Advanced search
1 file | 12.77 MB

Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters

(2012)
Author
Promoter
(UGent) and Alex Ruderman
Organization
Abstract
Vermogenselektronische omvormers zijn in veel toepassingen de sleutel tot een verhoging van de energie-efficiëntie. Bij hoogvermogentoepassingen is het voordelig om de spanning van het systeem te verhogen. Hiervoor werden topologieën ontwikkeld die een serieschakeling van schakelaars implementeert om de bereikbare spanning te verhogen. Om een gelijke spanningsverdeling over de schakelaars te bekomen worden condensatoren gebruikt die een bepaalde spanning moet aanhouden, ze moeten gebalanceerd blijven. Dit werk handelt over het onderzoek van de balancering van deze condensatoren voor een specifieke topologie waarbij zogenaamde zwevende condensatoren gebruikt worden, condensatoren die geen vaste spanningsreferentie hebben. Buiten het feit dat deze omvormers een hoge spanning aankunnen hebben ze nog een andere belangrijke eigenschap, namelijk dat ze meerdere uitgangsniveaus kunnen genereren, wat de energie-efficiëntie van de last verbonden aan de omvormer verhoogt. Voor de topologie met zwevende condensatoren bestaan reeds balanceringsmethoden, zowel actief als passief. De passieve methoden werden geanalyseerd in het tijdsdomein waardoor eenvoudige gesloten vergelijkingen konden worden opgesteld. De bevindingen leidden tot nieuwe balanceermethoden met een betere dynamica. Verder werd een modelgebaseerde voorspellende regelstrategie uitgewerkt en geanalyseerd. Experimenten bevestigen de verbeterde balanceringseigenschappen van de voorgestelde balanceringsmethoden.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 12.77 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Thielemans, Steven. 2012. “Balancing and Control of Power Electronic Flying Capacitor Multilevel Converters”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation.
APA
Thielemans, S. (2012). Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters. Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Thielemans S. Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation; 2012.
MLA
Thielemans, Steven. “Balancing and Control of Power Electronic Flying Capacitor Multilevel Converters.” 2012 : n. pag. Print.
@phdthesis{2073378,
 abstract   = {Vermogenselektronische omvormers zijn in veel toepassingen de sleutel tot een verhoging van de energie-effici{\"e}ntie. Bij hoogvermogentoepassingen is het voordelig om de spanning van het systeem te verhogen. Hiervoor werden topologie{\"e}n ontwikkeld die een serieschakeling van schakelaars implementeert om de bereikbare spanning te verhogen. Om een gelijke spanningsverdeling over de schakelaars te bekomen worden condensatoren gebruikt die een bepaalde spanning moet aanhouden, ze moeten gebalanceerd blijven. Dit werk handelt over het onderzoek van de balancering van deze condensatoren voor een specifieke topologie waarbij zogenaamde zwevende condensatoren gebruikt worden, condensatoren die geen vaste spanningsreferentie hebben. Buiten het feit dat deze omvormers een hoge spanning aankunnen hebben ze nog een andere belangrijke eigenschap, namelijk dat ze meerdere uitgangsniveaus kunnen genereren, wat de energie-effici{\"e}ntie van de last verbonden aan de omvormer verhoogt. Voor de topologie met zwevende condensatoren bestaan reeds balanceringsmethoden, zowel actief als passief. De passieve methoden werden geanalyseerd in het tijdsdomein waardoor eenvoudige gesloten vergelijkingen konden worden opgesteld. De bevindingen leidden tot nieuwe balanceermethoden met een betere dynamica. Verder werd een modelgebaseerde voorspellende regelstrategie uitgewerkt en geanalyseerd. Experimenten bevestigen de verbeterde balanceringseigenschappen van de voorgestelde balanceringsmethoden.},
 author    = {Thielemans, Steven},
 isbn     = {9789085784906},
 language   = {eng},
 publisher  = {Ghent University, Department of Electrical energy, systems and automation},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Balancing and control of power electronic flying capacitor multilevel converters},
 year     = {2012},
}