Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations

Wouter Vanhove UGent, Patrick Van Damme UGent, Tim Surmont, Laurens van Puyenbroeck UGent and Brice De Ruyver (2012) Wetenschap en Maatschappij.
abstract
De Belgische justitie merkt de jongste jaren een aanzienlijke stijging in het aantal in beslag genomen indoor cannabisplantages. De veroordeling van de daders is gebaseerd op de (grote) winsten die met de cannabisteelt en –handel gepaard gaan, maar de justiële autoriteiten hanteren hiervoor verouderde cijfers (28 g cannabis per plant en een verkoopsprijs aan de teler van € 3 per gram). Onderzoek van het Federale Wetenschapsbeleid (BELSPO) in het kader van het onderzoeksprogramma ter ondersteuning van het Belgisch beleid inzake drugs, uitgevoerd door de vakgroep Plantaardige Productie en de Vakgroep Strafrecht en Criminologie (Universiteit Gent) bracht aan het licht dat de opbrengstcijfers beter worden uitgedrukt in g per m² (i.p.v. per plant), dat een betrouwbaar, hedendaags opbrengstcijfer voor een doorsnee cannabisplantage 575 g per m² bedraagt (=48 g per plant bij een dichtheid van 12 planten per m²; en 36 g per plant bij een dichtheid van 16 planten per m²), en dat de verkoopsprijs op telersniveau best wordt opgetrokken tot € 4 per g. De onderzoekers formuleren verder een aantal aanbevelingen voor respectievelijk politie en justitie, die deze onderzoeksresultaten bij toekomstige opsporing en vervolging willen gebruiken.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
price setting, Cannabis sativa, marihuana, yield factors, drugs, THC, criminology
series title
Wetenschap en Maatschappij
pages
138 pages
publisher
Academia Press
place of publication
Gent
ISBN
9789038219134
project
YILCAN
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
2043545
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2043545
date created
2012-02-24 10:37:45
date last changed
2017-01-02 09:56:49
@book{2043545,
 abstract   = {De Belgische justitie merkt de jongste jaren een aanzienlijke stijging in het aantal in beslag genomen indoor cannabisplantages. De veroordeling van de daders is gebaseerd op de (grote) winsten die met de cannabisteelt en --handel gepaard gaan, maar de justi{\"e}le autoriteiten hanteren hiervoor verouderde cijfers (28 g cannabis per plant en een verkoopsprijs aan de teler van {\texteuro} 3 per gram). Onderzoek van het Federale Wetenschapsbeleid (BELSPO) in het kader van het onderzoeksprogramma ter ondersteuning van het Belgisch beleid inzake drugs, uitgevoerd door de vakgroep Plantaardige Productie en de Vakgroep Strafrecht en Criminologie (Universiteit Gent) bracht aan het licht dat de opbrengstcijfers beter worden uitgedrukt in g per m{\texttwosuperior} (i.p.v. per plant), dat een betrouwbaar, hedendaags opbrengstcijfer voor een doorsnee cannabisplantage 575 g per m{\texttwosuperior} bedraagt (=48 g per plant bij een dichtheid van 12 planten per m{\texttwosuperior}; en 36 g per plant bij een dichtheid van 16 planten per m{\texttwosuperior}), en dat de verkoopsprijs op telersniveau best wordt opgetrokken tot {\texteuro} 4 per g. De onderzoekers formuleren verder een aantal aanbevelingen voor respectievelijk politie en justitie, die deze onderzoeksresultaten bij toekomstige opsporing en vervolging willen gebruiken.},
 author    = {Vanhove, Wouter and Van Damme, Patrick and Surmont, Tim and van Puyenbroeck, Laurens and De Ruyver, Brice},
 isbn     = {9789038219134},
 keyword   = {price setting,Cannabis sativa,marihuana,yield factors,drugs,THC,criminology},
 language   = {dut},
 pages    = {138},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en Maatschappij},
 title    = {Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations},
 year     = {2012},
}

Chicago
Vanhove, Wouter, Patrick Van Damme, Tim Surmont, Laurens van Puyenbroeck, and Brice De Ruyver. 2012. Yilcan: Yield of Illicit Indoor Cannabis Plantations. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Vanhove, W., Van Damme, P., Surmont, T., van Puyenbroeck, L., & De Ruyver, B. (2012). Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vanhove W, Van Damme P, Surmont T, van Puyenbroeck L, De Ruyver B. Yilcan: yield of illicit indoor cannabis plantations. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press; 2012.
MLA
Vanhove, Wouter, Patrick Van Damme, Tim Surmont, et al. Yilcan: Yield of Illicit Indoor Cannabis Plantations. Gent: Academia Press, 2012. Print.