Advanced search
1 file | 2.86 MB Add to list

Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations

(2012)
Author
Organization
Abstract
De Belgische justitie merkt de jongste jaren een aanzienlijke stijging in het aantal in beslag genomen indoor cannabisplantages. De veroordeling van de daders is gebaseerd op de (grote) winsten die met de cannabisteelt en –handel gepaard gaan, maar de justiële autoriteiten hanteren hiervoor verouderde cijfers (28 g cannabis per plant en een verkoopsprijs aan de teler van € 3 per gram). Onderzoek van het Federale Wetenschapsbeleid (BELSPO) in het kader van het onderzoeksprogramma ter ondersteuning van het Belgisch beleid inzake drugs, uitgevoerd door de vakgroep Plantaardige Productie en de Vakgroep Strafrecht en Criminologie (Universiteit Gent) bracht aan het licht dat de opbrengstcijfers beter worden uitgedrukt in g per m² (i.p.v. per plant), dat een betrouwbaar, hedendaags opbrengstcijfer voor een doorsnee cannabisplantage 575 g per m² bedraagt (=48 g per plant bij een dichtheid van 12 planten per m²; en 36 g per plant bij een dichtheid van 16 planten per m²), en dat de verkoopsprijs op telersniveau best wordt opgetrokken tot € 4 per g. De onderzoekers formuleren verder een aantal aanbevelingen voor respectievelijk politie en justitie, die deze onderzoeksresultaten bij toekomstige opsporing en vervolging willen gebruiken.
Keywords
price setting, Cannabis sativa, marihuana, yield factors, drugs, THC, criminology

Downloads

 • FINAL REPORT YILCAN.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.86 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanhove, Wouter, et al. Yilcan: Yield of Illicit Indoor Cannabis Plantations. Academia Press, 2012.
APA
Vanhove, W., Van Damme, P., Surmont, T., van Puyenbroeck, L., & De Ruyver, B. (2012). Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations. Academia Press.
Chicago author-date
Vanhove, Wouter, Patrick Van Damme, Tim Surmont, Laurens van Puyenbroeck, and Brice De Ruyver. 2012. Yilcan: Yield of Illicit Indoor Cannabis Plantations. Gent: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
Vanhove, Wouter, Patrick Van Damme, Tim Surmont, Laurens van Puyenbroeck, and Brice De Ruyver. 2012. Yilcan: Yield of Illicit Indoor Cannabis Plantations. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vanhove W, Van Damme P, Surmont T, van Puyenbroeck L, De Ruyver B. Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations. Gent: Academia Press; 2012. 138 p.
IEEE
[1]
W. Vanhove, P. Van Damme, T. Surmont, L. van Puyenbroeck, and B. De Ruyver, Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations. Gent: Academia Press, 2012.
@book{2043545,
 abstract   = {{De Belgische justitie merkt de jongste jaren een aanzienlijke stijging in het aantal in beslag genomen indoor cannabisplantages. De veroordeling van de daders is gebaseerd op de (grote) winsten die met de cannabisteelt en –handel gepaard gaan, maar de justiële autoriteiten hanteren hiervoor verouderde cijfers (28 g cannabis per plant en een verkoopsprijs aan de teler van € 3 per gram). Onderzoek van het Federale Wetenschapsbeleid (BELSPO) in het kader van het onderzoeksprogramma ter ondersteuning van het Belgisch beleid inzake drugs, uitgevoerd door de vakgroep Plantaardige Productie en de Vakgroep Strafrecht en Criminologie (Universiteit Gent) bracht aan het licht dat de opbrengstcijfers beter worden uitgedrukt in g per m² (i.p.v. per plant), dat een betrouwbaar, hedendaags opbrengstcijfer voor een doorsnee cannabisplantage 575 g per m² bedraagt (=48 g per plant bij een dichtheid van 12 planten per m²; en 36 g per plant bij een dichtheid van 16 planten per m²), en dat de verkoopsprijs op telersniveau best wordt opgetrokken tot € 4 per g. De onderzoekers formuleren verder een aantal aanbevelingen voor respectievelijk politie en justitie, die deze onderzoeksresultaten bij toekomstige opsporing en vervolging willen gebruiken.}},
 author    = {{Vanhove, Wouter and Van Damme, Patrick and Surmont, Tim and van Puyenbroeck, Laurens and De Ruyver, Brice}},
 isbn     = {{9789038219134}},
 keywords   = {{price setting,Cannabis sativa,marihuana,yield factors,drugs,THC,criminology}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{138}},
 publisher  = {{Academia Press}},
 title    = {{Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations}},
 year     = {{2012}},
}