Advanced search
1 file | 5.60 MB

Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel: een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009)

(2011)
Author
Organization
Project
ECOOM
Abstract
Het boek ‘Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel. Een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009)’ omvat een uitgebreide hoeveelheid cijfermateriaal, analyses en interpretaties die de evoluties en trends in het doctoraatsgebeuren in Vlaanderen duidelijk in beeld brengen. Daarnaast geven thematische analyses naar de impact van gender, doctoraatsfinanciering, wetenschapsgebied en nationaliteit op doctoraatssucces en doctoraatsduur de mogelijkheid het gevoerde beleid van universiteiten en de Vlaamse overheid te evalueren en na te gaan of eventuele bijsturing al dan niet wenselijk is. Ten slotte wordt ook teruggeblikt op de beleidsambities inzake de investering in onderzoekers en op de effectiviteit van deze maatregelen.
Keywords
Vlaamse universiteiten, doctoraatstrajecten

Downloads

 • doctoraatstrajecten.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.60 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Groenvynck, Hans, Karen Vandevelde, Ronan Van Rossem, Annik Leyman, Hannelore De Grande, Hanne Derycke, and Katrien De Boyser. 2011. Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 Jaar Investeren in Kennispotentieel: Een Analyse Op Basis Van De HRRF-databank (1990-2009). Gent: Academia Press.
APA
Groenvynck, H., Vandevelde, K., Van Rossem, R., Leyman, A., De Grande, H., Derycke, H., & De Boyser, K. (2011). Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel: een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009). Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Groenvynck H, Vandevelde K, Van Rossem R, Leyman A, De Grande H, Derycke H, et al. Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel: een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009). Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Groenvynck, Hans, Karen Vandevelde, Ronan Van Rossem, et al. Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 Jaar Investeren in Kennispotentieel: Een Analyse Op Basis Van De HRRF-databank (1990-2009). Gent: Academia Press, 2011. Print.
@book{1856522,
 abstract   = {Het boek {\textquoteleft}Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel. Een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009){\textquoteright} omvat een uitgebreide hoeveelheid cijfermateriaal, analyses en interpretaties die de evoluties en trends in het doctoraatsgebeuren in Vlaanderen duidelijk in beeld brengen. Daarnaast geven thematische analyses naar de impact van gender, doctoraatsfinanciering, wetenschapsgebied en nationaliteit op doctoraatssucces en doctoraatsduur de mogelijkheid het gevoerde beleid van universiteiten en de Vlaamse overheid te evalueren en na te gaan of eventuele bijsturing al dan niet wenselijk is. Ten slotte wordt ook teruggeblikt op de beleidsambities inzake de investering in onderzoekers en op de effectiviteit van deze maatregelen.},
 author    = {Groenvynck, Hans and Vandevelde, Karen and Van Rossem, Ronan and Leyman, Annik and De Grande, Hannelore and Derycke, Hanne and De Boyser, Katrien},
 isbn     = {9789490112103},
 language   = {dut},
 pages    = {232},
 publisher  = {Academia Press},
 title    = {Doctoraatstrajecten in Vlaanderen: 20 jaar investeren in kennispotentieel: een analyse op basis van de HRRF-databank (1990-2009)},
 year     = {2011},
}