Advanced search
1 file | 1.43 MB

Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden

Johan De Mol (UGent) and Sven Vlassenroot (UGent)
Author
Organization
Abstract
Onlangs werd in Zweden een grootschalig ISA-demonstratiepro-ject afgesloten. Na vroegere kleine projecten die ervaring en kennis verschaften in technische mogelijkheden en onderzoeks-vragen, wilden de onderzoekers meer aspecten meer gevarieerd lesten. Een groter project zou vragen kunnen beantwoorden over de effecten van ISA op wegveiligheid. leefmilieu, toegankelijkheid en transportkosten. Bovendien zou het meer inzicht verschaffen in de mogelijkheden om ISA op grotere schaal te implementeren. Tijdens het driejarig onderzoek werden in vier steden ongeveer 5000 voertuigen ge-test, uitgerust met drie verschillende ISA-systemen: 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gas-pedaal'. Elke stad bepaalde zijn eigen doelstellingen en onderzoeksvragen. Her onderzoek werd gevoerd met behulp van metingen, observaties. inrerviews. enquêtes en datalogging Het project bewijst dat/SA de experimentele fase omgroeid is en dat het automatisch aanpassen van de snelheid technisch mogelijk is.
Keywords
Zweden, 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gaspedaal', ISA

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.43 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. 2002. “Grootschalig Demoproject in Zweden, Verslag Va ISA-onderzoek in Vier Zweedse Steden.” Verkeersspecialist (93): 12–15.
APA
De Mol, Johan, & Vlassenroot, S. (2002). Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden. VERKEERSSPECIALIST, (93), 12–15.
Vancouver
1.
De Mol J, Vlassenroot S. Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden. VERKEERSSPECIALIST. 2002;(93):12–5.
MLA
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. “Grootschalig Demoproject in Zweden, Verslag Va ISA-onderzoek in Vier Zweedse Steden.” VERKEERSSPECIALIST 93 (2002): 12–15. Print.
@article{159668,
 abstract   = {Onlangs werd in Zweden een grootschalig ISA-demonstratiepro-ject afgesloten. Na vroegere kleine projecten die ervaring en kennis verschaften in technische mogelijkheden en onderzoeks-vragen, wilden de onderzoekers meer aspecten meer gevarieerd lesten. Een groter project zou vragen kunnen beantwoorden over de effecten van ISA op wegveiligheid. leefmilieu, toegankelijkheid en transportkosten.
Bovendien zou het meer inzicht verschaffen in de mogelijkheden om ISA op grotere schaal te implementeren. Tijdens het driejarig onderzoek werden in vier steden ongeveer 5000 voertuigen ge-test, uitgerust met drie verschillende ISA-systemen: 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gas-pedaal'. Elke stad bepaalde zijn eigen doelstellingen en onderzoeksvragen. Her onderzoek werd gevoerd met behulp van metingen, observaties. inrerviews. enqu{\^e}tes en datalogging Het project bewijst dat/SA de experimentele fase omgroeid is en dat het automatisch aanpassen van de snelheid technisch mogelijk is.},
 author    = {De Mol, Johan and Vlassenroot, Sven},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST},
 keyword   = {Zweden,'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gaspedaal',ISA},
 language   = {dut},
 number    = {93},
 pages    = {12--15},
 title    = {Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden},
 year     = {2002},
}