Advanced search
1 file | 128.92 KB Add to list

Bouw een intelligente robot in de klas met Dwengo

Peter Bertels (UGent) , Francis wyffels (UGent) and Karel Bruneel (UGent)
Author
Organization
Abstract
Elektronica is niet meer weg te denken uit onze samenleving: niet enkel computers en spelconsoles, maar ook alledaagse huishoudtoestellen of auto’s zitten vandaag vol met micro-controllers. We staan er niet bij stil dat in elk van die micro-controllers een programmaatje loopt dat er voor zorgt dat alles correct werkt in interactie met de omgeving. Informatica in actie, dus. Dwengo vzw brengt micro-controllers naar het onderwijs. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs bouwen zelf een intelligente robot in de klas. Daarbij ervaren ze hoe software bijzonder praktische en fysieke impact kan hebben. Al doende passen de leerlingen alle concepten toe die ze in de inforamticales hebben geleerd. Uit onze ervaringen blijkt dat het werken met robots leerlingen motiveert om het beste van zichzelf te geven.
Keywords
programmeren, microcontrollers, voortgezet onderwijs, robotica, Elektronica

Downloads

 • 02NIOCproceedings Bertels N.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 128.92 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bertels, Peter, Francis wyffels, and Karel Bruneel. “Bouw Een Intelligente Robot in De Klas Met Dwengo.” NIOC2011 : Grenzeloos ICT Onderwijs. Ed. Karel Lemmen & Evert van de Vrie. Heerlen, Nederland: Open Universiteit, 2011. 18–23. Print.
APA
Bertels, P., wyffels, F., & Bruneel, K. (2011). Bouw een intelligente robot in de klas met Dwengo. In K. Lemmen & E. van de Vrie (Eds.), NIOC2011 : grenzeloos ICT onderwijs (pp. 18–23). Presented at the 2011 Nationaal Informatica Onderwijs Congres (NIOC 2011), Heerlen, Nederland: Open Universiteit.
Chicago author-date
Bertels, Peter, Francis wyffels, and Karel Bruneel. 2011. “Bouw Een Intelligente Robot in De Klas Met Dwengo.” In NIOC2011 : Grenzeloos ICT Onderwijs, ed. Karel Lemmen and Evert van de Vrie, 18–23. Heerlen, Nederland: Open Universiteit.
Chicago author-date (all authors)
Bertels, Peter, Francis wyffels, and Karel Bruneel. 2011. “Bouw Een Intelligente Robot in De Klas Met Dwengo.” In NIOC2011 : Grenzeloos ICT Onderwijs, ed. Karel Lemmen and Evert van de Vrie, 18–23. Heerlen, Nederland: Open Universiteit.
Vancouver
1.
Bertels P, wyffels F, Bruneel K. Bouw een intelligente robot in de klas met Dwengo. In: Lemmen K, van de Vrie E, editors. NIOC2011 : grenzeloos ICT onderwijs. Heerlen, Nederland: Open Universiteit; 2011. p. 18–23.
IEEE
[1]
P. Bertels, F. wyffels, and K. Bruneel, “Bouw een intelligente robot in de klas met Dwengo,” in NIOC2011 : grenzeloos ICT onderwijs, Heerlen, Nederland, 2011, pp. 18–23.
@inproceedings{1954732,
 abstract   = {Elektronica is niet meer weg te denken uit onze samenleving: niet enkel computers en spelconsoles, maar ook alledaagse huishoudtoestellen of auto’s zitten vandaag vol met micro-controllers. We staan er niet bij stil dat in elk van die micro-controllers een programmaatje loopt dat er voor zorgt dat alles correct werkt in interactie met de omgeving. Informatica in actie, dus.
Dwengo vzw brengt micro-controllers naar het onderwijs. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs bouwen zelf een intelligente robot in de klas. Daarbij ervaren ze hoe software bijzonder praktische en fysieke impact kan hebben. Al doende passen de leerlingen alle concepten toe die ze in de inforamticales hebben geleerd. Uit onze ervaringen blijkt dat het werken met robots leerlingen motiveert om het beste van zichzelf te geven.},
 author    = {Bertels, Peter and wyffels, Francis and Bruneel, Karel},
 booktitle  = {NIOC2011 : grenzeloos ICT onderwijs},
 editor    = {Lemmen, Karel and van de Vrie, Evert},
 isbn     = {9789035820340},
 keywords   = {programmeren,microcontrollers,voortgezet onderwijs,robotica,Elektronica},
 language   = {dut},
 location   = {Heerlen, Nederland},
 pages    = {18--23},
 publisher  = {Open Universiteit},
 title    = {Bouw een intelligente robot in de klas met Dwengo},
 year     = {2011},
}