Advanced search
1 file | 573.63 KB

Nieuws uit de vakgroep textielkunde: semi-industriële co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten

Gustaaf Schoukens (UGent) and Stijn Rambour (UGent)
Author
Organization
Project
19108910W
Abstract
De vakgroep Textielkunde heeft sinds kort, door de steun van de Hercules-Slichting, de beschikking over een semi-industriele co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten die als basis dienen voor de productie van kunstgrasvelden. Deze opstelling stell ons in staat om wetenschappelijke studies uit te voeren met monofilamenten verkregen onder industriele voorwaarden. Het strekken van de monofilamenten in vaste fase en de daaropvolgende temperatuurbehandelingen kunnen in één continue lijn uitgevoerd worden en met snelheden die de industriële snelheden en condities benaderen. Dit moet ons in staat stellen om een meer gefundeerde wetenschappelijke benadering uit te bouwen van de invloeden van de procesparameters op de uiteindelijke sporttechnische eigenschappen van de monofilamenten en van de uiteindelijke kunstgrasvelden.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 573.63 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Schoukens, Gustaaf, and Stijn Rambour. 2012. “Nieuws Uit De Vakgroep Textielkunde: Semi-industriële Co-extrusielijn Voor De Productie Van Monofilamenten.” Unitex : Tweemaandelijks Tijdschrift Voor De Textielindustrie (1): 51–51.
APA
Schoukens, G., & Rambour, S. (2012). Nieuws uit de vakgroep textielkunde: semi-industriële co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten. UNITEX : TWEEMAANDELIJKS TIJDSCHRIFT VOOR DE TEXTIELINDUSTRIE, (1), 51–51.
Vancouver
1.
Schoukens G, Rambour S. Nieuws uit de vakgroep textielkunde: semi-industriële co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten. UNITEX : TWEEMAANDELIJKS TIJDSCHRIFT VOOR DE TEXTIELINDUSTRIE. 2012;(1):51–51.
MLA
Schoukens, Gustaaf, and Stijn Rambour. “Nieuws Uit De Vakgroep Textielkunde: Semi-industriële Co-extrusielijn Voor De Productie Van Monofilamenten.” UNITEX : TWEEMAANDELIJKS TIJDSCHRIFT VOOR DE TEXTIELINDUSTRIE 1 (2012): 51–51. Print.
@article{2070107,
 abstract   = {De vakgroep Textielkunde heeft sinds kort, door de steun van de Hercules-Slichting, de beschikking over een semi-industriele co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten die als basis dienen voor de productie van kunstgrasvelden. Deze opstelling stell ons in staat om wetenschappelijke studies uit te voeren met monofilamenten verkregen onder industriele voorwaarden. Het strekken van de monofilamenten in vaste fase en de daaropvolgende temperatuurbehandelingen kunnen in {\'e}{\'e}n continue lijn uitgevoerd worden en met snelheden die de industri{\"e}le snelheden en condities benaderen. Dit moet ons in staat stellen om een meer gefundeerde wetenschappelijke benadering uit te bouwen van de invloeden van de procesparameters op de uiteindelijke sporttechnische eigenschappen van de monofilamenten en van de uiteindelijke kunstgrasvelden.},
 author    = {Schoukens, Gustaaf and Rambour, Stijn},
 journal   = {UNITEX : TWEEMAANDELIJKS TIJDSCHRIFT VOOR DE TEXTIELINDUSTRIE},
 language   = {dut},
 number    = {1},
 pages    = {51--51},
 title    = {Nieuws uit de vakgroep textielkunde: semi-industri{\"e}le co-extrusielijn voor de productie van monofilamenten},
 year     = {2012},
}