Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Antwerpse drug- en alcoholmonitor (ADAM): een lokale drugscene in beeld

Julie Tieberghien UGent (2007) 17e forum alcohol en drugsonderzoek , Abstracts.
abstract
Kwalitatieve gegevens over lokale drugscenes in België zijn schaars. De kennis blijft beperkt tot de officiële registratiesystemen waardoor heel wat groepen druggebruikers buiten beschouwing blijven. Vanuit sociaal-wetenschappelijk en beleidsmatig oogpunt is er een behoefte aan informatie over de belevingswereld, de gebruikspatronen en de levensstijl van druggebruikers. In dit onderzoek hebben we ten behoeve van de stad Antwerpen een Antwerpse Drug- en Alcohol Monitor (ADAM) uitgewerkt en uitgetest. Een monitor verzamelt en analyseert gegevens op een systematische en periodieke manier, waardoor ontwikkelingen en trends gesignaleerd kunnen worden. ADAM combineert drie kwalitatieve methodes om de lokale drugscene in kaart te brengen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
conference
publication status
published
subject
in
17e forum alcohol en drugsonderzoek , Abstracts
conference name
17e Forum Alcohol en Drugsonderzoek (FADO - 2007)
conference location
Utrecht, Nederland
conference start
2007-11-15
conference end
2007-11-15
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
C3
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
1987047
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1987047
date created
2012-01-16 13:14:08
date last changed
2016-12-19 15:37:18
@inproceedings{1987047,
 abstract   = {Kwalitatieve gegevens over lokale drugscenes in Belgi{\"e} zijn schaars. De kennis blijft beperkt tot de offici{\"e}le registratiesystemen waardoor heel wat groepen druggebruikers buiten beschouwing blijven. Vanuit sociaal-wetenschappelijk en beleidsmatig oogpunt is er een behoefte aan informatie over de belevingswereld, de gebruikspatronen en de levensstijl van druggebruikers. In dit onderzoek hebben we ten behoeve van de stad Antwerpen een Antwerpse Drug- en Alcohol Monitor (ADAM) uitgewerkt en uitgetest. Een monitor verzamelt en analyseert gegevens op een systematische en periodieke manier, waardoor ontwikkelingen en trends gesignaleerd kunnen worden. ADAM combineert drie kwalitatieve methodes om de lokale drugscene in kaart te brengen.},
 author    = {Tieberghien, Julie},
 booktitle  = {17e forum alcohol en drugsonderzoek , Abstracts},
 language   = {dut},
 location   = {Utrecht, Nederland},
 title    = {Antwerpse drug- en alcoholmonitor (ADAM): een lokale drugscene in beeld},
 year     = {2007},
}

Chicago
Tieberghien, Julie. 2007. “Antwerpse Drug- En Alcoholmonitor (ADAM): Een Lokale Drugscene in Beeld.” In 17e Forum Alcohol En Drugsonderzoek , Abstracts.
APA
Tieberghien, J. (2007). Antwerpse drug- en alcoholmonitor (ADAM): een lokale drugscene in beeld. 17e forum alcohol en drugsonderzoek , Abstracts. Presented at the 17e Forum Alcohol en Drugsonderzoek (FADO - 2007).
Vancouver
1.
Tieberghien J. Antwerpse drug- en alcoholmonitor (ADAM): een lokale drugscene in beeld. 17e forum alcohol en drugsonderzoek , Abstracts. 2007.
MLA
Tieberghien, Julie. “Antwerpse Drug- En Alcoholmonitor (ADAM): Een Lokale Drugscene in Beeld.” 17e Forum Alcohol En Drugsonderzoek , Abstracts. 2007. Print.