Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Nonprofit organizations: financial reporting, auditing and earnings management

Sandra Verbruggen UGent (2011)
abstract
In deze dissertatie wordt de financiële rapportering van nonprofit organisaties bestudeerd in het licht van de 'resource dependence theory'. Er wordt nagegaan in welke mate afhankelijkheid van subsidies een invloed uitoefent op de kwaliteit van de jaarrekening (gemeten via een 'compliance' index en via resultaatsturing). Daarnaast wordt ook het effect van audit op de kwaliteit van de financiële rapportering onderzocht in het licht van het concept van coercive isomorphism, een deel van de neo-institutionele theorie. In het vierde hoofdstuk worden de determinanten van nonprofit audit honoraria geanalyseerd, opnieuw met aandacht voor de effecten van subsidiëring. In een laatste onderzoekspaper wordt nagegaan of bepaalde subsidies aanleiding kunnen geven tot agent-principaalproblemen tussen de raad van bestuur en het management van de nonprofit-organisatie.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent
organization
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
accounting, auditing, financial reporting, earnings management, nonprofit organizations
pages
164 pages
publisher
Ghent University, Department of Accountancy and Corporate Finance
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent: Het pand, priorzaal (Onderbergen 1)
defense date
2011-06-22 16:00
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
1339111
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1339111
date created
2011-06-23 20:10:14
date last changed
2017-01-16 10:38:08
@phdthesis{1339111,
 abstract   = {In deze dissertatie wordt de financi{\"e}le rapportering van nonprofit organisaties bestudeerd in het licht van de 'resource dependence theory'. Er wordt nagegaan in welke mate afhankelijkheid van subsidies een invloed uitoefent op de kwaliteit van de jaarrekening (gemeten via een 'compliance' index en via resultaatsturing). Daarnaast wordt ook het effect van audit op de kwaliteit van de financi{\"e}le rapportering onderzocht in het licht van het concept van coercive isomorphism, een deel van de neo-institutionele theorie. In het vierde hoofdstuk worden de determinanten van nonprofit audit honoraria geanalyseerd, opnieuw met aandacht voor de effecten van subsidi{\"e}ring. In een laatste onderzoekspaper wordt nagegaan of bepaalde subsidies aanleiding kunnen geven tot agent-principaalproblemen tussen de raad van bestuur en het management van de nonprofit-organisatie.},
 author    = {Verbruggen, Sandra},
 keyword   = {accounting,auditing,financial reporting,earnings management,nonprofit organizations},
 language   = {eng},
 pages    = {164},
 publisher  = {Ghent University, Department of Accountancy and Corporate Finance},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Nonprofit organizations: financial reporting, auditing and earnings management},
 year     = {2011},
}

Chicago
Verbruggen, Sandra. 2011. “Nonprofit Organizations: Financial Reporting, Auditing and Earnings Management”. Ghent, Belgium: Ghent University, Department of Accountancy and Corporate Finance.
APA
Verbruggen, Sandra. (2011). Nonprofit organizations: financial reporting, auditing and earnings management. Ghent University, Department of Accountancy and Corporate Finance, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Verbruggen S. Nonprofit organizations: financial reporting, auditing and earnings management. [Ghent, Belgium]: Ghent University, Department of Accountancy and Corporate Finance; 2011.
MLA
Verbruggen, Sandra. “Nonprofit Organizations: Financial Reporting, Auditing and Earnings Management.” 2011 : n. pag. Print.