Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Design and experimental study with laser doppler anemometry of a circulating fluidized bed

Gorik Van engelandt (2012)
abstract
Het LCT van de Universiteit Gent heeft zich geëngageerd in een nieuw onderzoeksdomein, nl. de hydrodynamica van gas-vast stroming. De projecten variëren gaande van de ontwikkeling van nieuwe reactortechnologieën tot de ontwikkeling van hoogwaardige software. Binnen dit kader wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een transiënt 3D hydrodynamisch model (Euler-Euler) voor de beschrijving van de hydrodynamica in risers, gebaseerd op de tijdsafhankelijke Navier-Stokes vergelijkingen voor de gas- en vaste fase, FLOW-ME® (De Wilde et al., 2002). Door de fundamentele aanpak groeide de nood aan een experimentele opstelling ter ondersteuning en validatie van de ontwikkelde software. Dit resulteerde in het ontwerp en de bouw van een cold-flow pilootinstallatie voor experimenteel onderzoek naar het hydrodynamisch gedrag van deeltjes in C(irculerend) (Ge) F(luïdizeerd) B(ed) reactoren. Er werd geopteerd voor een zogenaamde cold-flow opstelling. De pilootinstallatie werd voorzien van een 3D Laser Doppler Anemometer waarmee de meting van de vaste fase (deeltjes) snelheden mogelijk is. Een volledig 3D stromingsbeeld wordt experimenteel verkregen, niet alleen in de zone met volledig ontwikkelde stroming, maar ook werden inlaat en uitlaat effecten adequaat in kaart gebracht. Simulatieresultaten met FLOW-ME® worden kwalitatief vergeleken met behulp van 3D-LDA data die opgemeten werden.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and UGent
organization
alternative title
Ontwerp en experimentele studie met Laser Doppler Anemometrie van een circulerend wervelbed
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
Laser Doppler Anemometry, Circulating Fluidized Bed, Computational Fluid Dynamics, Riser
pages
410 pages
publisher
Ghent University, Department of Chemical engineering and technical chemistry
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Jozef Plateauzaal, Auditorium E (Plateaustraat 22)
defense date
2012-07-02 16:00
ISBN
9789085785217
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
2951693
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2951693
date created
2012-07-03 08:15:03
date last changed
2017-03-09 12:41:37
@phdthesis{2951693,
 abstract   = {Het LCT van de Universiteit Gent heeft zich ge{\"e}ngageerd in een nieuw onderzoeksdomein, nl. de hydrodynamica van gas-vast stroming. De projecten vari{\"e}ren gaande van de ontwikkeling van nieuwe reactortechnologie{\"e}n tot de ontwikkeling van hoogwaardige software. Binnen dit kader wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een transi{\"e}nt 3D hydrodynamisch model (Euler-Euler) voor de beschrijving van de hydrodynamica in risers, gebaseerd op de tijdsafhankelijke Navier-Stokes vergelijkingen voor de gas- en vaste fase, FLOW-ME{\textregistered} (De Wilde et al., 2002). Door de fundamentele aanpak groeide de nood aan een experimentele opstelling ter ondersteuning en validatie van de ontwikkelde software. Dit resulteerde in het ontwerp en de bouw van een cold-flow pilootinstallatie voor experimenteel onderzoek naar het hydrodynamisch gedrag van deeltjes in C(irculerend) (Ge) F(lu{\"i}dizeerd) B(ed) reactoren. Er werd geopteerd voor een zogenaamde cold-flow opstelling. De pilootinstallatie werd voorzien van een 3D Laser Doppler Anemometer waarmee de meting van de vaste fase (deeltjes) snelheden mogelijk is. Een volledig 3D stromingsbeeld wordt experimenteel verkregen, niet alleen in de zone met volledig ontwikkelde stroming, maar ook werden inlaat en uitlaat effecten adequaat in kaart gebracht. Simulatieresultaten met FLOW-ME{\textregistered} worden kwalitatief vergeleken met behulp van 3D-LDA data die opgemeten werden.},
 author    = {Van engelandt, Gorik},
 isbn     = {9789085785217},
 keyword   = {Laser Doppler Anemometry,Circulating Fluidized Bed,Computational Fluid Dynamics,Riser},
 language   = {eng},
 pages    = {410},
 publisher  = {Ghent University, Department of Chemical engineering and technical chemistry},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Design and experimental study with laser doppler anemometry of a circulating fluidized bed},
 year     = {2012},
}

Chicago
Van engelandtGorik. 2012. “Design and Experimental Study with Laser Doppler Anemometry of a Circulating Fluidized Bed”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Chemical engineering and technical chemistry.
APA
Van engelandtGorik. (2012). Design and experimental study with laser doppler anemometry of a circulating fluidized bed. Ghent University, Department of Chemical engineering and technical chemistry, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Van engelandtGorik. Design and experimental study with laser doppler anemometry of a circulating fluidized bed. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Chemical engineering and technical chemistry; 2012.
MLA
Van engelandtGorik. “Design and Experimental Study with Laser Doppler Anemometry of a Circulating Fluidized Bed.” 2012 : n. pag. Print.