Advanced search
1 file | 6.98 MB

Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism

Stephane Durand (UGent)
(2011)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
De toepassingen van elektromagnetische velden zijn doorgedrongen tot alle aspecten van het dagelijks leven. Steeds complexere systemen worden ontwikkeld en de numerieke simulatie van elektromagnetische fenomenen is vaak de enige manier om veldverdelingen te bepalen. In aanwezigheid van niet-lineaire effecten is de stabiliteit van dergelijke methoden niet gegarandeerd en een zorgvuldige controle van de benaderingsfout is vereist. In dit werk worden verschillende niet-lineaire modellen bestudeerd voor de beschrijving van elektromagnetische fenomenen. Naast de constitutieve wetten, zoals voor de macroscopische beschrijving van ferromagnetische materialen en supergeleiders, kan het verlies van lineariteit veroorzaakt worden door de randvoorwaarden of door niet-lineaire koppeling met een ander fysisch verschijnsel. Er wordt een theoretisch framework opgesteld voor de numerieke analyse van dergelijke modellen. Vervolgens wordt aangetoond dat met behulp van gepaste eindige elementen voor de beschrijving van elektromagnetische velden de numerieke benaderingsfout gecontroleerd kan worden door de ingevoerde discretisatie. De modellen worden geïmplementeerd ter beschrijving van verschillende optimalisatieproblemen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.98 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Durand, Stephane. 2011. “Numerical Analysis of Non-linear Models in Electromagnetism”. Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
APA
Durand, S. (2011). Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Durand S. Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2011.
MLA
Durand, Stephane. “Numerical Analysis of Non-linear Models in Electromagnetism.” 2011 : n. pag. Print.
@phdthesis{1216031,
 abstract   = {De toepassingen van elektromagnetische velden zijn doorgedrongen tot alle aspecten van het dagelijks leven. Steeds complexere systemen worden ontwikkeld en de numerieke simulatie van elektromagnetische fenomenen is vaak de enige manier om veldverdelingen te bepalen. In aanwezigheid van niet-lineaire effecten is de stabiliteit van dergelijke methoden niet gegarandeerd en een zorgvuldige controle van de benaderingsfout is vereist.
In dit werk worden verschillende niet-lineaire modellen bestudeerd voor de beschrijving van elektromagnetische fenomenen. Naast de constitutieve wetten, zoals voor de macroscopische beschrijving van ferromagnetische materialen en supergeleiders, kan het verlies van lineariteit veroorzaakt worden door de randvoorwaarden of door niet-lineaire koppeling met een ander fysisch verschijnsel. Er wordt een theoretisch framework opgesteld voor de numerieke analyse van dergelijke modellen. Vervolgens wordt aangetoond dat met behulp van gepaste eindige elementen voor de beschrijving van elektromagnetische velden de numerieke benaderingsfout gecontroleerd kan worden door de ingevoerde discretisatie. De modellen worden ge{\"i}mplementeerd ter beschrijving van verschillende optimalisatieproblemen.},
 author    = {Durand, Stephane},
 isbn     = {9789085784203},
 language   = {eng},
 pages    = {XXII, 224},
 publisher  = {Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Numerical analysis of non-linear models in electromagnetism},
 year     = {2011},
}