Advanced search
Add to list

Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen

Thomas Schaubroeck (UGent) , Jeroen Staelens (UGent) , Kris Verheyen (UGent) , Bart Muys and Jo Dewulf (UGent)
Author
Organization
Abstract
In een bosecosysteem doen zich allerhande fluxen en interacties voor. Vanuit een holistisch, systeemecologisch standpunt is het belangrijk om deze fluxen en interacties in kaart te brengen en te kwantificeren. Dergelijke netwerkanalyse kan ons veel leren over het functioneren van ecosystemen en kan mee een basis vormen voor een beter beheer ervan. Een wetenschappelijke methodologie voor netwerkanalyse, Ecological, zal uit de doeken gedaan worden. ENA levert In dit project zal eerst een overzicht gemaakt worden van de bestaande methodes voor ecologische netwerkanalyse, waarna deze worden toegepast op de koolstof-, water- en stikstofstromen die plaatsviden in het Aelmoeseneiebos (www.aelmoeseneiebos.ugent.be)

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Schaubroeck, Thomas, et al. “Analyse van Massafluxen in Een Bosecosysteem: Casestudie van Een Grove Dennenbestand in de Kempen.” Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts, 2012.
APA
Schaubroeck, T., Staelens, J., Verheyen, K., Muys, B., & Dewulf, J. (2012). Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen. Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts. Presented at the Starters in het Natuur- en Bosonderzoek 2012, Brussel.
Chicago author-date
Schaubroeck, Thomas, Jeroen Staelens, Kris Verheyen, Bart Muys, and Jo Dewulf. 2012. “Analyse van Massafluxen in Een Bosecosysteem: Casestudie van Een Grove Dennenbestand in de Kempen.” In Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts.
Chicago author-date (all authors)
Schaubroeck, Thomas, Jeroen Staelens, Kris Verheyen, Bart Muys, and Jo Dewulf. 2012. “Analyse van Massafluxen in Een Bosecosysteem: Casestudie van Een Grove Dennenbestand in de Kempen.” In Starters in Het Natuur- En Bosonderzoek, Abstracts.
Vancouver
1.
Schaubroeck T, Staelens J, Verheyen K, Muys B, Dewulf J. Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen. In: Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts. 2012.
IEEE
[1]
T. Schaubroeck, J. Staelens, K. Verheyen, B. Muys, and J. Dewulf, “Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen,” in Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts, Brussel, 2012.
@inproceedings{2081678,
 abstract   = {{In een bosecosysteem doen zich allerhande fluxen en interacties voor. Vanuit een holistisch, systeemecologisch standpunt is het belangrijk om deze fluxen en interacties 
in kaart te brengen en te kwantificeren. Dergelijke netwerkanalyse kan ons veel leren over het functioneren van ecosystemen en kan mee een basis vormen voor een beter beheer ervan. Een wetenschappelijke methodologie voor netwerkanalyse, Ecological, zal uit de doeken gedaan worden. ENA levert 
In dit project zal eerst een overzicht gemaakt worden van de bestaande methodes voor ecologische netwerkanalyse, waarna deze worden toegepast op de koolstof-, water- en stikstofstromen die plaatsviden in het Aelmoeseneiebos (www.aelmoeseneiebos.ugent.be)}},
 author    = {{Schaubroeck, Thomas and Staelens, Jeroen and Verheyen, Kris and Muys, Bart and Dewulf, Jo}},
 booktitle  = {{Starters in het Natuur- en Bosonderzoek, Abstracts}},
 language   = {{dut}},
 location   = {{Brussel}},
 title    = {{Analyse van massafluxen in een bosecosysteem: casestudie van een grove dennenbestand in de Kempen}},
 year     = {{2012}},
}