Advanced search
1 file | 96.23 KB

Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet

Jordi Casteleyn (UGent)
Author
Organization
Abstract
Hoewel studenten bijna voortdurend gevraagd wordt om resultaten mondeling te presenteren, lijkt het alsof er steeds minder tijd vrijgemaakt wordt om die presentatievaardigheden te trainen. Daarnaast stellen nieuwe communicatietechnologieën zoals podcasts, blogs en social networking sites traditionele presentatietechnieken in vraag. Een van de manieren om deze tweevoudige uitdaging te beantwoorden is het introduceren van slidecasting in het onderwijs, dat omschreven kan worden als podcasting met gesycnhroniseerde PowerPoint-dia’s. De presentatie zal de mogelijkheden en effectiviteit van slidecasting bespreken. Ook zullen de reacties van studenten op deze nieuwe vorm van presenteren toegelicht worden. Op basis van deze resultaten zullen de toeschouwers praktijkgerichte informatie krijgen over hoe zij slidecasting concreet in hun onderwijs kunnen verwerken.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 96.23 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Casteleyn, Jordi. 2010. “Slidecast Yourself: Studenten Geven Presentaties Op Het Internet.” In 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press.
APA
Casteleyn, J. (2010). Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet. 24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Presented at the 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Casteleyn J. Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet. 24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press; 2010.
MLA
Casteleyn, Jordi. “Slidecast Yourself: Studenten Geven Presentaties Op Het Internet.” 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press, 2010. Print.
@inproceedings{1246127,
 abstract   = {Hoewel studenten bijna voortdurend gevraagd wordt om resultaten mondeling te presenteren, lijkt het alsof er steeds minder tijd vrijgemaakt wordt om die presentatievaardigheden te trainen. Daarnaast stellen nieuwe communicatietechnologie{\"e}n zoals podcasts, blogs en social networking sites traditionele presentatietechnieken in vraag. Een van de manieren om deze tweevoudige uitdaging te beantwoorden is het introduceren van slidecasting in het onderwijs, dat omschreven kan worden als podcasting met gesycnhroniseerde PowerPoint-dia{\textquoteright}s. De presentatie zal de mogelijkheden en effectiviteit van slidecasting bespreken. Ook zullen de reacties van studenten op deze nieuwe vorm van presenteren toegelicht worden. Op basis van deze resultaten zullen de toeschouwers praktijkgerichte informatie krijgen over hoe zij slidecasting concreet in hun onderwijs kunnen verwerken.},
 author    = {Casteleyn, Jordi},
 booktitle  = {24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings},
 language   = {dut},
 location   = {Gent},
 pages    = {5},
 publisher  = {Academia Press},
 title    = {Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet},
 year     = {2010},
}