Advanced search
1 file | 222.46 KB Add to list

Primaire idiopatische epilepsie bij de hond: praktische aanpak en een update van de behandeling.

Valentine Martlé (UGent) , Sofie Bhatti (UGent) and Luc Van Ham (UGent)
Author
Organization
Abstract
Primaire idiopathische epilepsie is een frequent voorkomende neurologische aandoening bij de hond. De diagnose wordt gesteld door alle andere oorzaken van epilepsie uit te sluiten. Bij een groot deel van de honden kunnen de aanvallen voldoende onder controle gehouden worden met standaardanti-epileptica, zoals fenobarbital en/of kaliumbromide. Voor honden met refractaire epilepsie zijn er een aantal recente humane anti-epileptica voorhanden die kunnen worden toegevoegd aan de standaardbehandeling. De anti-epileptische werking van deze recentere producten bij de hond is gebaseerd op kortetermijnstudies met een klein aantal honden. Uitgebreidere langetermijnstudies zijn nodig vooraleer definitieve besluiten kunnen getrokken worden. Alternatieve behandelingen, zoals nervus vagusstimulatie en de chirurgische verwijdering van de epileptogene focus, zijn mogelijke opties voor de toekomst.
Keywords
epilepsy

Downloads

 • definitief artikel.PE.VDT.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 222.46 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Martlé, Valentine, Sofie Bhatti, and Luc Van Ham. “Primaire Idiopatische Epilepsie Bij De Hond: Praktische Aanpak En Een Update Van De Behandeling.” VLAAMS DIERGENEESKUNDIG TIJDSCHRIFT 80.4 (2011): 296–304. Print.
APA
Martlé, V., Bhatti, S., & Van Ham, L. (2011). Primaire idiopatische epilepsie bij de hond: praktische aanpak en een update van de behandeling. VLAAMS DIERGENEESKUNDIG TIJDSCHRIFT, 80(4), 296–304.
Chicago author-date
Martlé, Valentine, Sofie Bhatti, and Luc Van Ham. 2011. “Primaire Idiopatische Epilepsie Bij De Hond: Praktische Aanpak En Een Update Van De Behandeling.” Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift 80 (4): 296–304.
Chicago author-date (all authors)
Martlé, Valentine, Sofie Bhatti, and Luc Van Ham. 2011. “Primaire Idiopatische Epilepsie Bij De Hond: Praktische Aanpak En Een Update Van De Behandeling.” Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift 80 (4): 296–304.
Vancouver
1.
Martlé V, Bhatti S, Van Ham L. Primaire idiopatische epilepsie bij de hond: praktische aanpak en een update van de behandeling. VLAAMS DIERGENEESKUNDIG TIJDSCHRIFT. 2011;80(4):296–304.
IEEE
[1]
V. Martlé, S. Bhatti, and L. Van Ham, “Primaire idiopatische epilepsie bij de hond: praktische aanpak en een update van de behandeling.,” VLAAMS DIERGENEESKUNDIG TIJDSCHRIFT, vol. 80, no. 4, pp. 296–304, 2011.
@article{1897288,
 abstract   = {Primaire idiopathische epilepsie is een frequent voorkomende neurologische aandoening bij de hond. De diagnose wordt gesteld door alle andere oorzaken van epilepsie uit te sluiten. Bij een groot deel van de honden kunnen de aanvallen voldoende onder controle gehouden worden met standaardanti-epileptica, zoals fenobarbital en/of kaliumbromide. Voor honden met refractaire epilepsie zijn er een aantal recente humane anti-epileptica voorhanden die kunnen worden toegevoegd aan de standaardbehandeling. De anti-epileptische werking van deze recentere producten bij de hond is gebaseerd op kortetermijnstudies met een klein aantal honden. Uitgebreidere langetermijnstudies zijn nodig vooraleer definitieve besluiten kunnen getrokken worden. Alternatieve behandelingen, zoals nervus vagusstimulatie en de chirurgische verwijdering van de epileptogene focus, zijn mogelijke opties voor de toekomst.},
 author    = {Martlé, Valentine and Bhatti, Sofie and Van Ham, Luc},
 issn     = {0303-9021},
 journal   = {VLAAMS DIERGENEESKUNDIG TIJDSCHRIFT},
 keywords   = {epilepsy},
 language   = {dut},
 number    = {4},
 pages    = {296--304},
 title    = {Primaire idiopatische epilepsie bij de hond: praktische aanpak en een update van de behandeling.},
 url     = {http://vdt.ugent.be/code/showupload.php?id=671},
 volume    = {80},
 year     = {2011},
}