Advanced search
1 file | 1.27 MB Add to list

Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering

Olmo Cornelis (UGent)
Author
Organization
Abstract
Dit onderzoek tracht een stap te vormen in het ontwikkelen van een methode om etnische muziek te beschrijven op computationele wijze waarbij de klank als fysisch signaal geanalyseerd wordt. Deze methode kan bestaande etnomusicologische onderzoeksmethodes verrijken maar biedt ook artistieke opportuniteiten. De aangeleverde muziek-inhoudelijke beschrijvingen kunnen immers enerzijds een nieuwe kijk op de eigenheid van etnische muziek opleveren en anderzijds een inspiratiebron vormen voor compositorisch idioom.
Keywords
afrikaanse muziek, muziek, Doctoraat in de Kunst, compositie, MIR

Downloads

 • (...).PDF
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.27 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Cornelis, Olmo. “Theoretisch En Artistiek Onderzoek Naar De Symbiose Van Westerse En Niet-westerse Muzikale Idiomen, Situering.” ARIP : Artistic Research In Progress. Gent: School of Arts, 2011. 90–99. Print.
APA
Cornelis, O. (2011). Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering. ARIP : Artistic Research In Progress (pp. 90–99). Gent: School of Arts.
Chicago author-date
Cornelis, Olmo. 2011. “Theoretisch En Artistiek Onderzoek Naar De Symbiose Van Westerse En Niet-westerse Muzikale Idiomen, Situering.” In ARIP : Artistic Research In Progress, 90–99. Gent: School of Arts.
Chicago author-date (all authors)
Cornelis, Olmo. 2011. “Theoretisch En Artistiek Onderzoek Naar De Symbiose Van Westerse En Niet-westerse Muzikale Idiomen, Situering.” In ARIP : Artistic Research In Progress, 90–99. Gent: School of Arts.
Vancouver
1.
Cornelis O. Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering. ARIP : Artistic Research In Progress. Gent: School of Arts; 2011. p. 90–9.
IEEE
[1]
O. Cornelis, “Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering,” in ARIP : Artistic Research In Progress, Gent: School of Arts, 2011, pp. 90–99.
@incollection{1960274,
 abstract   = {Dit onderzoek tracht een stap te vormen in het ontwikkelen van een methode om etnische muziek te beschrijven op computationele wijze waarbij de klank als fysisch signaal geanalyseerd wordt. Deze methode kan bestaande etnomusicologische onderzoeksmethodes verrijken maar biedt ook artistieke opportuniteiten. De aangeleverde muziek-inhoudelijke beschrijvingen kunnen immers enerzijds een nieuwe kijk op de eigenheid van etnische muziek opleveren en anderzijds een inspiratiebron vormen voor compositorisch idioom.},
 author    = {Cornelis, Olmo},
 booktitle  = {ARIP : Artistic Research In Progress},
 keywords   = {afrikaanse muziek,muziek,Doctoraat in de Kunst,compositie,MIR},
 language   = {dut},
 pages    = {90--99},
 publisher  = {School of Arts},
 title    = {Theoretisch en artistiek onderzoek naar de symbiose van westerse en niet-westerse muzikale idiomen, situering},
 year     = {2011},
}