Advanced search
1 file | 1.49 MB

Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België

Freya Vander Laenen (UGent) , Brice De Ruyver (UGent) , Johan Christiaens (UGent) and Delfine Lievens (UGent)
Author
Organization
Abstract
In België werd het belang van het onderzoek naar overheidsuitgaven voor het Belgisch drugsbeleid benadrukt in de Federale beleidsnota drugs van 2001. De Federale nota geeft aan dat het, om een geïntegreerde en integrale aanpak van het drugfenomeen mogelijk te maken, onontbeerlijk is de overheidsuitgaven voor de verschillende beleidssectoren en de bevoegde beleidsniveaus in kaart te brengen. In het verlengde hiervan werden voor het jaar 2002 voor het eerst de overheidsuitgaven voor illegale drugs in België gemeten in het onderzoek Drugs in cijfers I, uitgevoerd onder leiding van de onderzoeksequipe van Prof. dr. Brice De Ruyver. Voor het jaar 2004 werd in Drugs in cijfers II een nieuwe meting uitgevoerd. In deze publicatie worden de resultaten van de derde meting, Drugs in cijfers III, voor het jaar 2008 voorgesteld. Het vernieuwende van dit onderzoek is dat naast de overheidsuitgaven voor illegale drugs ook de uitgaven voor legale drugs (tabak, alcohol en psychoactieve medicatie) worden berekend. Daarnaast is een draaiboek uitgewerkt om de federale, regionale en lokale overheden in staat te stellen hun overheidsuitgaven voor het drugsbeleid te meten en te monitoren.
Keywords
Overheidsuitgaven drugsbeleid

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.49 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vander Laenen, Freya, Brice De Ruyver, Johan Christiaens, and Delfine Lievens. 2011. Drugs in Cijfers III: Onderzoek Naar De Overheidsuitgaven Voor Het Drugsbeleid in België. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Vander Laenen, Freya, De Ruyver, B., Christiaens, J., & Lievens, D. (2011). Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België. Wetenschap en maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vander Laenen F, De Ruyver B, Christiaens J, Lievens D. Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België. Wetenschap en maatschappij. Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Vander Laenen, Freya, Brice De Ruyver, Johan Christiaens, et al. Drugs in Cijfers III: Onderzoek Naar De Overheidsuitgaven Voor Het Drugsbeleid in België. Gent: Academia Press, 2011. Print.
@book{2000089,
 abstract   = {In Belgi{\"e} werd het belang van het onderzoek naar overheidsuitgaven voor het Belgisch drugsbeleid benadrukt in de Federale beleidsnota drugs van 2001. De Federale nota geeft aan dat het, om een ge{\"i}ntegreerde en integrale aanpak van het drugfenomeen mogelijk te maken, onontbeerlijk is de overheidsuitgaven voor de verschillende beleidssectoren en de bevoegde beleidsniveaus in kaart te brengen. In het verlengde hiervan werden voor het jaar 2002 voor het eerst de overheidsuitgaven voor illegale drugs in Belgi{\"e} gemeten in het onderzoek Drugs in cijfers I, uitgevoerd onder leiding van de onderzoeksequipe van Prof. dr. Brice De Ruyver. Voor het jaar 2004 werd in Drugs in cijfers II een nieuwe meting uitgevoerd. In deze publicatie worden de resultaten van de derde meting, Drugs in cijfers III, voor het jaar 2008 voorgesteld. Het vernieuwende van dit onderzoek is dat naast de overheidsuitgaven voor illegale drugs ook de uitgaven voor legale drugs (tabak, alcohol en psychoactieve medicatie) worden berekend. Daarnaast is een draaiboek uitgewerkt om de federale, regionale en lokale overheden in staat te stellen hun overheidsuitgaven voor het drugsbeleid te meten en te monitoren.},
 author    = {Vander Laenen, Freya and De Ruyver, Brice and Christiaens, Johan and Lievens, Delfine},
 isbn     = {9789038218816},
 keyword   = {Overheidsuitgaven drugsbeleid},
 language   = {dut},
 pages    = {V, 233},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en maatschappij},
 title    = {Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in Belgi{\"e}},
 year     = {2011},
}