Advanced search
1 file | 2.50 MB Add to list

Steeds sneller, steeds zwaarder : onderzoek naar vermogen, topsnelheid, gewicht en kracht van auto's

Johan De Mol (UGent)
Author
Organization
Abstract
Het toenemend aantal auto's zorgt niet alleen voor veel doden en gewonden op de weg, maar het speelt ook een belangrijke rol in de milieuvervuiling. Door het feit dat auto's ook steeds meer vermogen, kracht, gewicht en een hogere topsnelheid ontwikkelen, zullen beide problemen niet snel opgelost worden. In dit artikel wordt de evolutie van deze vier elementen (vermogen, kracht, gewicht en een hogere topsnelheid) van 1983 tot en met 1999 onderzocht. De resultaten van bet onderzoek staan in sterk contrast met de huidige beleidsmaatregelen om snelheid (en daarmee samenhangend het aantal doden en gewonden) en emissies drastisch te verlagen.
Keywords
topversie, meest verkochte wagens, standaardversie, verkeersonveiligheid, nieuw ingeschreven voertuigen, topsnelheid, gewicht, vermogen, kracht

Downloads

 • Steeds sneller steeds zwaarder VSP 74 jan 2001.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.50 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Mol, Johan. “Steeds Sneller, Steeds Zwaarder : Onderzoek Naar Vermogen, Topsnelheid, Gewicht En Kracht van Auto’s.” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), vol. 74, 2000, pp. 3–8.
APA
De Mol, J. (2000). Steeds sneller, steeds zwaarder : onderzoek naar vermogen, topsnelheid, gewicht en kracht van auto’s. VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), 74, 3–8.
Chicago author-date
De Mol, Johan. 2000. “Steeds Sneller, Steeds Zwaarder : Onderzoek Naar Vermogen, Topsnelheid, Gewicht En Kracht van Auto’s.” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN) 74: 3–8.
Chicago author-date (all authors)
De Mol, Johan. 2000. “Steeds Sneller, Steeds Zwaarder : Onderzoek Naar Vermogen, Topsnelheid, Gewicht En Kracht van Auto’s.” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN) 74: 3–8.
Vancouver
1.
De Mol J. Steeds sneller, steeds zwaarder : onderzoek naar vermogen, topsnelheid, gewicht en kracht van auto’s. VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN). 2000;74:3–8.
IEEE
[1]
J. De Mol, “Steeds sneller, steeds zwaarder : onderzoek naar vermogen, topsnelheid, gewicht en kracht van auto’s,” VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN), vol. 74, pp. 3–8, 2000.
@article{134732,
 abstract   = {{Het toenemend aantal auto's zorgt niet alleen voor veel doden en gewonden op de weg, maar het speelt ook een belangrijke rol in de milieuvervuiling. Door het feit dat auto's ook steeds meer vermogen, kracht, gewicht en een hogere topsnelheid ontwikkelen, zullen beide problemen niet snel opgelost worden. In dit artikel wordt de evolutie van deze vier elementen (vermogen, kracht, gewicht en een hogere topsnelheid) van 1983 tot en met 1999 onderzocht. De resultaten van bet onderzoek staan in sterk contrast met de huidige beleidsmaatregelen om snelheid (en daarmee samenhangend het aantal doden en gewonden) en emissies drastisch te verlagen.}},
 author    = {{De Mol, Johan}},
 issn     = {{1379-4922}},
 journal   = {{VERKEERSSPECIALIST (MECHELEN)}},
 keywords   = {{topversie,meest verkochte wagens,standaardversie,verkeersonveiligheid,nieuw ingeschreven voertuigen,topsnelheid,gewicht,vermogen,kracht}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{3--8}},
 title    = {{Steeds sneller, steeds zwaarder : onderzoek naar vermogen, topsnelheid, gewicht en kracht van auto's}},
 volume    = {{74}},
 year     = {{2000}},
}