Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Geefgedrag aan organisaties in Vlaanderen

Ann Carton, Caroline Gijselinckx and Lesley Hustinx UGent (2011) SVR - WEBARTIKEL.
abstract
De Vlaming geeft anno 2009 vooral geld en materiële zaken eerder dan tijd (vrijwilligerswerk). Bijna acht op de tien Vlamingen stort geld op een rekening en/of verleent een andere vorm van financiële steun aan een maatschappelijke organisatie of een goed doel. Ruim zeven op de tien schenkt goederen. Een kleine 20% daarentegen doet regelmatig aan vrijwilligerswerk. Een minderheid van nog geen 10% rapporteert geen enkele vorm van geefgedrag. De resultaten bevestigen dat geefgedrag aan organisaties ongelijk verdeeld is in de Vlaamse samenleving. Een hogere sociaal-economische positie gaat vaker samen met het geven van tijd en/of geld en in natura. Voorts blijkt deelname aan vrijwilligerswerk anno 2009 nog steeds gerelateerd aan kerkgang, en verkleint het hebben van jonge kinderen de kans op het geven van tijd aan organisaties (maar niet op het geven van geld en/of materiële zaken). Ten slotte hebben mannen en vrouwen een gelijke kans op deelname aan vrijwilligerswerk, maar behoren vrouwen wel vaker tot de groep van ‘uitsluitend materiële gevers’.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
Vlaanderen, Geefgedrag, Vrijwilligerswerk, Determinanten, Filantropie
journal title
SVR - WEBARTIKEL
issue
14
pages
13 pages
publisher
Studiedienst Vlaamse Regering
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A4
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
1860197
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1860197
date created
2011-07-18 11:59:45
date last changed
2016-12-19 15:42:00
@article{1860197,
 abstract   = {De Vlaming geeft anno 2009 vooral geld en materi{\"e}le zaken eerder dan tijd (vrijwilligerswerk). Bijna acht op de tien Vlamingen stort geld op een rekening en/of verleent een andere vorm van financi{\"e}le steun aan een maatschappelijke organisatie of een goed doel. Ruim zeven op de tien schenkt goederen. Een kleine 20\% daarentegen doet regelmatig aan vrijwilligerswerk. Een minderheid van nog geen 10\% rapporteert geen enkele vorm van geefgedrag. De resultaten bevestigen dat geefgedrag aan organisaties ongelijk verdeeld is in de Vlaamse samenleving. Een hogere sociaal-economische positie gaat vaker samen met het geven van tijd en/of geld en in natura. Voorts blijkt deelname aan vrijwilligerswerk anno 2009 nog steeds gerelateerd aan kerkgang, en verkleint het hebben van jonge kinderen de kans op het geven van tijd aan organisaties (maar niet op het geven van geld en/of materi{\"e}le zaken). Ten slotte hebben mannen en vrouwen een gelijke kans op deelname aan vrijwilligerswerk, maar behoren vrouwen wel vaker tot de groep van {\textquoteleft}uitsluitend materi{\"e}le gevers{\textquoteright}.},
 author    = {Carton, Ann and Gijselinckx, Caroline and Hustinx, Lesley},
 journal   = {SVR - WEBARTIKEL},
 keyword   = {Vlaanderen,Geefgedrag,Vrijwilligerswerk,Determinanten,Filantropie},
 language   = {dut},
 number    = {14},
 pages    = {13},
 publisher  = {Studiedienst Vlaamse Regering},
 title    = {Geefgedrag aan organisaties in Vlaanderen},
 year     = {2011},
}

Chicago
Carton, Ann, Caroline Gijselinckx, and Lesley Hustinx. 2011. “Geefgedrag Aan Organisaties in Vlaanderen.” Svr - Webartikel (14).
APA
Carton, A., Gijselinckx, C., & Hustinx, L. (2011). Geefgedrag aan organisaties in Vlaanderen. SVR - WEBARTIKEL, (14).
Vancouver
1.
Carton A, Gijselinckx C, Hustinx L. Geefgedrag aan organisaties in Vlaanderen. SVR - WEBARTIKEL. Studiedienst Vlaamse Regering; 2011;(14).
MLA
Carton, Ann, Caroline Gijselinckx, and Lesley Hustinx. “Geefgedrag Aan Organisaties in Vlaanderen.” SVR - WEBARTIKEL 14 (2011): n. pag. Print.