Advanced search
1 file | 488.53 KB Add to list

Opengaande ramen in kantoren en scholen: quasi-steady-state bepalingsmethode

Kim Goethals (UGent) and Arnold Janssens (UGent)
(2011) TVVL MAGAZINE. 40(2). p.40-45
Author
Organization
Abstract
Om in België passieve koeltechnieken te stimuleren, moeten quasi-steady-state bepalingsmethodes ontwikkeld en ingevoerd worden. Uitgaande van de Europese norm EN 13790 ontwikkelden de auteurs van dit artikel een bepalingsmethode voor opengaande ramen in kantoren en scholen zonder actieve koeling. Samen met het ventilatiedebiet bepalen een temperatuurcorrectiefactor en een tijdsfractie van gebruik het extra ventilatieverlies. De auteurs leidden de twee laatstgenoemde factoren af aan de hand van dynamische Trnsys-simulaties van drie referentiegebouwen. De validatieresultaten tonen een duidelijk verband tussen de oververhittingsindicator, afgeleid uit de EPB-berekening en de temperatuuroverschrijding voorspeld door Trnsys.
Keywords
scholen, ventilatie, EPBD, kantoren, quasi-steady-state, ramen

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 488.53 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Goethals, Kim, and Arnold Janssens. “Opengaande Ramen in Kantoren En Scholen: Quasi-steady-state Bepalingsmethode.” TVVL MAGAZINE 40.2 (2011): 40–45. Print.
APA
Goethals, Kim, & Janssens, A. (2011). Opengaande ramen in kantoren en scholen: quasi-steady-state bepalingsmethode. TVVL MAGAZINE, 40(2), 40–45.
Chicago author-date
Goethals, Kim, and Arnold Janssens. 2011. “Opengaande Ramen in Kantoren En Scholen: Quasi-steady-state Bepalingsmethode.” Tvvl Magazine 40 (2): 40–45.
Chicago author-date (all authors)
Goethals, Kim, and Arnold Janssens. 2011. “Opengaande Ramen in Kantoren En Scholen: Quasi-steady-state Bepalingsmethode.” Tvvl Magazine 40 (2): 40–45.
Vancouver
1.
Goethals K, Janssens A. Opengaande ramen in kantoren en scholen: quasi-steady-state bepalingsmethode. TVVL MAGAZINE. 2011;40(2):40–5.
IEEE
[1]
K. Goethals and A. Janssens, “Opengaande ramen in kantoren en scholen: quasi-steady-state bepalingsmethode,” TVVL MAGAZINE, vol. 40, no. 2, pp. 40–45, 2011.
@article{1232188,
 abstract   = {Om in België passieve koeltechnieken te stimuleren, moeten quasi-steady-state bepalingsmethodes ontwikkeld en ingevoerd worden. Uitgaande van de Europese norm EN 13790 ontwikkelden de auteurs van dit artikel een bepalingsmethode voor opengaande ramen in kantoren en scholen zonder actieve koeling. Samen met het ventilatiedebiet bepalen een temperatuurcorrectiefactor en een tijdsfractie van gebruik het extra ventilatieverlies. De auteurs leidden de twee laatstgenoemde factoren af aan de hand van dynamische Trnsys-simulaties van drie referentiegebouwen. De validatieresultaten tonen een duidelijk verband tussen de oververhittingsindicator, afgeleid uit de EPB-berekening en de temperatuuroverschrijding voorspeld door Trnsys.},
 author    = {Goethals, Kim and Janssens, Arnold},
 issn     = {1380-5428},
 journal   = {TVVL MAGAZINE},
 keywords   = {scholen,ventilatie,EPBD,kantoren,quasi-steady-state,ramen},
 language   = {dut},
 number    = {2},
 pages    = {40--45},
 title    = {Opengaande ramen in kantoren en scholen: quasi-steady-state bepalingsmethode},
 volume    = {40},
 year     = {2011},
}