Advanced search
1 file | 13.33 KB

Grensoverschrijdend of grensverleggend? De Vlaamse provincies uitgedaagd

Herwig Reynaert (UGent) , Tony Valcke (UGent) and Ellen Wayenberg (UGent)
Editor
(UGent) , (UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Zijn de nieuwe kaders voor het provinciaal beleid ‘grensverleggend’? Wat leert ons de provinciale ervaring met de nieuwe beleidsinstrumenten? Terwijl de gebiedsgerichte en de interbestuurlijke samenwerking in zekere zin als ‘grensoverschrijdend’ kunnen beschouwd worden, vormen de territoriale grenzen van de provincies alsook hun inhoudelijke invulling (opnieuw) het voorwerp van debat. Zowel de provinciaal-centrale relaties, de strategievorming (met de provincie Limburg als casus), de visie van de politici op de doelstellingen en de dienstverlening van het provinciebestuur en op hun eigen rol in de provinciale democratie, de beleids- en beheerscyclus (met de provincie Vlaams-Brabant als casus), de afsprakennota als instrument voor de aansturing van de politiek-ambtelijke verhoudingen als de externe audit van de provincies passeren de revue. In meer dan één domein tonen de provincies zich grensverleggend.
Keywords
local politics, central-provincial relations, policy cycle, provincial politics and policy, external audit, relations politicians bureaucracy

Downloads

 • Grensoverschrijdend of grensverleggend Inhoud.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 13.33 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Reynaert, Herwig, Tony Valcke, and Ellen Wayenberg, eds. 2011. “Grensoverschrijdend of Grensverleggend? De Vlaamse Provincies Uitgedaagd.” Burger, Bestuur En Beleid. Brugge: Vanden Broele.
APA
Reynaert, Herwig, Valcke, T., & Wayenberg, E. (Eds.). (2011). Grensoverschrijdend of grensverleggend? De Vlaamse provincies uitgedaagd. BURGER, BESTUUR EN BELEID. Brugge: Vanden Broele.
Vancouver
1.
Reynaert H, Valcke T, Wayenberg E, editors. Grensoverschrijdend of grensverleggend? De Vlaamse provincies uitgedaagd. BURGER, BESTUUR EN BELEID. Brugge: Vanden Broele; 2011.
MLA
Reynaert, Herwig, Tony Valcke, and Ellen Wayenberg, eds. “Grensoverschrijdend of Grensverleggend? De Vlaamse Provincies Uitgedaagd.” BURGER, BESTUUR EN BELEID 2011 : n. pag. Print.
@book{1956923,
 abstract   = {Zijn de nieuwe kaders voor het provinciaal beleid {\textquoteleft}grensverleggend{\textquoteright}? Wat leert ons de provinciale ervaring met de nieuwe beleidsinstrumenten? Terwijl de gebiedsgerichte en de interbestuurlijke samenwerking in zekere zin als {\textquoteleft}grensoverschrijdend{\textquoteright} kunnen beschouwd worden, vormen de territoriale grenzen van de provincies alsook hun inhoudelijke invulling (opnieuw) het voorwerp van debat. Zowel de provinciaal-centrale relaties, de strategievorming (met de provincie Limburg als casus), de visie van de politici op de doelstellingen en de dienstverlening van het provinciebestuur en op hun eigen rol in de provinciale democratie, de beleids- en beheerscyclus (met de provincie Vlaams-Brabant als casus), de afsprakennota als instrument voor de aansturing van de politiek-ambtelijke verhoudingen als de externe audit van de provincies passeren de revue. In meer dan {\'e}{\'e}n domein tonen de provincies zich grensverleggend.},
 editor    = {Reynaert, Herwig and Valcke, Tony and Wayenberg, Ellen},
 isbn     = {9789049605209},
 issn     = {1379-5732},
 keyword   = {local politics,central-provincial relations,policy cycle,provincial politics and policy,external audit,relations politicians bureaucracy},
 language   = {dut},
 pages    = {204},
 publisher  = {Vanden Broele},
 series    = {BURGER, BESTUUR EN BELEID},
 title    = {Grensoverschrijdend of grensverleggend? De Vlaamse provincies uitgedaagd},
 year     = {2011},
}