Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Multi-modal video analysis for early fire detection

Steven Verstockt UGent (2011)
abstract
In dit proefschrift worden verschillende aspecten van een intelligent videogebaseerd branddetectiesysteem onderzocht. In een eerste luik ligt de nadruk op de multimodale verwerking van visuele, infrarood en time-of-flight videobeelden, die de louter visuele detectie verbetert. Om de verwerkingskost zo minimaal mogelijk te houden, met het oog op real-time detectie, is er voor elk van het type sensoren een set ’low-cost’ brandkarakteristieken geselecteerd die vuur en vlammen uniek beschrijven. Door het samenvoegen van de verschillende typen informatie kunnen het aantal gemiste detecties en valse alarmen worden gereduceerd, wat resulteert in een significante verbetering van videogebaseerde branddetectie. Om de multimodale detectieresultaten te kunnen combineren, dienen de multimodale beelden wel geregistreerd (~gealigneerd) te zijn. Het tweede luik van dit proefschrift focust zich hoofdzakelijk op dit samenvoegen van multimodale data en behandelt een nieuwe silhouet gebaseerde registratiemethode. In het derde en tevens laatste luik van dit proefschrift worden methodes voorgesteld om videogebaseerde brandanalyse, en in een latere fase ook brandmodellering, uit te voeren. Elk van de voorgestelde technieken voor multimodale detectie en multi-view lokalisatie zijn uitvoerig getest in de praktijk. Zo werden onder andere succesvolle testen uitgevoerd voor de vroegtijdige detectie van wagenbranden in ondergrondse parkeergarages.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent, UGent and UGent
organization
alternative title
Analyse van multimodale video voor vroegtijdige branddetectie
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
flame and smoke detection, image registration, multi-modal images, video analysis, fire detection
pages
XX, 214 pages
publisher
Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent : Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (Jozef Plateauzaal)
defense date
2011-12-14 16:00
ISBN
9789085784685
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
1969758
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1969758
date created
2011-12-19 12:10:38
date last changed
2017-01-16 10:38:37
@phdthesis{1969758,
 abstract   = {In dit proefschrift worden verschillende aspecten van een intelligent videogebaseerd branddetectiesysteem onderzocht. In een eerste luik ligt de nadruk op de multimodale verwerking van visuele, infrarood en time-of-flight videobeelden, die de louter visuele detectie verbetert. Om de verwerkingskost zo minimaal mogelijk te houden, met het oog op real-time detectie, is er voor elk van het type sensoren een set {\textquoteright}low-cost{\textquoteright} brandkarakteristieken geselecteerd die vuur en vlammen uniek beschrijven. Door het samenvoegen van de verschillende typen informatie kunnen het aantal gemiste detecties en valse alarmen worden gereduceerd, wat resulteert in een significante verbetering van videogebaseerde branddetectie. Om de multimodale detectieresultaten te kunnen combineren, dienen de multimodale beelden wel geregistreerd ({\texttildelow}gealigneerd) te zijn. Het tweede luik van dit proefschrift focust zich hoofdzakelijk op dit samenvoegen van multimodale data en behandelt een nieuwe silhouet gebaseerde registratiemethode. In het derde en tevens laatste luik van dit proefschrift worden methodes voorgesteld om videogebaseerde brandanalyse, en in een latere fase ook brandmodellering, uit te voeren. Elk van de voorgestelde technieken voor multimodale detectie en multi-view lokalisatie zijn uitvoerig getest in de praktijk. Zo werden onder andere succesvolle testen uitgevoerd voor de vroegtijdige detectie van wagenbranden in ondergrondse parkeergarages.},
 author    = {Verstockt, Steven},
 isbn     = {9789085784685},
 keyword   = {flame and smoke detection,image registration,multi-modal images,video analysis,fire detection},
 language   = {eng},
 pages    = {XX, 214},
 publisher  = {Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Multi-modal video analysis for early fire detection},
 year     = {2011},
}

Chicago
Verstockt, Steven. 2011. “Multi-modal Video Analysis for Early Fire Detection”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
APA
Verstockt, S. (2011). Multi-modal video analysis for early fire detection. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Verstockt S. Multi-modal video analysis for early fire detection. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2011.
MLA
Verstockt, Steven. “Multi-modal Video Analysis for Early Fire Detection.” 2011 : n. pag. Print.