Advanced search

In verzekerde bewaring: honderdvijftig jaar kinderen, ouders en kinderopvang

(2009)
Author
Organization
Abstract
In verzekerde bewaring vertelt de geschiedenis van de Vlaamse kinderopvang, van de oprichting van de eerste crèche in 1845 tot de impact van het kwaliteitsdecreet in 2003. Deze grondige studie gaat uit van een aantal actuele vragen. Waarom werd er nooit een coherente sociale pedagogiek ontwikkeld in deze sector? Waarom wordt kinderopvang nog steeds beschouwd als een noodzakelijk kwaad? Door de kinderopvang in zijn maatschappelijke context te plaatsen, maakt de auteur duidelijk hoe politieke, economische en andere veranderingen een invloed hebben op hoe we denken over kinderen, over moeders en over opvang. Meteen maakt hij ook een kritische analyse van de pedagogiek – of van het ontbreken ervan. Het boek geeft ook mee hoe een dergelijke pedagogiek in de toekomst ontwikkeld kan worden.

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vandenbroeck, Michel. 2009. In Verzekerde Bewaring: Honderdvijftig Jaar Kinderen, Ouders En Kinderopvang. 2nd ed. Amsterdam: SWP.
APA
Vandenbroeck, M. (2009). In verzekerde bewaring: honderdvijftig jaar kinderen, ouders en kinderopvang (2nd ed.). Amsterdam: SWP.
Vancouver
1.
Vandenbroeck M. In verzekerde bewaring: honderdvijftig jaar kinderen, ouders en kinderopvang. 2nd ed. Amsterdam: SWP; 2009.
MLA
Vandenbroeck, Michel. In Verzekerde Bewaring: Honderdvijftig Jaar Kinderen, Ouders En Kinderopvang. 2nd ed. Amsterdam: SWP, 2009. Print.
@book{1843410,
 abstract   = {In verzekerde bewaring vertelt de geschiedenis van de Vlaamse kinderopvang, van de oprichting van de eerste cr{\`e}che in 1845 tot de impact van het kwaliteitsdecreet in 2003. Deze grondige studie gaat uit van een aantal actuele vragen. Waarom werd er nooit een coherente sociale pedagogiek ontwikkeld in deze sector? Waarom wordt kinderopvang nog steeds beschouwd als een noodzakelijk kwaad? Door de kinderopvang in zijn maatschappelijke context te plaatsen, maakt de auteur duidelijk hoe politieke, economische en andere veranderingen een invloed hebben op hoe we denken over kinderen, over moeders en over opvang. Meteen maakt hij ook een kritische analyse van de pedagogiek -- of van het ontbreken ervan. Het boek geeft ook mee hoe een dergelijke pedagogiek in de toekomst ontwikkeld kan worden.},
 author    = {Vandenbroeck, Michel},
 isbn     = {9789088500251},
 language   = {dut},
 pages    = {375},
 publisher  = {SWP},
 title    = {In verzekerde bewaring: honderdvijftig jaar kinderen, ouders en kinderopvang},
 year     = {2009},
}