Advanced search
1 file | 1.54 MB

De fonteinen van de Oranjeberg: politiek-institutionele geschiedenis van de provincie Oost-Vlaanderen van 1830 tot nu: deel 5: beleidsmakers van de eenentwintigste eeuw

Tony Valcke (UGent) and Herwig Reynaert (UGent)
(2012)
Author
Organization
Abstract
Het boek bevat twee delen. De hoofdstukken in het eerste deel schetsen het institutioneel kader met onder meer aandacht voor het provinciedecreet en de gevolgen ervan voor de interne provinciale organisatie in Oost-Vlaanderen en een overzicht van de resultaten van de provincieraadsverkiezingen van 1994 tot 2006. Het tweede deel omvat hoofdstukken die samenvallen onder de noemer politieke biografie. Naast een biografisch repertorium dat de basisgegevens presenteert van alle provincieraadsleden, gedeputeerden, gouverneurs en de griffier uit de periode 1994-2011, zijn er politieke biografieën van de gouverneurs, de provincieraadsvoorzitter, de gedeputeerden en de provinciegriffier uit het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw.
Keywords
Provincal elections, Provinces, Political history, Political biography, East Flanders

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.54 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Valcke, Tony, and Herwig Reynaert. 2012. De Fonteinen Van De Oranjeberg: Politiek-institutionele Geschiedenis Van De Provincie Oost-Vlaanderen Van 1830 Tot Nu: Deel 5: Beleidsmakers Van De Eenentwintigste Eeuw. Brugge: Vanden Broele.
APA
Valcke, T., & Reynaert, H. (2012). De fonteinen van de Oranjeberg: politiek-institutionele geschiedenis van de provincie Oost-Vlaanderen van 1830 tot nu: deel 5: beleidsmakers van de eenentwintigste eeuw. Brugge: Vanden Broele.
Vancouver
1.
Valcke T, Reynaert H. De fonteinen van de Oranjeberg: politiek-institutionele geschiedenis van de provincie Oost-Vlaanderen van 1830 tot nu: deel 5: beleidsmakers van de eenentwintigste eeuw. Brugge: Vanden Broele; 2012.
MLA
Valcke, Tony, and Herwig Reynaert. De Fonteinen Van De Oranjeberg: Politiek-institutionele Geschiedenis Van De Provincie Oost-Vlaanderen Van 1830 Tot Nu: Deel 5: Beleidsmakers Van De Eenentwintigste Eeuw. Brugge: Vanden Broele, 2012. Print.
@book{2060290,
 abstract   = {Het boek bevat twee delen. De hoofdstukken in het eerste deel schetsen het institutioneel kader met onder meer aandacht voor het provinciedecreet en de gevolgen ervan voor de interne provinciale organisatie in Oost-Vlaanderen en een overzicht van de resultaten van de provincieraadsverkiezingen van 1994 tot 2006. Het tweede deel omvat hoofdstukken die samenvallen onder de noemer politieke biografie. Naast een biografisch repertorium dat de basisgegevens presenteert van alle provincieraadsleden, gedeputeerden, gouverneurs en de griffier uit de periode 1994-2011, zijn er politieke biografie{\"e}n van de gouverneurs, de provincieraadsvoorzitter, de gedeputeerden en de provinciegriffier uit het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw.},
 author    = {Valcke, Tony and Reynaert, Herwig},
 isbn     = {9789049606367},
 language   = {dut},
 pages    = {391},
 publisher  = {Vanden Broele},
 title    = {De fonteinen van de Oranjeberg: politiek-institutionele geschiedenis van de provincie Oost-Vlaanderen van 1830 tot nu: deel 5: beleidsmakers van de eenentwintigste eeuw},
 year     = {2012},
}