Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters

Steven Thielemans (2012)
abstract
Vermogenselektronische omvormers zijn in veel toepassingen de sleutel tot een verhoging van de energie-efficiëntie. Bij hoogvermogentoepassingen is het voordelig om de spanning van het systeem te verhogen. Hiervoor werden topologieën ontwikkeld die een serieschakeling van schakelaars implementeert om de bereikbare spanning te verhogen. Om een gelijke spanningsverdeling over de schakelaars te bekomen worden condensatoren gebruikt die een bepaalde spanning moet aanhouden, ze moeten gebalanceerd blijven. Dit werk handelt over het onderzoek van de balancering van deze condensatoren voor een specifieke topologie waarbij zogenaamde zwevende condensatoren gebruikt worden, condensatoren die geen vaste spanningsreferentie hebben. Buiten het feit dat deze omvormers een hoge spanning aankunnen hebben ze nog een andere belangrijke eigenschap, namelijk dat ze meerdere uitgangsniveaus kunnen genereren, wat de energie-efficiëntie van de last verbonden aan de omvormer verhoogt. Voor de topologie met zwevende condensatoren bestaan reeds balanceringsmethoden, zowel actief als passief. De passieve methoden werden geanalyseerd in het tijdsdomein waardoor eenvoudige gesloten vergelijkingen konden worden opgesteld. De bevindingen leidden tot nieuwe balanceermethoden met een betere dynamica. Verder werd een modelgebaseerde voorspellende regelstrategie uitgewerkt en geanalyseerd. Experimenten bevestigen de verbeterde balanceringseigenschappen van de voorgestelde balanceringsmethoden.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and Alex Ruderman
organization
alternative title
Balancering en controle van invertoren met meerdere uitgangsspanningsniveau's op basis van zwevende condensatoren
year
type
dissertation
publication status
published
subject
publisher
Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Jozef Plateauzaal (Plateaustraat 22)
defense date
2012-03-09 16:00
ISBN
9789085784906
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
2073378
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2073378
date created
2012-03-26 10:22:25
date last changed
2017-01-16 10:38:51
@phdthesis{2073378,
 abstract   = {Vermogenselektronische omvormers zijn in veel toepassingen de sleutel tot een verhoging van de energie-effici{\"e}ntie. Bij hoogvermogentoepassingen is het voordelig om de spanning van het systeem te verhogen. Hiervoor werden topologie{\"e}n ontwikkeld die een serieschakeling van schakelaars implementeert om de bereikbare spanning te verhogen. Om een gelijke spanningsverdeling over de schakelaars te bekomen worden condensatoren gebruikt die een bepaalde spanning moet aanhouden, ze moeten gebalanceerd blijven. Dit werk handelt over het onderzoek van de balancering van deze condensatoren voor een specifieke topologie waarbij zogenaamde zwevende condensatoren gebruikt worden, condensatoren die geen vaste spanningsreferentie hebben. Buiten het feit dat deze omvormers een hoge spanning aankunnen hebben ze nog een andere belangrijke eigenschap, namelijk dat ze meerdere uitgangsniveaus kunnen genereren, wat de energie-effici{\"e}ntie van de last verbonden aan de omvormer verhoogt. Voor de topologie met zwevende condensatoren bestaan reeds balanceringsmethoden, zowel actief als passief. De passieve methoden werden geanalyseerd in het tijdsdomein waardoor eenvoudige gesloten vergelijkingen konden worden opgesteld. De bevindingen leidden tot nieuwe balanceermethoden met een betere dynamica. Verder werd een modelgebaseerde voorspellende regelstrategie uitgewerkt en geanalyseerd. Experimenten bevestigen de verbeterde balanceringseigenschappen van de voorgestelde balanceringsmethoden.},
 author    = {Thielemans, Steven},
 isbn     = {9789085784906},
 language   = {eng},
 publisher  = {Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters},
 year     = {2012},
}

Chicago
Thielemans, Steven. 2012. “Balancing and Control of Power Electronic Flying Capacitor Multilevel Converters”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation.
APA
Thielemans, S. (2012). Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters. Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Thielemans S. Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation; 2012.
MLA
Thielemans, Steven. “Balancing and Control of Power Electronic Flying Capacitor Multilevel Converters.” 2012 : n. pag. Print.