Advanced search
1 file | 237.15 KB

De mens als opvoeder: kinderopvang op het kruispunt tussen gezin en samenleving

Author
Organization
Abstract
Omdat diversiteit een werkwoord is… Zeggen dat onze samenleving de laatste jaren almaar complexer en diverser is geworden, is een open deur intrappen. We worden uitgenodigd, ja zelfs gedwongen, om met verschillen om te gaan, en dat vergt meer kennis en overleg dan we soms denken. In Doe-het-zelfdemocratie nemen zeven wetenschappers de lezer mee op sleeptouw door het Vlaanderen van de 21e eeuw. Beleef mee de opstart van een theaterproductie rond armoede in Gent, voel de spanningen tussen ‘witte’ en ‘zwarte’ arbeiders bij een onderaannemer van een automobielbedrijf, aanhoor de twijfels en discussies bij de verhuis van de KVS naar het ‘Maghrebijnse’ Molenbeek. Dit is een boek over mensen en hun rol in de samenleving. Als zingever, als bouwer, als verhalenverteller, als opvoeder, als ecologisch wezen... Het wil een inspiratiebron zijn om via bepaalde inzichten en methodieken, projecten door te voeren die de samenleving beter, aangenamer en zinvoller maken. Met de speciaal ontwikkelde werkbladen die elk hoofdstuk afsluiten, richt Doe-het-zelfdemocratie zich niet alleen tot de actieve burger, maar ook tot sociale en culturele werkers. Omdat diversiteit een werkwoord is. Met bijdragen van Eric Balliu, Dominique Willaert, Michel Vandenbroeck, Peter Tom Jones, Vicky De Meyere en An van. Dienderen.

Downloads

 • (...).PDF
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 237.15 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vandenbroeck, Michel. 2009. “De Mens Als Opvoeder: Kinderopvang Op Het Kruispunt Tussen Gezin En Samenleving.” In Doe Het Zelf Democratie, ed. Hendrik Pinxten and Ghislain Verstraete, 113–136. Berchem: EPO.
APA
Vandenbroeck, M. (2009). De mens als opvoeder: kinderopvang op het kruispunt tussen gezin en samenleving. In H. Pinxten & G. Verstraete (Eds.), Doe het zelf democratie (pp. 113–136). Berchem: EPO.
Vancouver
1.
Vandenbroeck M. De mens als opvoeder: kinderopvang op het kruispunt tussen gezin en samenleving. In: Pinxten H, Verstraete G, editors. Doe het zelf democratie. Berchem: EPO; 2009. p. 113–36.
MLA
Vandenbroeck, Michel. “De Mens Als Opvoeder: Kinderopvang Op Het Kruispunt Tussen Gezin En Samenleving.” Doe Het Zelf Democratie. Ed. Hendrik Pinxten & Ghislain Verstraete. Berchem: EPO, 2009. 113–136. Print.
@incollection{1843230,
 abstract   = {Omdat diversiteit een werkwoord is{\textellipsis} Zeggen dat onze samenleving de laatste jaren almaar complexer en diverser is geworden, is een open deur intrappen. We worden uitgenodigd, ja zelfs gedwongen, om met verschillen om te gaan, en dat vergt meer kennis en overleg dan we soms denken. In Doe-het-zelfdemocratie nemen zeven wetenschappers de lezer mee op sleeptouw door het Vlaanderen van de 21e eeuw. Beleef mee de opstart van een theaterproductie rond armoede in Gent, voel de spanningen tussen {\textquoteleft}witte{\textquoteright} en {\textquoteleft}zwarte{\textquoteright} arbeiders bij een onderaannemer van een automobielbedrijf, aanhoor de twijfels en discussies bij de verhuis van de KVS naar het {\textquoteleft}Maghrebijnse{\textquoteright} Molenbeek.
Dit is een boek over mensen en hun rol in de samenleving. Als zingever, als bouwer, als verhalenverteller, als opvoeder, als ecologisch wezen... Het wil een inspiratiebron zijn om via bepaalde inzichten en methodieken, projecten door te voeren die de samenleving beter, aangenamer en zinvoller maken. Met de speciaal ontwikkelde werkbladen die elk hoofdstuk afsluiten, richt Doe-het-zelfdemocratie zich niet alleen tot de actieve burger, maar ook tot sociale en culturele werkers. Omdat diversiteit een werkwoord is.
Met bijdragen van Eric Balliu, Dominique Willaert, Michel Vandenbroeck, Peter Tom Jones, Vicky De Meyere en An van. Dienderen.},
 author    = {Vandenbroeck, Michel},
 booktitle  = {Doe het zelf democratie},
 editor    = {Pinxten, Hendrik and Verstraete, Ghislain},
 isbn     = {9789064455520},
 language   = {dut},
 pages    = {113--136},
 publisher  = {EPO},
 title    = {De mens als opvoeder: kinderopvang op het kruispunt tussen gezin en samenleving},
 year     = {2009},
}