Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen

Thomas Schaubroeck, Jeroen Staelens UGent, Kris Verheyen UGent, Bart Muys and Jo Dewulf UGent (2012) Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts.
abstract
In een bosecosysteem doen zich allerhande fluxen en interacties voor. Vanuit een holistisch, systeemecologisch standpunt is het belangrijk om deze fluxen en interacties in kaart te brengen en te kwantificeren. Dergelijke netwerkanalyse kan ons veel leren over het functioneren van ecosystemen en kan mee een basis vormen voor een beter beheer ervan. Een wetenschappelijke methodologie voor netwerkanalyse, Ecological, zal uit de doeken gedaan worden. ENA levert In dit project zal eerst een overzicht gemaakt worden van de bestaande methodes voor ecologische netwerkanalyse, waarna deze worden toegepast op de koolstof-, water- en stikstofstromen die plaatsviden in het Aelmoeseneiebos (www.aelmoeseneiebos.ugent.be)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
conference
publication status
published
subject
in
Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts
conference name
Starters in het Natuur- en Bosonderzoek 2012
conference location
Brussel
conference start
2012-03-16
conference end
2012-03-16
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
C3
id
2081678
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2081678
date created
2012-04-05 18:50:33
date last changed
2016-12-19 15:37:30
@inproceedings{2081678,
 abstract   = {In een bosecosysteem doen zich allerhande fluxen en interacties voor. Vanuit een holistisch, systeemecologisch standpunt is het belangrijk om deze fluxen en interacties 
in kaart te brengen en te kwantificeren. Dergelijke netwerkanalyse kan ons veel leren over het functioneren van ecosystemen en kan mee een basis vormen voor een beter beheer ervan. Een wetenschappelijke methodologie voor netwerkanalyse, Ecological, zal uit de doeken gedaan worden. ENA levert 
In dit project zal eerst een overzicht gemaakt worden van de bestaande methodes voor ecologische netwerkanalyse, waarna deze worden toegepast op de koolstof-, water- en stikstofstromen die plaatsviden in het Aelmoeseneiebos (www.aelmoeseneiebos.ugent.be)},
 author    = {Schaubroeck, Thomas and Staelens, Jeroen and Verheyen, Kris and Muys, Bart and Dewulf, Jo},
 booktitle  = {Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts},
 language   = {dut},
 location   = {Brussel},
 title    = {Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen},
 year     = {2012},
}

Chicago
Schaubroeck, Thomas, Jeroen Staelens, Kris Verheyen, Bart Muys, and Jo Dewulf. 2012. “Analyse Van Massafluxen in Een Bosecosysteem: Casestudie Van Een Grove Dennenbestand in De Kempen.” In Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts.
APA
Schaubroeck, T., Staelens, J., Verheyen, K., Muys, B., & Dewulf, J. (2012). Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen. Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts. Presented at the Starters in het Natuur- en Bosonderzoek 2012.
Vancouver
1.
Schaubroeck T, Staelens J, Verheyen K, Muys B, Dewulf J. Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen. Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts. 2012.
MLA
Schaubroeck, Thomas, Jeroen Staelens, Kris Verheyen, et al. “Analyse Van Massafluxen in Een Bosecosysteem: Casestudie Van Een Grove Dennenbestand in De Kempen.” Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts. 2012. Print.