Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism

Stephane Durand UGent (2011)
abstract
De toepassingen van elektromagnetische velden zijn doorgedrongen tot alle aspecten van het dagelijks leven. Steeds complexere systemen worden ontwikkeld en de numerieke simulatie van elektromagnetische fenomenen is vaak de enige manier om veldverdelingen te bepalen. In aanwezigheid van niet-lineaire effecten is de stabiliteit van dergelijke methoden niet gegarandeerd en een zorgvuldige controle van de benaderingsfout is vereist. In dit werk worden verschillende niet-lineaire modellen bestudeerd voor de beschrijving van elektromagnetische fenomenen. Naast de constitutieve wetten, zoals voor de macroscopische beschrijving van ferromagnetische materialen en supergeleiders, kan het verlies van lineariteit veroorzaakt worden door de randvoorwaarden of door niet-lineaire koppeling met een ander fysisch verschijnsel. Er wordt een theoretisch framework opgesteld voor de numerieke analyse van dergelijke modellen. Vervolgens wordt aangetoond dat met behulp van gepaste eindige elementen voor de beschrijving van elektromagnetische velden de numerieke benaderingsfout gecontroleerd kan worden door de ingevoerde discretisatie. De modellen worden geïmplementeerd ter beschrijving van verschillende optimalisatieproblemen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent and UGent
organization
alternative title
Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism
year
type
dissertation
publication status
published
subject
pages
XXII, 224 pages
publisher
Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture
place of publication
Ghent, Belgium
defense location
Gent : Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (Jozef Plateauzaal)
defense date
2011-05-02 16:00
ISBN
9789085784203
language
English
UGent publication?
yes
classification
D1
additional info
dissertation consists of copyrighted materials
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1216031
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1216031
date created
2011-05-03 09:13:56
date last changed
2017-01-16 10:38:03
@phdthesis{1216031,
 abstract   = {De toepassingen van elektromagnetische velden zijn doorgedrongen tot alle aspecten van het dagelijks leven. Steeds complexere systemen worden ontwikkeld en de numerieke simulatie van elektromagnetische fenomenen is vaak de enige manier om veldverdelingen te bepalen. In aanwezigheid van niet-lineaire effecten is de stabiliteit van dergelijke methoden niet gegarandeerd en een zorgvuldige controle van de benaderingsfout is vereist.
In dit werk worden verschillende niet-lineaire modellen bestudeerd voor de beschrijving van elektromagnetische fenomenen. Naast de constitutieve wetten, zoals voor de macroscopische beschrijving van ferromagnetische materialen en supergeleiders, kan het verlies van lineariteit veroorzaakt worden door de randvoorwaarden of door niet-lineaire koppeling met een ander fysisch verschijnsel. Er wordt een theoretisch framework opgesteld voor de numerieke analyse van dergelijke modellen. Vervolgens wordt aangetoond dat met behulp van gepaste eindige elementen voor de beschrijving van elektromagnetische velden de numerieke benaderingsfout gecontroleerd kan worden door de ingevoerde discretisatie. De modellen worden ge{\"i}mplementeerd ter beschrijving van verschillende optimalisatieproblemen.},
 author    = {Durand, Stephane},
 isbn     = {9789085784203},
 language   = {eng},
 pages    = {XXII, 224},
 publisher  = {Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism},
 year     = {2011},
}

Chicago
Durand, Stephane. 2011. “Numerical Analysis of Non-linear Models in Electromagnetism”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
APA
Durand, S. (2011). Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Durand S. Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2011.
MLA
Durand, Stephane. “Numerical Analysis of Non-linear Models in Electromagnetism.” 2011 : n. pag. Print.