Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden

Johan De Mol UGent and Sven Vlassenroot UGent (2002) VERKEERSSPECIALIST. p.12-15
abstract
Onlangs werd in Zweden een grootschalig ISA-demonstratiepro-ject afgesloten. Na vroegere kleine projecten die ervaring en kennis verschaften in technische mogelijkheden en onderzoeks-vragen, wilden de onderzoekers meer aspecten meer gevarieerd lesten. Een groter project zou vragen kunnen beantwoorden over de effecten van ISA op wegveiligheid. leefmilieu, toegankelijkheid en transportkosten. Bovendien zou het meer inzicht verschaffen in de mogelijkheden om ISA op grotere schaal te implementeren. Tijdens het driejarig onderzoek werden in vier steden ongeveer 5000 voertuigen ge-test, uitgerust met drie verschillende ISA-systemen: 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gas-pedaal'. Elke stad bepaalde zijn eigen doelstellingen en onderzoeksvragen. Her onderzoek werd gevoerd met behulp van metingen, observaties. inrerviews. enquêtes en datalogging Het project bewijst dat/SA de experimentele fase omgroeid is en dat het automatisch aanpassen van de snelheid technisch mogelijk is.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
Zweden, 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gaspedaal', ISA
journal title
VERKEERSSPECIALIST
Verkeersspecialist (Mechelen)
issue
93
pages
12 - 15
ISSN
1379-4922
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A4
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
159668
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-159668
date created
2004-01-14 13:39:00
date last changed
2016-12-19 15:39:08
@article{159668,
 abstract   = {Onlangs werd in Zweden een grootschalig ISA-demonstratiepro-ject afgesloten. Na vroegere kleine projecten die ervaring en kennis verschaften in technische mogelijkheden en onderzoeks-vragen, wilden de onderzoekers meer aspecten meer gevarieerd lesten. Een groter project zou vragen kunnen beantwoorden over de effecten van ISA op wegveiligheid. leefmilieu, toegankelijkheid en transportkosten.
Bovendien zou het meer inzicht verschaffen in de mogelijkheden om ISA op grotere schaal te implementeren. Tijdens het driejarig onderzoek werden in vier steden ongeveer 5000 voertuigen ge-test, uitgerust met drie verschillende ISA-systemen: 'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gas-pedaal'. Elke stad bepaalde zijn eigen doelstellingen en onderzoeksvragen. Her onderzoek werd gevoerd met behulp van metingen, observaties. inrerviews. enqu{\^e}tes en datalogging Het project bewijst dat/SA de experimentele fase omgroeid is en dat het automatisch aanpassen van de snelheid technisch mogelijk is.},
 author    = {De Mol, Johan and Vlassenroot, Sven},
 issn     = {1379-4922},
 journal   = {VERKEERSSPECIALIST},
 keyword   = {Zweden,'waarschuwend ISA. informatief ISA' en het intelligent gaspedaal',ISA},
 language   = {dut},
 number    = {93},
 pages    = {12--15},
 title    = {Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden},
 year     = {2002},
}

Chicago
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. 2002. “Grootschalig Demoproject in Zweden, Verslag Va ISA-onderzoek in Vier Zweedse Steden.” Verkeersspecialist (93): 12–15.
APA
De Mol, Johan, & Vlassenroot, S. (2002). Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden. VERKEERSSPECIALIST, (93), 12–15.
Vancouver
1.
De Mol J, Vlassenroot S. Grootschalig demoproject in Zweden, Verslag va ISA-onderzoek in vier Zweedse steden. VERKEERSSPECIALIST. 2002;(93):12–5.
MLA
De Mol, Johan, and Sven Vlassenroot. “Grootschalig Demoproject in Zweden, Verslag Va ISA-onderzoek in Vier Zweedse Steden.” VERKEERSSPECIALIST 93 (2002): 12–15. Print.