Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Binnen welke lijntjes kleuren: interferentie van stedenbouwkundige en politiek-administratieve grenzen rond Brussel

Kobe Boussauw UGent, Georges Allaert UGent and Frank Witlox UGent (2012) Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012. p.411-421
abstract
Dit artikel bespreekt de verhouding tussen de politiek-administratieve grens van het Brussels hoofdstedelijk gewest en de afbakening van het Vlaams (“strategisch”) stedelijk gebied rond Brussel. We stellen dat tegenstrijdige belangen van de verschillende regio’s en taalgroepen in sterke mate interfereren met het ruimtelijk beleid, wat er toe heeft geleid dat de administratieve grens van het Brussels gewest in de praktijk ook als stedenbouwkundige ontwikkelingsgrens voor de Brusselse agglomeratie functioneert. Dit is nochtans in tegenspraak met het discours van de afbakening van de stedelijke gebieden uit het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, dat de aanleiding vormde voor het vaststellen van een stedenbouwkundige afbakeningslijn rond een deel van de Vlaamse rand rond Brussel. Deze stelling wordt in deze paper onderbouwd aan de hand van demografische gegevens.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
conference
publication status
published
subject
in
Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012
editor
Geiske Bouma, Friedel Filius and Elke Vanempten
pages
411 - 421
publisher
Stichting Planologische Discussiedagen
place of publication
Amsterdam, Nederland
conference name
PlanDag 2012 : Meer... met minder...?!
conference location
Den Haag, Nederland
conference start
2012-05-25
conference end
2012-05-25
ISBN
9789080854598
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
C1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
2112938
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2112938
date created
2012-05-25 10:16:11
date last changed
2017-01-02 09:53:06
@inproceedings{2112938,
 abstract   = {Dit artikel bespreekt de verhouding tussen de politiek-administratieve grens van het Brussels hoofdstedelijk gewest en de afbakening van het Vlaams ({\textquotedblleft}strategisch{\textquotedblright}) stedelijk gebied rond Brussel. We stellen dat tegenstrijdige belangen van de verschillende regio{\textquoteright}s en taalgroepen in sterke mate interfereren met het ruimtelijk beleid, wat er toe heeft geleid dat de administratieve grens van het Brussels gewest in de praktijk ook als stedenbouwkundige ontwikkelingsgrens voor de Brusselse agglomeratie functioneert. Dit is nochtans in tegenspraak met het discours van de afbakening van de stedelijke gebieden uit het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, dat de aanleiding vormde voor het vaststellen van een stedenbouwkundige afbakeningslijn rond een deel van de Vlaamse rand rond Brussel. Deze stelling wordt in deze paper onderbouwd aan de hand van demografische gegevens.},
 author    = {Boussauw, Kobe and Allaert, Georges and Witlox, Frank},
 booktitle  = {Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012},
 editor    = {Bouma, Geiske and Filius, Friedel and Vanempten, Elke},
 isbn     = {9789080854598},
 language   = {dut},
 location   = {Den Haag, Nederland},
 pages    = {411--421},
 publisher  = {Stichting Planologische Discussiedagen},
 title    = {Binnen welke lijntjes kleuren: interferentie van stedenbouwkundige en politiek-administratieve grenzen rond Brussel},
 year     = {2012},
}

Chicago
Boussauw, Kobe, Georges Allaert, and Frank Witlox. 2012. “Binnen Welke Lijntjes Kleuren: Interferentie Van Stedenbouwkundige En Politiek-administratieve Grenzen Rond Brussel.” In Meer... Met Minder...?! : Gebundelde Papers En Bijdragen Aan De PlanDag 2012, ed. Geiske Bouma, Friedel Filius, and Elke Vanempten, 411–421. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
APA
Boussauw, K., Allaert, G., & Witlox, F. (2012). Binnen welke lijntjes kleuren: interferentie van stedenbouwkundige en politiek-administratieve grenzen rond Brussel. In G. Bouma, F. Filius, & E. Vanempten (Eds.), Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012 (pp. 411–421). Presented at the PlanDag 2012 : Meer... met minder...?!, Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Vancouver
1.
Boussauw K, Allaert G, Witlox F. Binnen welke lijntjes kleuren: interferentie van stedenbouwkundige en politiek-administratieve grenzen rond Brussel. In: Bouma G, Filius F, Vanempten E, editors. Meer... met minder...?! : gebundelde papers en bijdragen aan de PlanDag 2012. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen; 2012. p. 411–21.
MLA
Boussauw, Kobe, Georges Allaert, and Frank Witlox. “Binnen Welke Lijntjes Kleuren: Interferentie Van Stedenbouwkundige En Politiek-administratieve Grenzen Rond Brussel.” Meer... Met Minder...?! : Gebundelde Papers En Bijdragen Aan De PlanDag 2012. Ed. Geiske Bouma, Friedel Filius, & Elke Vanempten. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen, 2012. 411–421. Print.