werd daarbij nagegaan in hoeverre de Europese benadering van de bescherming van vennootschapsschuldeisers op basis van de kapitaalfiguur effectief is. In een tweede deel werd een gelijkaardige oefening ondernomen voor de voornaamste alternatieve technieken van schuldeisersbescherming.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and UGent
organization
year
type
dissertation
publication status
published
subject
pages
627 pages
publisher
Ghent University, Department of Business law
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Academieraadzaal, (Volderstraat 9)
defense date
2012-06-28 18:00
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
2961152
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2961152
date created
2012-07-11 16:04:21
date last changed
2017-01-16 10:40:23
@phdthesis{2961152,
 abstract   = {Het kapitaal van vennootschappen en de vele regels die daaraan worden vastgeknoopt, beschermen de aandeelhouders en de schuldeisers van vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Deze gedachte is niet alleen in het Belgische recht terug te vinden. De Tweede Europese richtlijn inzake vennootschapsrecht zorgt ervoor dat deze aanpak in de vennootschapswetten van alle Europese lidstaten is verankerd. Sinds enige tijd staat het principe van aandeelhouders- en schuldeisersbescherming op basis van de kapitaalfiguur echter onder een toenemende druk. Het brede {\textquotedblleft}kapitaaldebat{\textquotedblright} dat hierdoor op gang kwam, vormde de aanleiding voor dit onderzoek. In eerste instantie werd daarbij nagegaan in hoeverre de Europese benadering van de bescherming van vennootschapsschuldeisers op basis van de kapitaalfiguur effectief is. In een tweede deel werd een gelijkaardige oefening ondernomen voor de voornaamste alternatieve technieken van schuldeisersbescherming.},
 author    = {Bruloot, Diederik},
 language   = {dut},
 pages    = {627},
 publisher  = {Ghent University, Department of Business law},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Schuldeisersbescherming in het vennootschapsrecht: een onderzoek naar de effectiviteit van de Europese voorschriften inzake vennootschapskapitaal en van alternatieve beschermingstechnieken},
 year     = {2012},
}

Chicago
Bruloot, Diederik. 2012. “Schuldeisersbescherming in Het Vennootschapsrecht: Een Onderzoek Naar De Effectiviteit Van De Europese Voorschriften Inzake Vennootschapskapitaal En Van Alternatieve Beschermingstechnieken”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Business law.
APA
Bruloot, D. (2012). Schuldeisersbescherming in het vennootschapsrecht: een onderzoek naar de effectiviteit van de Europese voorschriften inzake vennootschapskapitaal en van alternatieve beschermingstechnieken. Ghent University, Department of Business law, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Bruloot D. Schuldeisersbescherming in het vennootschapsrecht: een onderzoek naar de effectiviteit van de Europese voorschriften inzake vennootschapskapitaal en van alternatieve beschermingstechnieken. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Business law; 2012.
MLA
Bruloot, Diederik. “Schuldeisersbescherming in Het Vennootschapsrecht: Een Onderzoek Naar De Effectiviteit Van De Europese Voorschriften Inzake Vennootschapskapitaal En Van Alternatieve Beschermingstechnieken.” 2012 : n. pag. Print.