Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België

Freya Vander Laenen UGent, Brice De Ruyver, Johan Christiaens UGent and Delfine Lievens (2011) Wetenschap en maatschappij.
abstract
In België werd het belang van het onderzoek naar overheidsuitgaven voor het Belgisch drugsbeleid benadrukt in de Federale beleidsnota drugs van 2001. De Federale nota geeft aan dat het, om een geïntegreerde en integrale aanpak van het drugfenomeen mogelijk te maken, onontbeerlijk is de overheidsuitgaven voor de verschillende beleidssectoren en de bevoegde beleidsniveaus in kaart te brengen. In het verlengde hiervan werden voor het jaar 2002 voor het eerst de overheidsuitgaven voor illegale drugs in België gemeten in het onderzoek Drugs in cijfers I, uitgevoerd onder leiding van de onderzoeksequipe van Prof. dr. Brice De Ruyver. Voor het jaar 2004 werd in Drugs in cijfers II een nieuwe meting uitgevoerd. In deze publicatie worden de resultaten van de derde meting, Drugs in cijfers III, voor het jaar 2008 voorgesteld. Het vernieuwende van dit onderzoek is dat naast de overheidsuitgaven voor illegale drugs ook de uitgaven voor legale drugs (tabak, alcohol en psychoactieve medicatie) worden berekend. Daarnaast is een draaiboek uitgewerkt om de federale, regionale en lokale overheden in staat te stellen hun overheidsuitgaven voor het drugsbeleid te meten en te monitoren.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
Overheidsuitgaven drugsbeleid
series title
Wetenschap en maatschappij
pages
V, 233 pages
publisher
Academia Press
place of publication
Gent
ISBN
9789038218816
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
2000089
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-2000089
date created
2012-01-23 14:46:07
date last changed
2017-01-02 09:55:10
@book{2000089,
 abstract   = {In Belgi{\"e} werd het belang van het onderzoek naar overheidsuitgaven voor het Belgisch drugsbeleid benadrukt in de Federale beleidsnota drugs van 2001. De Federale nota geeft aan dat het, om een ge{\"i}ntegreerde en integrale aanpak van het drugfenomeen mogelijk te maken, onontbeerlijk is de overheidsuitgaven voor de verschillende beleidssectoren en de bevoegde beleidsniveaus in kaart te brengen. In het verlengde hiervan werden voor het jaar 2002 voor het eerst de overheidsuitgaven voor illegale drugs in Belgi{\"e} gemeten in het onderzoek Drugs in cijfers I, uitgevoerd onder leiding van de onderzoeksequipe van Prof. dr. Brice De Ruyver. Voor het jaar 2004 werd in Drugs in cijfers II een nieuwe meting uitgevoerd. In deze publicatie worden de resultaten van de derde meting, Drugs in cijfers III, voor het jaar 2008 voorgesteld. Het vernieuwende van dit onderzoek is dat naast de overheidsuitgaven voor illegale drugs ook de uitgaven voor legale drugs (tabak, alcohol en psychoactieve medicatie) worden berekend. Daarnaast is een draaiboek uitgewerkt om de federale, regionale en lokale overheden in staat te stellen hun overheidsuitgaven voor het drugsbeleid te meten en te monitoren.},
 author    = {Vander Laenen, Freya and De Ruyver, Brice and Christiaens, Johan and Lievens, Delfine},
 isbn     = {9789038218816},
 keyword   = {Overheidsuitgaven drugsbeleid},
 language   = {dut},
 pages    = {V, 233},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en maatschappij},
 title    = {Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in Belgi{\"e}},
 year     = {2011},
}

Chicago
Vander Laenen, Freya, Brice De Ruyver, Johan Christiaens, and Delfine Lievens. 2011. Drugs in Cijfers III: Onderzoek Naar De Overheidsuitgaven Voor Het Drugsbeleid in België. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Vander Laenen, Freya, De Ruyver, B., Christiaens, J., & Lievens, D. (2011). Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België. Wetenschap en maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vander Laenen F, De Ruyver B, Christiaens J, Lievens D. Drugs in cijfers III: onderzoek naar de overheidsuitgaven voor het drugsbeleid in België. Wetenschap en maatschappij. Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Vander Laenen, Freya, Brice De Ruyver, Johan Christiaens, et al. Drugs in Cijfers III: Onderzoek Naar De Overheidsuitgaven Voor Het Drugsbeleid in België. Gent: Academia Press, 2011. Print.