Advanced search
1 file | 493.06 KB

Waarom zijn interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk?

Author
Organization
Abstract
De idee dat etnische minderheden in Nederland of België te weinig sociale contacten onderhouden met etnische Nederlanders of Belgen is momenteel populair in de Lage Landen. De vraag is echter waarom die interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk zijn. Ze worden als cruciaal beschouwd voor de sociaal-economische integratie van de migranten zelf als voor het functioneren van de samenleving in zijn geheel. Maar is dit wel zo? In deze bijdrage reflecteren we kritisch over de meerwaarde van interetnische contacten op deze twee vlakken. Hoewel meer longitudinale studies vereist zijn, suggereert het bestaande onderzoek dat interetnische contacten voornamelijk belangrijk zijn voor de sociale cohesie van een samenleving. Voor hun sociaal-economische integratie lijken etnische minderheden meer gebaat te zijn met interklasse contacten dan met interetnische contacten.

Downloads

 • Waarom zijn interetnische contacten zo belangrijk.ppt
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • application/x-ole-storage
  • |
  • 493.06 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Verhaeghe, Pieter-Paul. 2011. “Waarom Zijn Interetnische Contacten Eigenlijk Zo Belangrijk?” In Afscheidssymposium Voor Migrantenstudies, Abstracts.
APA
Verhaeghe, P.-P. (2011). Waarom zijn interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk? Afscheidssymposium voor migrantenstudies, Abstracts. Presented at the Afscheidssymposium voor Migrantenstudies.
Vancouver
1.
Verhaeghe P-P. Waarom zijn interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk? Afscheidssymposium voor migrantenstudies, Abstracts. 2011.
MLA
Verhaeghe, Pieter-Paul. “Waarom Zijn Interetnische Contacten Eigenlijk Zo Belangrijk?” Afscheidssymposium Voor Migrantenstudies, Abstracts. 2011. Print.
@inproceedings{1969670,
 abstract   = {De idee dat etnische minderheden in Nederland of Belgi{\"e} te weinig sociale contacten onderhouden met etnische Nederlanders of Belgen is momenteel populair in de Lage Landen. De vraag is echter waarom die interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk zijn. Ze worden als cruciaal beschouwd voor de sociaal-economische integratie van de migranten zelf als voor het functioneren van de samenleving in zijn geheel. Maar is dit wel zo? In deze bijdrage reflecteren we kritisch over de meerwaarde van interetnische contacten op deze twee vlakken. Hoewel meer longitudinale studies vereist zijn, suggereert het bestaande onderzoek dat interetnische contacten voornamelijk belangrijk zijn voor de sociale cohesie van een samenleving. Voor hun sociaal-economische integratie lijken etnische minderheden meer gebaat te zijn met interklasse contacten dan met interetnische contacten.},
 author    = {Verhaeghe, Pieter-Paul},
 booktitle  = {Afscheidssymposium voor migrantenstudies, Abstracts},
 language   = {dut},
 location   = {Utrecht, Nederland},
 title    = {Waarom zijn interetnische contacten eigenlijk zo belangrijk?},
 year     = {2011},
}