Advanced search
1 file | 3.30 MB
Author
Organization
Abstract
Reconversiegebieden in een hoogdynamische omgeving bieden een enorm potentieel. Waar de markt de nabijheid van de agglomeratie en haar potentiële cliënteel waardeert en wil valoriseren, vragen bewoners en gebruikers om omgevingskwaliteit en betaalbaar woonaanbod. Wij laten ons licht schijnen op het viaduct van Vilvoorde en haar omgeving als prototype van zo’n dubbelzinnige situatie: aantrekkelijk voor de markt, maar niet voor de bewoner en gebruiker. Op basis van een visionair stedenbouwkundig concept en een alternatief mobiliteitssysteem verkennen we in deze paper de ontwikkelingsmogelijkheden voor dit gebied.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.30 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Zaman, Jan, and Kobe Boussauw. 2012. “Tussen Stad En Pijlers.” In Meer... Met Minder...?! : Gebundelde Papers En Bijdragen Aan De PlanDag 2012, ed. Geiske Bouma, Friedel Filius, and Elke Vanempten, 399–408. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
APA
Zaman, J., & Boussauw, K. (2012). Tussen stad en pijlers. In G. Bouma, F. Filius, & E. Vanempten (Eds.), Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012 (pp. 399–408). Presented at the PlanDag 2012 : Meer... met minder...?!, Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Vancouver
1.
Zaman J, Boussauw K. Tussen stad en pijlers. In: Bouma G, Filius F, Vanempten E, editors. Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen; 2012. p. 399–408.
MLA
Zaman, Jan, and Kobe Boussauw. “Tussen Stad En Pijlers.” Meer... Met Minder...?! : Gebundelde Papers En Bijdragen Aan De PlanDag 2012. Ed. Geiske Bouma, Friedel Filius, & Elke Vanempten. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen, 2012. 399–408. Print.
@inproceedings{2112949,
 abstract   = {Reconversiegebieden in een hoogdynamische omgeving bieden een enorm potentieel. Waar de markt de nabijheid van de agglomeratie en haar potenti{\"e}le cli{\"e}nteel waardeert en wil valoriseren, vragen bewoners en gebruikers om omgevingskwaliteit en betaalbaar woonaanbod. Wij laten ons licht schijnen op het viaduct van Vilvoorde en haar omgeving als prototype van zo{\textquoteright}n dubbelzinnige situatie: aantrekkelijk voor de markt, maar niet voor de bewoner en gebruiker. Op basis van een visionair stedenbouwkundig concept en een alternatief mobiliteitssysteem verkennen we in deze paper de ontwikkelingsmogelijkheden voor dit gebied.},
 author    = {Zaman, Jan and Boussauw, Kobe},
 booktitle  = {Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012},
 editor    = {Bouma, Geiske and Filius, Friedel and Vanempten, Elke},
 isbn     = {9789080854598},
 language   = {dut},
 location   = {Den Haag, Nederland},
 pages    = {399--408},
 publisher  = {Stichting Planologische Discussiedagen},
 title    = {Tussen stad en pijlers},
 year     = {2012},
}