Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet

Jordi Casteleyn (2010) 24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings.
abstract
Hoewel studenten bijna voortdurend gevraagd wordt om resultaten mondeling te presenteren, lijkt het alsof er steeds minder tijd vrijgemaakt wordt om die presentatievaardigheden te trainen. Daarnaast stellen nieuwe communicatietechnologieën zoals podcasts, blogs en social networking sites traditionele presentatietechnieken in vraag. Een van de manieren om deze tweevoudige uitdaging te beantwoorden is het introduceren van slidecasting in het onderwijs, dat omschreven kan worden als podcasting met gesycnhroniseerde PowerPoint-dia’s. De presentatie zal de mogelijkheden en effectiviteit van slidecasting bespreken. Ook zullen de reacties van studenten op deze nieuwe vorm van presenteren toegelicht worden. Op basis van deze resultaten zullen de toeschouwers praktijkgerichte informatie krijgen over hoe zij slidecasting concreet in hun onderwijs kunnen verwerken.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
conference
publication status
published
subject
in
24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings
pages
5 pages
publisher
Academia Press
place of publication
Gent
conference name
24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24)
conference location
Gent
conference start
2010-11-19
conference end
2010-11-20
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
C1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1246127
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1246127
date created
2011-05-27 16:50:08
date last changed
2017-01-02 09:52:34
@inproceedings{1246127,
 abstract   = {Hoewel studenten bijna voortdurend gevraagd wordt om resultaten mondeling te presenteren, lijkt het alsof er steeds minder tijd vrijgemaakt wordt om die presentatievaardigheden te trainen. Daarnaast stellen nieuwe communicatietechnologie{\"e}n zoals podcasts, blogs en social networking sites traditionele presentatietechnieken in vraag. Een van de manieren om deze tweevoudige uitdaging te beantwoorden is het introduceren van slidecasting in het onderwijs, dat omschreven kan worden als podcasting met gesycnhroniseerde PowerPoint-dia{\textquoteright}s. De presentatie zal de mogelijkheden en effectiviteit van slidecasting bespreken. Ook zullen de reacties van studenten op deze nieuwe vorm van presenteren toegelicht worden. Op basis van deze resultaten zullen de toeschouwers praktijkgerichte informatie krijgen over hoe zij slidecasting concreet in hun onderwijs kunnen verwerken.},
 author    = {Casteleyn, Jordi},
 booktitle  = {24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings},
 language   = {dut},
 location   = {Gent},
 pages    = {5},
 publisher  = {Academia Press},
 title    = {Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet},
 year     = {2010},
}

Chicago
Casteleyn, Jordi. 2010. “Slidecast Yourself: Studenten Geven Presentaties Op Het Internet.” In 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press.
APA
Casteleyn, J. (2010). Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet. 24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Presented at the 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Casteleyn J. Slidecast yourself: studenten geven presentaties op het internet. 24ste conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press; 2010.
MLA
Casteleyn, Jordi. “Slidecast Yourself: Studenten Geven Presentaties Op Het Internet.” 24ste Conferentie : Het Schoolvak Nederlands (HSN24), Proceedings. Gent: Academia Press, 2010. Print.