Advanced search
1 file | 340.15 KB Add to list

Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden

Pieter De Pauw (UGent)
Author
Organization
Abstract
Het rapport dat aan de basis ligt van deze bijdrage is opgevat als enerzijds een vervolgonderzoek op het jeugdbewegingsonderzoek van Bral uit 1991, en anderzijds als een gelegenheid om een hernieuwde stimulans te bieden om de huidige situatie van de jeugdbewegingen in Vlaanderen in kaart te brengen, inclusief nieuwe uitdagingen. 185 jeugdbewegingsgroepen werden gecontacteerd, wat resulteerde in data van 174 groepen, 1551 leid(st)ers en 815 leden. In wat volgt proberen we een aantal belangrijke of opmerkelijke conclusies weer te geven, vergezeld van een aantal bedenkingen. Aan de hand van de data kunnen we een aantal conclusies trekken over (1) de verschillen in perceptie en realiteit, (2) de toestand van de lokalen, (3) de diversiteit binnen de groepen, (4) de waarden en opvattingen van de leiding en de leden, (5) de verschillen tussen groepen, (6) de zogenaamde ‘verkleutering’ van de jeugdbewegingen, (7) het engagement van de leden en de leiding (8) de tevredenheid van de leiding en de leden en (9) de relaties tussen de leiding en de leden.
Keywords
Jeugdbeweging Vlaanderen

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 340.15 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Pauw, Pieter. “Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden.” Handboek Lokaal Jeugdbeleid, edited by Leen Bartholomeus et al., vol. 7, Politeia, 2011, pp. 3–13.
APA
De Pauw, P. (2011). Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden. In L. Bartholomeus, E. Cuisinier, K. Gaublomme, M. Ipermans, & C. Peeters (Eds.), Handboek lokaal jeugdbeleid (Vol. 7, pp. 3–13). Brussel: Politeia.
Chicago author-date
De Pauw, Pieter. 2011. “Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden.” In Handboek Lokaal Jeugdbeleid, edited by Leen Bartholomeus, Els Cuisinier, Kristof Gaublomme, Marc Ipermans, and Chris Peeters, 7:3–13. Brussel: Politeia.
Chicago author-date (all authors)
De Pauw, Pieter. 2011. “Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden.” In Handboek Lokaal Jeugdbeleid, ed by. Leen Bartholomeus, Els Cuisinier, Kristof Gaublomme, Marc Ipermans, and Chris Peeters, 7:3–13. Brussel: Politeia.
Vancouver
1.
De Pauw P. Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden. In: Bartholomeus L, Cuisinier E, Gaublomme K, Ipermans M, Peeters C, editors. Handboek lokaal jeugdbeleid. Brussel: Politeia; 2011. p. 3–13.
IEEE
[1]
P. De Pauw, “Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden,” in Handboek lokaal jeugdbeleid, vol. 7, L. Bartholomeus, E. Cuisinier, K. Gaublomme, M. Ipermans, and C. Peeters, Eds. Brussel: Politeia, 2011, pp. 3–13.
@incollection{1889477,
 abstract   = {{Het rapport dat aan de basis ligt van deze bijdrage is opgevat als enerzijds een vervolgonderzoek op het jeugdbewegingsonderzoek van Bral uit 1991, en anderzijds als een gelegenheid om een hernieuwde stimulans te bieden om de huidige situatie van de jeugdbewegingen in Vlaanderen in kaart te brengen, inclusief nieuwe uitdagingen. 185 jeugdbewegingsgroepen werden gecontacteerd, wat resulteerde in data van 174 groepen, 1551 leid(st)ers en 815 leden. In wat volgt proberen we een aantal belangrijke of opmerkelijke conclusies weer te geven, vergezeld van een aantal bedenkingen. Aan de hand van de data kunnen we een aantal conclusies trekken over (1) de verschillen in perceptie en realiteit, (2) de toestand van de lokalen, (3) de diversiteit binnen de groepen, (4) de waarden en opvattingen van de leiding en de leden, (5) de verschillen tussen groepen, (6) de zogenaamde ‘verkleutering’ van de jeugdbewegingen, (7) het engagement van de leden en de leiding (8) de tevredenheid van de leiding en de leden en (9) de relaties tussen de leiding en de leden.}},
 author    = {{De Pauw, Pieter}},
 booktitle  = {{Handboek lokaal jeugdbeleid}},
 editor    = {{Bartholomeus, Leen and Cuisinier, Els and Gaublomme, Kristof and Ipermans, Marc and Peeters, Chris}},
 isbn     = {{9782509001054}},
 keywords   = {{Jeugdbeweging Vlaanderen}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{3--13}},
 publisher  = {{Politeia}},
 title    = {{Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden}},
 volume    = {{7}},
 year     = {{2011}},
}