Advanced search
1 file | 36.80 MB Add to list

Multi-modal video analysis for early fire detection

(2011)
Author
Promoter
(UGent) , (UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
In dit proefschrift worden verschillende aspecten van een intelligent videogebaseerd branddetectiesysteem onderzocht. In een eerste luik ligt de nadruk op de multimodale verwerking van visuele, infrarood en time-of-flight videobeelden, die de louter visuele detectie verbetert. Om de verwerkingskost zo minimaal mogelijk te houden, met het oog op real-time detectie, is er voor elk van het type sensoren een set ’low-cost’ brandkarakteristieken geselecteerd die vuur en vlammen uniek beschrijven. Door het samenvoegen van de verschillende typen informatie kunnen het aantal gemiste detecties en valse alarmen worden gereduceerd, wat resulteert in een significante verbetering van videogebaseerde branddetectie. Om de multimodale detectieresultaten te kunnen combineren, dienen de multimodale beelden wel geregistreerd (~gealigneerd) te zijn. Het tweede luik van dit proefschrift focust zich hoofdzakelijk op dit samenvoegen van multimodale data en behandelt een nieuwe silhouet gebaseerde registratiemethode. In het derde en tevens laatste luik van dit proefschrift worden methodes voorgesteld om videogebaseerde brandanalyse, en in een latere fase ook brandmodellering, uit te voeren. Elk van de voorgestelde technieken voor multimodale detectie en multi-view lokalisatie zijn uitvoerig getest in de praktijk. Zo werden onder andere succesvolle testen uitgevoerd voor de vroegtijdige detectie van wagenbranden in ondergrondse parkeergarages.
Keywords
flame and smoke detection, image registration, multi-modal images, video analysis, fire detection

Downloads

 • FINAL BOOK PhD.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 36.80 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Verstockt, Steven. Multi-Modal Video Analysis for Early Fire Detection. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2011.
APA
Verstockt, S. (2011). Multi-modal video analysis for early fire detection. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Verstockt, Steven. 2011. “Multi-Modal Video Analysis for Early Fire Detection.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Verstockt, Steven. 2011. “Multi-Modal Video Analysis for Early Fire Detection.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Verstockt S. Multi-modal video analysis for early fire detection. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2011.
IEEE
[1]
S. Verstockt, “Multi-modal video analysis for early fire detection,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2011.
@phdthesis{1969758,
 abstract   = {{In dit proefschrift worden verschillende aspecten van een intelligent videogebaseerd branddetectiesysteem onderzocht. In een eerste luik ligt de nadruk op de multimodale verwerking van visuele, infrarood en time-of-flight videobeelden, die de louter visuele detectie verbetert. Om de verwerkingskost zo minimaal mogelijk te houden, met het oog op real-time detectie, is er voor elk van het type sensoren een set ’low-cost’ brandkarakteristieken geselecteerd die vuur en vlammen uniek beschrijven. Door het samenvoegen van de verschillende typen informatie kunnen het aantal gemiste detecties en valse alarmen worden gereduceerd, wat resulteert in een significante verbetering van videogebaseerde branddetectie. Om de multimodale detectieresultaten te kunnen combineren, dienen de multimodale beelden wel geregistreerd (~gealigneerd) te zijn. Het tweede luik van dit proefschrift focust zich hoofdzakelijk op dit samenvoegen van multimodale data en behandelt een nieuwe silhouet gebaseerde registratiemethode. In het derde en tevens laatste luik van dit proefschrift worden methodes voorgesteld om videogebaseerde brandanalyse, en in een latere fase ook brandmodellering, uit te voeren. Elk van de voorgestelde technieken voor multimodale detectie en multi-view lokalisatie zijn uitvoerig getest in de praktijk. Zo werden onder andere succesvolle testen uitgevoerd voor de vroegtijdige detectie van wagenbranden in ondergrondse parkeergarages.}},
 author    = {{Verstockt, Steven}},
 isbn     = {{9789085784685}},
 keywords   = {{flame and smoke detection,image registration,multi-modal images,video analysis,fire detection}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XX, 214}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Multi-modal video analysis for early fire detection}},
 year     = {{2011}},
}