Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering

Olmo Cornelis (2011) ARIP : Artistic Research In Progress. p.90-99
abstract
Dit onderzoek tracht een stap te vormen in het ontwikkelen van een methode om etnische muziek te beschrijven op computationele wijze waarbij de klank als fysisch signaal geanalyseerd wordt. Deze methode kan bestaande etnomusicologische onderzoeksmethodes verrijken maar biedt ook artistieke opportuniteiten. De aangeleverde muziek-inhoudelijke beschrijvingen kunnen immers enerzijds een nieuwe kijk op de eigenheid van etnische muziek opleveren en anderzijds een inspiratiebron vormen voor compositorisch idioom.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
bookChapter
publication status
published
subject
keyword
afrikaanse muziek, muziek, Doctoraat in de Kunst, compositie, MIR
book title
ARIP : Artistic Research In Progress
pages
90 - 99
publisher
School of Arts
place of publication
Gent
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B2
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1960274
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1960274
date created
2011-12-05 15:53:13
date last changed
2017-01-02 09:56:02
@incollection{1960274,
 abstract   = {Dit onderzoek tracht een stap te vormen in het ontwikkelen van een methode om etnische muziek te beschrijven op computationele wijze waarbij de klank als fysisch signaal geanalyseerd wordt. Deze methode kan bestaande etnomusicologische onderzoeksmethodes verrijken maar biedt ook artistieke opportuniteiten. De aangeleverde muziek-inhoudelijke beschrijvingen kunnen immers enerzijds een nieuwe kijk op de eigenheid van etnische muziek opleveren en anderzijds een inspiratiebron vormen voor compositorisch idioom.},
 author    = {Cornelis, Olmo},
 booktitle  = {ARIP : Artistic Research In Progress},
 keyword   = {afrikaanse muziek,muziek,Doctoraat in de Kunst,compositie,MIR},
 language   = {dut},
 pages    = {90--99},
 publisher  = {School of Arts},
 title    = {Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering},
 year     = {2011},
}

Chicago
Cornelis, Olmo. 2011. “Theoretisch En Artistiek Onderzoek Naar De Symbiose Van Westerse En Niet-westerse Muzikale Idiomen, Situering.” In ARIP : Artistic Research In Progress, 90–99. Gent: School of Arts.
APA
Cornelis, O. (2011). Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering. ARIP : Artistic Research In Progress (pp. 90–99). Gent: School of Arts.
Vancouver
1.
Cornelis O. Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering. ARIP : Artistic Research In Progress. Gent: School of Arts; 2011. p. 90–9.
MLA
Cornelis, Olmo. “Theoretisch En Artistiek Onderzoek Naar De Symbiose Van Westerse En Niet-westerse Muzikale Idiomen, Situering.” ARIP : Artistic Research In Progress. Gent: School of Arts, 2011. 90–99. Print.